Mannerliitokset repesivät, kun Colts kaatoi Chiefsin – voiko tällainen tarina päättyä tähän?

NFL-ennakko & -pelivihjeet:

New England Patriots – Indianapolis Colts

Lauantai-sunnuntai välinen yö 03:15

Gillette Stadium – Foxborough, Massachusetts

Lähtökohdat otteluun:

Patriots eteni jälleen pudotuspeleihin divisioonavoittaja hävittyään vain kolme ottelua kauden aikana. Joukkue ei ole ollut missään nimessä viime kausien iskussa lukuisten loukkaantumisten ja useiden kesällä muualle siirtyneiden avainmiesten johdosta, mutta AFC-itädivisioonan taso oli patriooteille silti lasten leikkiä.

Indianapolis eteni pudotuspelien Villikortti -kierrokselle 11 voitolla, jossa päihitti täysin käsittämättömän nousun jälkeen Kansas City Chiefsin 45-44. Joukkue oli kaikkien papereissa jo varmana ulkona, mutta mitä muuta – joukkue tuli 28 pisteen takaa kuin se kuuluisa nuori poika naapurin tytön makuuhuoneessa: rinnoille ja ohi.

Seuraa heitä:

LeGarrette Blount, New England Patriots: Joukkueen kärsiessä lukuisista loukkaantumisista, on Blount noussut parrasvaloihin. Keskushyökkääjä kirjautti kunnioitettavat 772 jaardia runkosarjan 16 ottelussa. Coltsin juoksupuolustus oli hätää kärsimässä jopa Chiefsin varamiesten kanssa, joten Blount kirjannee tänään kovat tilastot.

Robert Mathis, Indianapolis Colts: Mathis on Colts-puolustuksen ainoa lenkki, jota ei voi tältä seisomalta teloittaa edellisottelun esityksistä. Tänään tukimiehen tulee pystyä nostamaan myös vieruskaverien tekeminen oikealle tasolle. Mathis tekee kaikkensa kentällä ja on johtava pelaaja, joka on tiukoissa paikoissa aina parhaimmillaan.

Ottelun kulmakivet:

Coltsin puolustuksen on pakko parantaa viime lauantaista! Joukkue ei voi odottaa, että pelinrakentaja Andrew Luck pystyy uudestaan, Patriotsin rutinoitunutta pudotuspelivalmennusta vastaan, pistämään jumalmoodin päälle ja kuljettamaan joukkueen sensaatiomaisesti jatkoon – oli piste-ero sitten mikä tahansa. Luck on ilmiömäinen pelinrakentaja: tekee lapsenomaisia virheitä, mutta toisaalta näkee pelissä sellaisia tilaisuuksia, mitä kukaan muu ei nää! Saati, että uskaltaisi sen jälkeen niihin iskeä. Luckin pelinluku ja vaistot ovat ensiluokkaa, mutta jos Patriots on jossain vahva, niin valmennuksessa, taktiikassa ja pelinrakentajaosastolla. Tom Bradyn ja päävalmentaja Bill Belichickin yhteistyö on niin loppuun hiottua, että pienetkin virheet puolustuksessa kostautuvat.

Myös Patriots-puolustus on viimeisen päälle organisoitu paketti, mutta ikävä kyllä tässä ottelussa loogisella puolustuksella ei tee mitään. Luckilta voi odottaa lähestulkoon mitä vain, mutta silti hän luultavasti yllättää. Isäntien linjan tulee saada paine Luckiin alusta asti, viedä peli-ilo ja pakottaa syötönkatkoihin.

Arvio & pelivihje:

Jos Colts-puolustus on viime lauantain tasolla, ottelusta voi odottaa runsasmaalista. Patriotsin kotietu ja materiaalin paremmuus tekee siitä selvähkön suosikin kamppailuun. Joukkue on rutkasti kokeneempi ja omaa takanaan valtavan voittamisen kulttuurin. Jos Colts-puolustus kuitenkin herää horroksestaan, saa Patriots kovan haasteen. Coltsissa alkaa olla orastavaa tuhkimotarinan makua, joten annetaan tarinan jatkua!

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Patriots

Colts

12

1,33 William Hill

3,75 Unibet

Patriots -7

1,92 Betsafe

1,95 Bet365 William Hill Sportingbet

Yli/alle 52,5

Yli: 1,90 Bet365

Alle: 1,90 Bet365

Mystisen Jefu-miehen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Colts 3,75 Unibet