HIFK - LukkoIFK kaatui eilen Lappeenrannassa kovavireisen SaiPan vieraana 2-1. Helsinkiläiset ovat kuitenkin löytäneet sellaisen lennon tekemiseen, ettei yksi ottelu luultavasti kaada flow'ta. Myös Lukko on esiintynyt vahvasti, sillä viidestä edellisottelusta Lukko on hävinnyt vain JYPille ja Kärpille. Raumalaisten vieraspelaaminen on kuitenkin ollut selvästi kotiotteluita hankalampaa.

Materiaaleissa ei ole suurta eroa, mutta Lukolta puuttuu avainmies Ville Vahalahti vahvuudesta. IFK:n vahva kotietu tekee siitä suosikin otteluun, mutta kertoimet eivät aivan houkuta pelaamaan.

JYP – Pelicans:JYP on ajautunut jo kolme ottelun tappioputkeen. Joukkue hallitsi edellisottelusta KalPaa mielin määrin kaksi ensimmäistä erää, mutta kun paikkoja ei käytetty hyödyksi, iski KalPa 2-4 voittoon. Pelicansin tilanne vaikuttaa kaaosmaiselta. Joukkue on kahdeksan ottelun tappioputkessa ja kaikesta tekemisestä välittyy välinpitämättömyys. Jesse Niinimäki ja Ilkka Pikkarainen ovat täysin pihalla koko lajista, eikä itseluottamusta ryhmässä ole Radek Smolenakin poislähdön jälkeen näkynyt.

JYP on materiaaliltaan parempi ja kotonaan selvä suosikki otteluun. Hurrikaaniryhmässä ei käsitellä tappioita mukavalla tavalla – joukkue on tottunut voittamaan. Tappioputkia ei vaan yksinkertaisesti ole olemassa nykypäivän jyväskyläläisessä kiekkokulttuurissa. JYPin voitto on lähellä: 1,60 bet365BetssonNordicbetWilliam Hill.

KalPa – Jokerit: Jokerit voitti nihkeästi eilen TPS:n 3-2 rankkareilla. Viidestä edellisottelusta narreilla on kuitenkin tämän lisäksi vain ilmaiseksi saatu voitto Pelicansista. KalPalla on myös kaksi voittoa edellisestä viidestä ottelusta. Torstaina kaatui JYP upeasti vieraissa 2-4. Joukkueen itseluottamus on korkealla tasolla, vaikka voittoja tulee harvoin. Pahoin loukkaantumisista kärsivä joukkue ylittää tasonsa lähes joka ilta.

Jokerit sen sijaan alisuorittaa koko ajan. Eilinen ottelu venyi pitkäksi ja lepoetu on tänään selvästi KalPan puolella. Kotietu lisää kuopiolaisten etuasemaa ja lähtökohdat illan otteluun ovat vähämaaliset sekä ympäripyöreät.

Kärpät – Blues: Kärpät on nyt vaatimattomassa kuuden ottelun voittoputkessa ja se tulee siirtymään tauolle selvässä sarjajohdossa. Myös Blues on kuitenkin pelannut loistavasti: edellisestä viidestä ottelusta on kasassa neljä voittoa. Voitot ovat kuitenkin tulleet selvästi Kärppiä heikommilta ryhmiltä.

Näissä otteluissa ennen sarjataukoa on aina oma erityisvivahteensa. Onko ajatukset jo illan pikkujouluissa? Voin vastata: ovat. Sarjatahti on tiukka ja pelaajat ovat hulluja, jos ajatus ei hieman karkaile jo tulevaan taukoon. Eri asia on kuitenkin, miten tämä käsitellään. Onko mielessä ajatus; kumpa pääsisi jo terästetyn glögin makuun. Vai mielessä selvä päämäärä, että vielä tämä ilta hoidetaan täysillä ja sitten voi ottaa iisisti!

Oululaisten sarjajohto on sen verran vakaa, että heillä ajatuksen karkaaminen pikkujouluaikaan on lähimpänä. Blues on todella aktiivinen ja taisteleva ryhmä, eikä tee pelistä helppoa oululaisille. Vaikka Kärpät on ottelun jättisuosikki, voi vierasmenetyksiä kokeilla pikkurahoilla: Blues 5,40 Betsson ja Blues +1 2,50 Betsafe/Betsson/ Unibet.

Ässät – HPK: Ässien peli on täysin sekaisin, ei sitä tarvitse sen enempää tässä puida. Joukkue on viiden ottelun tappioputkessa. Ja edellisestä 13 ottelusta on tullut yksi voitto. Pekka Virran penkki heiluu ja pahasti..

HPK on yltynyt jo neljän ottelun voittoputkeen. Maalivahti Juuse Saros sekä tarkka puolustuspeli pitää joukkueen aina voittotaistelussa mukana. Ville Viitaluoma on löytämässä itseään ja edellisessä kahdessa ottelussa on syntynyt neljä maalia.

Ässät on materiaalin puolesta parempi, mutta joukkueen peli on niin sekaisin, että ei tässä enää ole väliä pelataanko kotona vai vieraissa. Kaikessa on kysymys menetetystä itseluottamuksesta ja äärisekavasta joukkueen pelisapluunasta – Kerhon kerroin todella kiinnostaa: 2,90 bet365.

Tappara – Ilves:Ottelu pelataan Ratinan stadionilla ulkoilmassa, joka tuo oman erityislatauksensa. Se saattaa myös melkoisesti muuttaa pelin suuntaa, sillä jään laatu ja sää saattavat puuttuvat peli kulkuun. Mielessä palaa kammottava ajatus, että Tappara iskee 2-2-1 trapinsa keskeen, eikä ottelussa tapahdu mitään.

Todennäköistä kuitenkin on myös, että Ilves tulee kamppailuun aktiivisesti. Tupsukorvat eivät ole menestyneet, mutta yrityksestä joukkuetta voi syyttää! Tappara on kuitenkin jättisuosikki kamppailuun valtavan tasoeron vuoksi ja vaikka kamppailu ulkoilmassa on oma maailmansa, pelataan siinä kuitenkin sarjapisteistä. Tapparaa ja Jukka Rautakorpea ovat aina kiinnostaneet sarjapisteet ja kotikerroin 1,85 Nordicbet/ Sportingbet tuntuu ilmaiselta rahalta!

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

JYP – Pelicans

1

1,60 bet365Betsson NordicbetWilliamHill

1X2

Kärpät – Blues

2

5,40 Betsson

1X2

Ässät – HPK

2

2,90 bet365

1X2

Tappara – Ilves

1

1,85 NordicbetSportingbet