Pelicans ja HIFK järjestivät eilen Lahdessa äärimmäisen tarkan ja kurinalaisen puolustusnäytöksen. Todella vähäjäähyinen ja -maalinen ottelu sai päätöksensä vasta ensimmäisen jatkoerän lopulla, kun Pelicansin Janne Ritamäki iski kiekon maaliin. Vaikka ottelua pelattiin lähes 80 minuuttia, kirjattiin maalivahdeille vain 24 (Myllyniemi) ja 27 (Husso) torjuntaa. Tarkasta ottelusta puuttui paras intensiteetti. Molemmat olivat liikkeellä varovaisesti ja varsinkin IFK:lta olisi odottanut huomattavasti kovempia otteita.

IFK sai Teemu Ramstedtin kokoonpanoon takaisin. Ramstedtin oivalliset syötöt iskivät heti silmään, mutta ikävä kyllä väläytykset olivat ajoittaisia, eikä Ramstedt pystynyt pelaamaan omalla tasollaan täyttä ottelua. Tänään IFK-fanit saivat toisen ilouutisen, kun Matti Kuparinen tekee myös paluun petopaitaan. Pelicansin Pavel Rosa pelasi neloskentällisessä eilen, mutta hänen liikkumisensa oli hyvin hidasta, eikä Rosaa voine enää pitää vahvistuksena.

Uskon, että tänään nähdään aivan toisenlainen IFK, mitä eilen. Kotihallissaan isännät tulevat varmasti ahnaammin päälle ja lähtevät nopeammin omista. Tämä muuttanee myös koko pelin kuvaa. Luultavasti nähdään enemmän jäähyjä, maalipaikkoja ja tätä myöten myös maaleja. IFK on edelleen kaikilla osa-alueilla paperilla parempi, mutta Pelicans on henkisesti niskan päällä. (Henkistä) palautumisaikaa eilisestä on alle 24 tuntia. Iso kysymys on, kuinka IFK pystyy nollaamaan tappion?

Materiaalisen ylivoiman ja kotiedun puolesta asetan IFK:n vieläkin selvähkön suosikin asemaan. IFK:lla on edelleen potentiaalia rutkasti parempaa. Kaikki on pienestä kiinni. Yksi taklaus, yksi maali tai esim. Kuparisen paluu kokoonpanoon saattavat muuttaa koko paletin. Isännistä tarjotaan kerrointa 2,00 Betsson/Nordicbet, joka kelpaa peleihin.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

HIFK

X

Pelicans

1X2

2,00 Nordicbet Betsson

4,18 ComeOn

3,29 ComeOn

Moneyline

1,60 Nordicbet Betsson

 

2,45 bet365

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,00 Nordicbet

 

Alle: 1,85 Sportingbet

Elmoorin pelivalinta:HIFK 2,00 Betsson/Nordicbet