Helvetillinen CenturyLink Field oli varmasti viimeisin paikka mihin Saints halusi vieraskammonsa kanssa joutua. Pystyykö Rob Ryan jälleen pimentämään vastustajan hyökkäyksen ja mitä tekee joulukuussa elämänsä huonoimman pelin Seattlessa pelannut Drew Brees?

NFL-ennakko & -pelivihjeet:

Seattle Seahawks – New Orleans Saints

Lauantaina 11.1.2014 kello 23:35

CenturyLink Field – Seattle, Washington

Lähtökohdat otteluun:

Seahawks eteni suoraan pudotuspelivaiheeseen murskaavan runkosarjan jälkeen. Joukkue hävisi vain kolme kamppailua koko kaudella ja näistäkin kaksi aivan kauden lopulla, kun pudotuspelipaikka oli jo selviö. Seattle on ollut viime ajat historiallisen vaikea paikka vierasjoukkueille. New Orleansin edellinen vierailu CenturyLink Fieldille johti 34-7 teurastukseen.

Saints on vastaavasti ollut materiaaliinsa nähden NFL:n heikoin vierasjoukkue jo pitkään. Viime lauantaina joukkue otti kuitenkin ensimmäistä (!) kertaa pudotuspelivoiton vieraskentällä, kun Eagles kaatui potkumaalilla kolme sekuntia ennen ottelun päätöstä 24-26.

Seuraa heitä:

Jimmy Graham, New Orleans Saints: Oli koko viime ottelun Eaglesin tuplavartioinnin kynsissä, eikä näin päässyt esiin. On kuitenkin edelleen joukkueensa ykkösase ja pitkänä ulottuvana pelaajana parhaimmillaan maalialueella. Saints tulee tarvitsemaan tänään jumalaista Grahamia Seahawksin vahvaa takapuolustusta vastaan.

Percy Harvin, Seattle Seahawks: Jatkuvista loukkaantumisista koko kauden kärsinyt laitahyökkääjä harjoitteli viime viikon jo täydellä teholla joukkueen mukana. Harvin tuo valtavan lisän joukkueen peliin; hyökkäyksen pelivariaatiot nousevat neljänteen potenssiin.

 

Ottelun kulmakivet:

Saintsin puolustuksen koordinaattori Rob Ryan pimensi viikko sitten runkosarjassa ennätyksiä rikkoneen Eagles-hyökkäyksen täysin. DeSean Jackson sekä LeSean McCoy olivat pelkkää paperia, kun aggressiivinen Saintsin etulinja söi vastustajia tieltään. Eagles sai lopulta edettyä vain 256 jaardia koko ottelun aikana!

Ryanin tulee repiä lauantaina uudestaan joukoistaan kaikki irti. Seahawks-QB Russell Wilson on pelannut upean kauden ja löytänyt peliinsä monipuolisuutta. Keskushyökkääjä Marshawn Lynch sekä Percy Harvin tulee saada kiinni, kuten Jackson ja McCoy viime viikolla.

Saints-hyökkäys muutti täysin kelkkansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Runkosarjasta tuttu heittoystävällisyys ja isot pelit olivat tipotiessään, kun joukkue rynnisti jatkuvalla juoksupelillä eteenpäin. Keskushyökkääjät Mark Ingram, Darren Sproles ja jopa rookie-pelaaja Khiry Robinson saivat paljon luottoa ja vastasivat huutoon onnistuen loistavasti. Jos Saintsin juoksuosasto pystyy samaan myös kivenkovaa Seahawks-puolustusta vastaan, avaa tämä pelinrakentaja Drew Breesille varmasti tilaa myös isoille peleille.

Brees ei missään nimessä ollut Philadelphiassa parhaimmillaan. Päinvastoin, Breesillä jäi valtava määrä käyttämätöntä potentiaalia takataskuun, joka tulee tänään kaivaa esiin, sillä Hawks-puolustus on aivan toiselta planeetalta Eaglesiin verrattuna. Breesin edelliseen Seattlen vierailuun verrattuna joukkueella on nyt uskottava juoksuosasto mukanaan, eikä QB:n tarvitse hakata koko ajan päätään Seahawksin loistavaan takapuolustukseen.

Arvio & pelivihje:

Molempien huikea puolustus tekee luultavasti ottelusta vähämaalisen. Seattle on helvetillinen paikka pelata vieraille ja paremmalla materiaalillaan Seahawks on ottelun selvä suosikki. Rob Ryanin tulee repiä kaksi kania lisää hatustaan ja Saintsin juoksupelin on toimittava jälleen, jotta kotijoukkueen hyökkäys pidetään irti pallosta. Seahawksilla on viikon mittainen lepoetu puolellaan, mutta vierasvoitosta tarjotaan niin maukasta kerrointa, etten malta olla siihen koskematta: Saints 4,25 Expekt/ William Hill. Hakkaa ne Ryan, syö ne – tee mitä vaan!

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Seahawks

Saints

12

1,27 Bet365 Nordicbet

4,25 Expekt William Hill

Seahawks -8

1,95 Unibet

1,92 Betsafe

Yli/alle 47

Yli: 1,95 Unibet

Alle: 1,91 Betsafe

Mystisen Jefu-miehen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Saints 4,25 Expekt/ William Hill