Eilen oltiin pahasti hukassa Ässien kanssa ja pommitkin jäivät vain lähelle. Tänään on kuitenkin uusi päivä ja uusi mahdollisuus kerätä viikonlopputili!

Blues – Lukko: Blues pelaa varovaista, työteliästä kiekko ja puolustaa hyvin maalinedustaa. Myös Lukko on vahva puolustamaan omaa sota-aluetta, eikä Risto Dufvan joukot usein sorru virheisiin. Ottelusta voi odottaa varsin vähämaalista, kun molempien pelin avaaminen on tukossa. Lukon kannalta essentiaalista on puolustaja Petteri Nummelinin paluu kokoonpanoon; Nummelin on välillä neljäs hyökkääjä, mutta ennen kaikkea loistava pelin avaaja. Bluesin puolella (niin surulliselta kuin tämä kuulostaakin) tärkein mies tällä hetkellä on Kim Hirsovitsh. Hirso on ainut espoolaisten juonikkaaseen kiekolliseen peliin pystyvä pelaaja.

Vähämaalisessa ottelussa tasapelin riski kasvaa, mutta paremmalla materiaalilla Lukko on vieraissakin niukka suosikki. Kerroinvertailussa asema on käännetty väärin päin ja vierasvoiton kerroin 2,85 operaattori poistettu/bet365 kelpaa peleihin!

Ilves – Tappara: Ilves oli tiistaina todella huono HPK:ta vastaan häviten 3-0. Maalivahti Ville Kolppanen on ainoa pelaaja, joka saa puhtaat paperit. Hyökkäyspelin tehottomuus ei ollut yllätys, mutta tällaisella materiaalilla ei ole varaa olla tyhmä tai laiska. Turhat jäähyt on syytä karsia heti pois ja taisteluilmeen muututtava, sillä muuten Tappara tekee tänään tupsukorvista muhennosta.

Paikallisottelussa ei kotiedulle voi antaa merkitystä ja Tappara on materiaalin puolesta monta luokkaa edellä. Nimellisen vierasjoukkueen eilinen esiintyminen Hakametsässä ei millään tasolla vakuuttanut: joukkue menetti 4-0 johdon HPK:ta vastaan! Loppujen lopuksi 5-6 Kerholle jatkoajalla hävinnyt Tappara on varmasti tänään nälkäinen ja sisuuntunut eilisen nöyryytyksen jälkeen. Kirvesrinnoista tarjotaan maistuvaa kerrointa: 2,30 Sportingbet, joka saa välittömän betsin!

JYP – HIFK:Perjantai-ilta EHT-tauon jälkeen ja IFK vastassa – Hippoksella on tänään luultavasti tupa täynnä meteliä ja meininkiä! Helsinkiläisryhmät ovat totutusti herättäneet JYPin aina taisteluun, eikä se tiedä IFK:lle hyvää. JYPin osalta suurimman huomion ottelussa saa varmasti kohun kautta Jyväskylään saapunut Juuso Ikonen. Nuori mailataituri tulee varmasti saamaan heti kättelyssä paljon vastuuta hurrikaaninutuissa niin tasakentällisin kuin ylivoimallakin.

IFK pelasi pitkästä aikaa tasapainoisen kamppailun Tapparaa vastaan tiistiana voittaen sen 2-1. Maalivahtitilanteen rauhoittaminen Ville Husson asettamisella ykkösvahdiksi on rauhoittanut puolustuspäätä. Hyökkäyksessä Juuso Puustinen pystyy yllättäviin ratkaisuihin, mutta taustatukea tarvittaisiin.

Jos vieriaden pelikuri kestää Hippoksen hornankattilassa, voi JYP joutua tänään ahtaalle. Vahvan kotiedun ja paremman materiaalin puolesta hurrikaanipaidat ovat kuitenkin selviä suosikkeja otteluun.

Pelicans – TPS:TPS-päävalmentaja Kai Suikkanen laittoi EHT-tauolla miehistönsä, tyylilleen uskollisena, kovaan harjoitusrääkkiin. Puolustussuuntaa katsottaessa on viikko ollut antoisa: TPS oli tiistaina Kärppiä vastaan uhrautuva ja taisteleva puolustuspäässä. Vielä kun joukkue saisi saman taistelun hyökkäyspäähän ja ajaisi suoraviivaisemmin maalille, voisi joukkue voittaakin ottelun.

Pelicansille tauko on ollut pitkä. Huippualkukauden pelanneen lahtelaisryhmän suunta on kuitenkin ollut viime ajat laskeva. Hannu Aravirran suojatit pelaavat fiksusti (=tylsästi?) pelin jäädyttäen ja jos TPS:n puolustusmoraali säilyy tiistainlaisena, voidaan tänään odottaa vähämaalista kamppailua. Materiaaleissa ei ole suurta eroa ja kotietu tekee Pelicansista vain niukan suosikin.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Blues – Lukko

2

2,85 operaattori poistettu/bet365

1X2

Ilves – Tappara

2

2,30 Sportingbet

1X2

JYP – HIFK

1

1,73 Sportingbet