Urheiluveikkaus.com:n hieman myöhästyneet pikkujoulut ottivat veronsa. Keskiviikon viimeisissä vihjeissä Lukolla (5,45) tehdyt rahat katosivat komeasti juhlan pyörteisiin. Tänään palataan arjen pyörteisiin ja uskotaan kolmen paremman materiaalin hakevan rutiinivoitot nimiinsä!

Blues – Tappara: Tappara ajautui joulutauon jäljeen ongelmiin, eikä välipäivien tai Uudenvuoden pelit menneet sinne päinkään. Nyt meno näyttää kuitenkin taas tutulta Tapparalta: kolme edellistäottelua on mennyt kirvesrinnoille maalierolla 8-1.

Blues pelasi joulun jälkeen ajoittain loistavasti, mutta nyt suunta on kääntynyt kahden ottelun tappioputkeen. Tappara on ollut todella paha vastus espoolaisille, sillä joukkueiden seitsemän edellistä kohtaamista on mennyt tamperelaisten nimiin. Tappara on materiaaliltaan selvästi parempi ja lähtee vieraissakin otteluun suosikkina. Vieraskerroin riittää peleihin: 2,35 Nordicbet.

HPK – KalPa: Kerho on ajautunut taas viiden ottelun tappioputkeen ja syyt tähän ovat selvät: materiaali on onnettoman kapea. KalPan tilanne on vielä huolestuttavampi: joukkueen materiaali on äärimmäisen kapea ja kärsii entisestään loukkaantumisista. Joukkueen henki on sen sijaan vahva. Vahva maalivaihti- ja puolustuspeli pitää kuopiolaiset lähes ketä vain voiton syrjässä kinni.

Kotietu tekee Kerhosta vain marginaalisen suosikin. Luvassa on luultavasti äärimmäisen vähämaalinen kamppailu, mikä lisää tasapelin riskiä.

Ilves – HIFK: IFK sai orastavan tappioputkensa poikki kaatamalla Ässät kotonaan lauantaina. Ilves joutui tappion omaksi viiden ottelun voittoputkensa jälkeen, kun JYP oli perjantaina parempi maalein 4-2. Ilves on materiaaliltaan selvästi IFK:ta heikompi ryhmä, mutta ollut vahva joukkueiden keskinäisissä kamppailuissa.

Ottelusta voi muodostua hieman normaalia Liigan tasoa runsasmaalisempi. IFK lähtee vieraissakin otteluun suosikkina. Vierasvoitosta tarjotaan niukkoja ylikertoimia: 2,50 Bet365/Nordicbet.

JYP - SaiPa: Sensaatiomaisen European Trohphyn voiton jämämiehistöllä napannut JYP on saanut taas koneet käyntiin. Luonnollisesti raskaassa rasituksessa olleelle miehistölle tuli pieni suvantovaihe joulun jälkeen. Nyt joukkue matkaa taas kolmen ottelun voittoputkessa ja loukkaantumisosastoltakin alkaa pikkuhiljaa kuulumaan hyviä uutisia. Myös Brian Salcido oli todellinen namuhankinta joukkueeseen.

SaiPa on myös ollut todella raskaassa rasituksessa – koko kauden. Joukkueen pelityyli on varsin kuluttava ja vain joukkueen kokonaisvaltainen ylisuorittaminen on pitänyt joukkueen kolmen parhaan joukossa. En usko mihinkään SaiPan romahtamiseen! Joukkue pitää omissa papereissa itsensä kuuden joukossa, mutta joukkue ei ole mitenkään JYPin tasoinen ryhmä. Kotietu tekee JYPistä selvähkön suosikin ja kertoimet kelpaavat peleihin: 1,80 Bet365/Nordicbet.

Kärpät – TPS: Kun TPS pikkuhiljaa myy kaikki parhaat pistemiehensä, alkaa joukkueesta löytymään oivaa puolustustaitoa! Palloseura on kerännyt viidestä edellisottelusta peräti neljästä pisteitä. Nimenomaan hyvän puolustus- sekä maalivahtipelin kautta joukkue on pystynyt keräämään tasaiseen tahtiin pisteitä.

Nyt vastaan tulee kuitenkin Kärpät, jonka materiaalinen etu on ylivoimainen. Kotonaan joukkue ei käytännössä häviä TPS:lle ilman valmistautumis- ja asenneongelmia. Tähän Kärpät on kuitenkin sortunut varsin usein viime aikoina. Syksyn loistokkuus on ollut tipotiessään ja edellisestä viidestä ottelusta joukkue on voittanut vain yhden. Kertoimet ovat kansainvälisessä tarjonnassa niin kotivetoiset, että tähän kohteeseen mennään ennemmin vieras- kuin kotivoitoilla!

Lukko – Jokerit: Molemmat joukkueet ovat saaneet suurimman osan loukkaantuneista takaisin miehistöön ja roolitukset ovat kentällisten osalta kunnossa. Kuitenkin ykköstähdet – Petteri Nummelin ja Teemu Eronen – puuttuvat edelleen joukkueista pitkällisten vaivojen vuoksi.

Molempien otteet ovat ailahdelleet yllättävän paljon! Periaatteessa kummankin peruspuolustuspaletit ovat niin vahvat, että suurempia ailahteluja ei pitäisi tulla. Molemmilla on myös varmat maalivahdit ja materiaaliltaan joukkueet ovat sarjan kärkipäätä. Vaativa valmennus pitää varmasti joukkueet hereillä illasta toiseen. Mutta silti, joukkueet saattavat näyttää tiistaina mitalijoukkueelta ja torstaina varmalta Villikortti- kierroksen putoajalta.

Kotietu tasoittaa Jokereiden lievän materiaalisen etumatkan. Luultavasti ottelusta nähdään vähämaalinen, eikä tähän otteluun voi nimetä suosikkia.

Ässät – Pelicans: Molemmat joukkueet ovat olleet tänä vuonna selvästi syksyn esityksiä pirteämpiä. Perustekeminen on kuitenkin selvästi sarjan keskikastin alapuolella. Kotietu tekee Ässistä ottelun niukan suosikin, mutta tämäkin kohde kuuluu kastiin ”kaikki on mahdollista”. Maaliodotusarvoltaan ottelu on hieman Liigan keskitasoa korkeampi.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Blues – Tappara

2

2,35 Nordicbet

1X2

Ilves - HIFK

2

2,50 Bet365Nordicbet

1X2

JYP - SaiPa

1

1,80 Bet365Nordicbet