Eilen kaivettiin taas kuoppaa, kun "varmaakin varmempi" JYP otti kuokkaan Kalevan Pallolta oikein huolella. Tänään ainoa peli-idea on sieltä toisesta äärilaidasta - high risk, high reward!

Jokerit - TPS: Sarjan seitsemäs, Helsingin Jokerit saa tänään vastaansa Turun Palloseuran. 1990-luvun klassikko-ottelut ovat vain haikea muisto menneisyydestä, kun sarjajumbo TPS haastaa todella sekavaisesti esiintyneen Jokeri-nipun. 90-luvun puolelle ottelussa kuitenkin päästään, kun Petri Variksen pelipaita nostetaan Ilmalan kattoon.

TPS piristyi hieman edellisotteluun Tapparaa vastaan, mutta jälleen hävisi ottelun jatkoajalla. Turkulaiset eivät ole luovuttaneet, joukkue taistelee kyllä. Mutta se ei osaa puolustaa, ei kerta kaikkiaan osaa. Tämän lisäksi joukkueen pohjamutiin asti ryvettynyt itseluottamus katkeaa usein jo ensimmäisestä takaiskusta.

Jokereiden peli ei vakuuta paljon sen paremmin. Puolustus kestää vielä usean huippunimen ja loistavasti pelanneen maalivahti Lelane Irvingin johdolla, mutta hyökkääminen on onnetonta. Teuvo Teräväisen johtama ykköskenttä väläyttelee siellä täällä, mutta yleisilme on laiska.

Jokerit on materiaalin puolesta parempi ja lähtee otteluun suosikkina, mutta niin sekaisin joukkueen peli on, ettei vierasvoitto yllättäisi pätkän vertaa. TPS:sta tarjotaan mahtikerrointa 4,75 Betsson/Sportingbet ja se napataan peleihin!

SaiPa - IFK: Molemmat joukkueet jatkoivat hurjaa pisteputkeaan edelliskierroksella, kun SaiPa hävisi ja IFK voitti jatkoajalla. IFK aloitti pelin laiskasti ja jopa ylimielisesti KalPaa vastaan, mutta haki lopussa voiton kuitenkin väkisin. SaiPa sen sijaan johti Kerhoa, mutta menetti pelin. SaiPa alkaa varmasti väsymään valtavan loukkaantumissuman keskellä.

IFK on materiaaliltaan parempi, mutta SaiPa on sarjan paras kotijoukkue. Vaikka lappeenrantalaisilla on useita poissaoloja, ovat lähtökohdat otteluun ympäripyöreät. SaiPa on ollut myös paha vastus IFK:lle tällä kaudella ja Lappeenrannassa sytytään aina petopaitojen saapumiseen. Olkoon perjantai-ilta Lappeenrannassa kuuma ja hikinen. Toivotaan dramaattista, fyysistä jännitysnäytelmää, mutta ei oteta kantaa kumpi tulee kehästä voittajana ulos!