Lukko pisti Tapparan todella ahtaalle välierissä. Tappara ei pystynyt vastaamaan Lukon fyysisyydelle. Nyt vastaan tulee vahvasti luisteleva Kärpät, joten fyysisyysetu kääntyy niukasti kirvesrinnoille. Molempien joukkueiden vahvuus on kärsivällisyys sekä tarkka puolustuspelaaminen. Juha Metsola on osoittanut haparoimisen merkkejä, eikä häntä ole vielä todellisesti edes testattu. Tomi Karhunen on sen sijaan ollut itse varmuus maalilla.

Kärpillä on selkeä lepoetu finaalisarjaan lähdettäessä. Se on pelannut pudotuspeleissä yhdeksän ottelua, kun taas Tappara on tahkonnut otteluita 13, joista seitsemän viimeistä raastavaa Lukkoa vastaan. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljä kertaa. Kärpät voitti näistä kolme ensimmäistä, Tappara viimeisen. Vain kerran neljästä ratkaisu syntyi yli maalin erolla.

Vierailta puuttunee illan ottelusta Pasi Puistola, joka joutui välierissä Erik Riskan tyrmäämäksi. Tapparalta löytyy kuitenkin leveyttä puolustusosaltolta. Kärpät päässee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla.

On sanomattakin selvää, että otteluun lähdetään äärimmäisen vähämaalisissa merkeissä ja erikoistilannepelaaminen nousee tärkeään rooliin. Tapparan ylivoima Lukkoa vastaan oli varsin tehokasta, vaikka Jukka Voutilaisen kakkosylivoima kadottikin tehonsa välieräsarjan edetessä. Jan -Mikael Järvinen jakelee namupasseja, joista iskee Olli Palola, Pekka Jormakka sekä Nick Bailen. Tapparan ylivoimassa sekä mies että kiekko liukkuu ja hyvin yhteen hitsautunut koostumus uskaltaa tehdä yllättäviäkin ratkaisuja. Oululaisilta löytyy kaksi ylivoimakoostumusta, jotka molemmat kuuluvat aivan sarjan kärkipäähän. Jäähyilyyn ei sovi ryhtyä, mutta äärimmäisen kurinalaiset joukkueet tuskin ylilyönteihin sortuvatkaan.

Kärpät on materiaalin sekä kotiedun puolesta selkeä suosikki sekä mestariksi että ensimmäisen ottelun voittajiksi. Tappara osaa jäädyttää pelin ja pystyy lyömään Kärpät ahtaalle, mutta oululaisten kärsivällisyys on todistettu moneen otteeseen.

Elmoorin peli-idea: 1x2: Kärpät 1,87 ComeOn

Muut peli-ideat:

1. erä: Alle 0,5 maalia UnibetAlle 4,5 maalia 1,75 Sportingbet

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Kärpät

X

Tappara

1X2

1,87 ComeOn

4,07 ComeOn

3,80 Bet365 Unibet

Moneyline

1,53Sportingbet

 

2,75 Bet365 Unibet

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,20 Nordicbet

 

Alle: 1,75 Sportingbet