SM-liiga palaa kuvioihin EHT-turnauksen jälkeen: ketkä löytävät pelin tauon jälkeen, ketkä menettävät hyvän vireen? Usein on nähty, kuinka hyvässä vireessä tauolle siirtynyt joukkue tulee aivan eri kunnossa takaisin tai kuinka katastrofijoukkueet aloittavat nousun juuri maajoukkuetauon aikana!

HIFK – Tappara: IFK kuuluu joukkueisiin, joille tauko teki varmasti hyvää: edellisestä kahdeksasta ottelusta joukkueella on yksi voitto. Pääkäskyttäjä Raimo Summanen on saanut hioa joukkueen peliä kuntoon ja joukkueelta voi odottaa pientä piristymistä tulevina viikkoina, sillä joukkue ei missään nimessä ole pelannut alkukaudella materiaalinsa edellyttämällä tasolla. Summanen antoi viitteitä, että ykkösvahdin paikkaa joukkueessa pitää jatkossa nuori Ville Husso – tämä rauhoittaisi joukkueen sekavan maalivahtitilanteen.

Tappara pääsi vaikean alun jälkeen todella kovaan iskuun: 13 ottelun rupeamassa joukkue hävisi vain sarjan kärkipään porukoille (Kärpät, Jokerit, JYP) ja voitti peräti 10 muuta otteluaan. Maajoukkuetauolla pääkäskijä Jukka Rautakorpi on varmasti laittanut miehet harjoittelemaan, kun maajoukkueen palveluksessa ei kirvesrintojen miehiä nähty.

Tappara on tämän illan otteluun materiaalinsa puolesta vieraissakin ennakkosuosikki, mutta niukka sellainen. Tauon jälkeen voimasuhteet ovat saattaneet muuttua, eikä suosikin voitosta tarjotut kertoimet houkuta.

HPK – Ilves: Hämeen Derbyssä kohtaa kaksi joukkuetta, joille varmasti maajoukkuetauko teki hyvää. Sekä HPK:n että Ilveksen peli oli menossa julmasti alaspäin ennen maajoukkuetaukoa. Kerho voitti edellisestä kymmenestä ottelusta vain kaksi, Ilves neljä.

Tänään luvassa on oletettavissa vähämaalinen ottelu, sillä molempien tehokkuus on ollut kateissa viime ajat, mutta maalivahdit Juuse Saros ja Ville Kolppanen ovat lyömässä itseään läpi. Paikallishenkisessä ottelussa kotiedulle ei voi antaa normaalia merkitystä ja lähtökohdat otteluun ovat täysin ympäripyöreät.

Jokerit – Blues:Jokerit on joukkue, jolle tauko ei oikeastaan olisi voinut tulla huonompaan paikkaan – Narrit oli juuri saanut pelinsä kulkemaan! Tehottomasti kauden avannut ryhmä pääsi kuuden ottelun voittoputkeen ja varsinkin takerrellut maalinteko alkoi sujua.

Bluesin kausi niin seuran kuin joukkueen osalta on ollut yhtä vuoristorataa läpi kauden, mutta juuri ennen maajoukkuetaukoa oli parempi jakso. Tauko tehnee silti ryhmälle hyvää, sillä mediamylläkkä seuran ympärillä on vihdoin rauhottamaan päin. Case Mikko Koskinen alkaa olla pikkuhiljaa unohdettu ja Case Juuso Ikonen sattui sopivasti maajoukkuetauon kohdalle, jolloin suurin huomio oli Erkka Westerlundin Leijonissa.

Tämän illan otteluun Jokereille ei voi antaa normaalia kotietua paikallishenkisyyden vuoksi, mutta paremman materiaalin isännät ovat silti selviä suosikkeja kamppailuun. Blues on kuitenkin ollut viime ajat vahva joukkueiden keskinäisissä kamppailussa ja kerrointarjonta on aivan liian kotihenkinen. Bluesin voittoa voi kokeilla: 4,90 Betsson.

TPS – Kärpät: Kärpillä oli ennen taukoa hurja 13 ottelun voittoputki alla, joten tauko ei varmasti ollut oululaisille mieleen. Joukkueen peli oli kuitenkin sillä tasolla, etten suurta romahtamisvaara näe ilmassa. TPS:lle tauko oli varmasti mieleen – Kai Suikkanen sai aikaa herätälle joukkueen vaadittavalle tasolle. Ryhmässä on paljon yksilötaitoa ja potentiaalia, mutta puolustusosasto on sysisynkkä, eikä hyökkäyksestä löydy taistelutahtoa. Luultavasti EHT-tauolla pojat ovat joutuneet Suikkasen mankeliin...

Vaikka suurta romahtamista ei Kärpiltä voi odottaa, on ensimmäinen ottelu tauon jälkeen kuitenkin aina ensimmäinen ottelu tauon jälkeen. TPS tulee peliin varmasti nälkäisempänä ja ryhmän luulisi olevan Suikkasen motivoima. Kotietu tasoittaa vieraiden materiaalista etua ja Palloseuran voittoa kannattaa kokeilla: 4,05 Betsson/Betsafe.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Jokerit – Blues

2

4,90 Betsson

1X2

TPS – Kärpät

1

4,05 Betsson/Betsafe