Stadin paikallisottelussa on räjähdysvaara! Nouseeko vanhat kaunat esiin? Raimo Summanen , Ville Peltonen, Jere Karalahti, Trevor Gillies.. Ai että mitä herkkua tiedossa ja kaikki vielä ilmaiskanava Neloselta kello 16:00 alkaen!

Lähtökohdat otteluun: Joukkueet pelasivat European Trophyssa kaksi ottelua vastakkain. Jokerit vei molemmat ottelut tylysti maalierolla 6-0. Molemmat hävisivät ensimmäiset ottelunsa. IFK sai Bluesilta kyytiä kotonaan 3-2. Luvut imartelevat petolaumaa, sillä Blues oli pelillisesti paljon HIFK:ta edellä. Jokerit aloitti sen sijaan kautensa vasta eilen: 2-1 tappiolla Rauman Lukolle vieraissa. Jokereiden eilinen liiga-avaus oli täystyrmäys! Ei pelillisesti, vaan (totta kai) kaukalon ulkopuolella. Jokeri-fanit protestoivat todella vahvasti Karalahden hankintaa, siirtymistä KHL:än ja Hartwall-Areenan myymistä venäläisille, muun muassa sivistyksellisellä lakanalla: ”Hjallis haista vittu!!”.

Seuraa heitä:Vanhat keskenäiset kaunat ja vanhat henkilöt (Semir Ben-Amor, Ville Peltonen, Raimo Summanen) ovat edelleen mukana. Räjähdysvaara on alati läsnä, kun nämä seurat ja joukkueet kohtaavat. Nyt tähän ruutitynnyriin on kuitenkin tuotu lisää räjähdysherkkää tavaraa: Jokerit ilmoitti että kausi SM-liigassa on viimeinen ja ensi kaudella odottaa KHL. Sen jälkeen seura tiedotti Jere Karalahden hankinnasta – nyt IFK-ikoni pelaa ensimmäistä kertaa (Jokeri-paidassa) vanhaa seuraansa vastaan. Toinen vanha IFK:n mies on puolustaja Mikko Kousa, joka teki läpimurtonsa nimenomaan petopaidassa.

IFK teki kauden alla todellisen kohuhankinnan, kun täydellinen gooni, tappelija, suojelija, fyysinen uhka Trevor Gillies pestattiin ryhmään. Gillies ei omaa minkäänlaista pelillistä antia, mutta jotenkin tuntuu, että Raimo Summanen saattaa löytää pelaajan kanssa vielä yhteisen sävelen..

Ottelun kulmakivet:Jokereille ei kuumassa paikallisottelussa voi antaa kuin minimaalisen kotiedun. Lähtökohdat otteluun ovat kihelmöivät, sillä kummankaan peli ei ole ollut vielä siellä päinkään. Jokerit on materiaaliltaan selvästi vahvempi ryhmä, mutta yksittäisessä ottelussa ero tasottuu. Tunteikkaassa ottelussa myös tunnekontrolli nousee estradille: kumman pää kestää? Tyhmiin jäähyihin ei ole varaa, sillä ylivoimaan varsinkin Jokereilta löytyy huippuratkaisijat. Jokerit tulee hallitsemaan pelivälinettä ja IFK-maalivahti Brad Thiessenin tulee venyä kiekon eteen useamman kerran, jos petopaidat mielii voittoon. Jokereiden maalivahti Lelane Irving ei ole vielä vakuuttanut ja HIFKin tulee saada painetta Jokereiden maalille.

Arvio:Jokerit on suosikki, mutta IFK ei missään nimessä ole vailla mahdollisuuksia. Paras pelikohde on kuitenkin overvedossa: ottelussa on repsahdusvaara, eikä kummankaan maalivahdit vielä vakuuta. Yli 5,5 maalista tarjotaan kerrointa 2,30 Nordicbet*/Unibet* ja 4,5 maalista 1,71 ComeOn* – nostetaan molemmat peleihin!

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

 

Jokerit

X

HIFK

1X2

1,83 Betsafe*

4,35 Nordicbet*/Unibet*

3,64 ComeOn*

Yli/alle 4,5

Yli 4,5: 1,71 ComeOn*

Alle 4,5: 2,20 Nordicbet*/Unibet*

 

Yli/alle 5,5

Yli 5,5: 2,30 Nordicbet*/Unibet*

Alle 5,5: 1,60 Sportingbet

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Yli 5,5 2,30 Nordicbet*/Unibet* ja yli 4,5 1,71 ComeOn*