HPK teki sen. Voitti runkosarjan viimeiset kahdeksan ottelua putkeen, sai Ilveksen paskomaan omiin housuihinsa ja eteni pudotuspeleihin. Kaikki tämä sen jälkeen, kun Ville Viitaluoma ja Jere Sallinen myytiin muualle. Kaiken lisäksi joukkueen puolustuksen liideri, Craig Schira joutui loukkaantuneiden listoille. Maagisen venymisen jälkeen suurin kysymys kuuluu; oliko HPK:n mestaruus jo tässä vai vieläkö riittää nälkää?

Jokereiden runkosarjan loppu oli ailahteleva. Joukkue pelasi kuudesta viimeisestä ottelusta kolme hyvin ja kolme hyvin huonosti. Upeat vierasvoitosta JYPistä sekä Tapparasta ja maali-iloittelu Porissa olivat jotain aivan muuta, mitä nähtiin talviklassikossa, tärkeässä kotipelissä Pelicansia vastaan tai runkosarjan päätöksessä kotihallissa. Paineettomassa tilassa lentänyt Kärppä-lauma teurasti Jokerit 1-5 ja savusti narrit säälipleijareihin.

HPK on lentänyt useamman viikon ajan Liiga-jäillä kiitos rajattoman itseluottamuksen sekä sensaatiomaista kautta pelaavan Juuse Saroksen. Kerho pääsee lähtemään myös tähän sarjaan vailla mitään paineita. Jokerit sen sijaan kantaa valtavaa painetaakkaa niskassaan. Tämä näkynee varsinkin Jokereiden hyökkäyspelissä, joka on toiminut vain ajoittain. Puolustus- ja maalivahtipelin osalta narrit ovat sarjan parhaimmistoa, eikä lauantain ottelussa hyvin nihkeämaalinen kamppailu olisi yllätys.

Jokereilta puuttuu näillä näkymin edelleen kokoonpanosta Antti-Jussi Niemi ja Teemu Eronen puolustuksesta sekä Riku Hahl sentteriosastolta. Hahl olisi todella tärkeä lisä pudotuspeleihin kokonaisvaltaisuuden sekä kokemuksen johdosta. Erosen tilanne on mielenkiintoisin, sillä juuri yllätyksellistä hyökkäyslisää joukkue kaipaisi. Eronen on Liigan johtavia kiekollisia puolustajia ja kuuluu miehiin, jotka voivat henkilökohtaisella tekemisellään viedä joukkueen voittoon.

HPK:n lennosta huolimatta, on Jokerit kaikilla osa-alueilla vahvempi ja materiaalin sekä kotiedun puolesta jättisuosikki paras kolmesta -sarjaan. Jokereille tarjotaan maistuvaa kotikerrointa, jota en malta olla käyttämättä, vaikkakin Jokereiden yllä liehuu useita kysymysmerkkejä: 1,90 bet365/William Hill.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Jokerit

X

HPK

1X2

1,90 bet365 William Hill

4,15 Unibet

3,60 SportingbetNordicbet

Moneyline

1,55 bet365

 

2,60 Unibet

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,00 Betsson

 

Alle: 1,87 Unibet

Toimituksen pelivalinta:Jokerit 1,90 bet365 / William Hill