Ässät teki eilen häpeilemättömän tempun häviämällä TPS:lle! Muuten päivä oli upea, kun SaiPa (4,60) napsahti tauluun.

Blues – HIFK: IFK pääsi eilen nopeasti 2-0 johtoon, mutta tämän jälkeen Blues alkoi pelaamaan. Punaiset eivät oikein missään vaiheessa päässeet täyteen rytmiinsä. Juuso Puustisen poissaolo vaikutti yllättävän paljon joukkueen vaarallisuuteen. Taisteleva, aggressiivinen espoolaisryhmä sai vietyä ottelun jatkoajalle, mutta lopulta esiin astui – kukas muukaan kuin – Ville Peltonen ja latoi IFK:lle kaksi pistettä.

Uskon Raimo Summasen miehistön olevan tänään valmiimpi fyysiseen peliin Bluesin kanssa. Eilen joukkue hieman tuudittautui nopeaan johtoonsa – soturimoodi katosi kahteen maaliin. Materiaaliltaan vieraat ovat selvästi edelle, eikä Bluesille voi antaa juuri kotietua. IFK:sta tarjotaan mallikasta kerrointa, joka saa välittömästi ison mäjäyksen: HIFK 2,55 Unibet/Expekt.

Ilves – HPK: HPK pelasi eilen kolmiosaisen ottelun: aloitti surkeasti ja päästi maalin, hallitsi tämän jälkeen peliä , mutta päästi lopussa Ilveksen helposti tasoihin. Kerho kuittasi viime hetkien Ilves-tasoituksen jatkoajalla, mutta tämähän ei meikäläisen betsejä lohduttanut sen vertaa... Kokonaisvaltaisesti Kerho oli kuitenkin näistä joukkueista selvästi parempi. Alun ja lopun hölmöilyt maksoivat yhden pisteen.

Kerhon johtavat pelaajat – Graig Schira, Marko Tuulola, Ville Viitaluoma – pystyivät ajoittain dominoimaan tupsukorvia vastaan. HPK sai myös pitkästä aikaa ylivoimaosumia, joka tuo itseluottamusta kärkimiehille. Ilves häviää materiaalissa juuri näiden kärkimiesten verran (lisätään Juuse Saros vielä joukkoon).

Kun samat joukkueet pelaavat peräkkäisinä päivinä vastakkain, ei kotiedulla ole normaalia merkitystä. Molemmat ovat joutuneet matkustamaan kuitenkin tuon välin, joko eilen yöllä tai sitten tänä aamuna. Niukasti parempi Kerho materiaali vastaan Ilveksen niukka kotietu takaa ympäripyöreät lähtökohdat. Kerroinvertailussa Ilves on aivan liian suosittu ja HPK on PAKKO pelata! HPK 3,25 Bet365.

Kärpät – Jokerit:Kärpät ei haastanut Jokereita lainkaan vieraissa. Jäi jalkeen jalkanopeudessa, ei saanut itse ylivoimia, otti jäähyjä ja lopulta Jere Karalahti kaatoi oululaiset jatkoajalla 3-2. Jokerit sai Teemu Erosen takaisin kokoonpanoon, joka tuo huomattavan lisän joukkueen tekemiseen, kunhan pääsee vauhtiin mukaan. Kärpiltä puuttui Juha-Matti Aaltonen kokoonpanosta.

Kärppien syysvire on kadonnut kokonaan. Täysi sekundavaihteella vetävien oululaisten peli-ilme ja asenteen on ymmärtänyt tiistai-peleissä TPS:ää vastaan, mutta perjantainen ilta, Ilmala ja narrit vastassa. Jos tämä ei sytytä, niin mikä sytyttää? Tänään oululaisten on tultava täysin uudella ilmeellä kaukaloon tai Jokerit kattaa näädät toistamiseen. Oululaisten parempi materiaali tekee heistä suosikkeja, mutta viime aikojen heikot otteet eivät lupaa hyvää.. Luvassa on taas vähämaalinen kamppailu, joten tasapelin riski kasvaa. Vierasvoitosta tarjotaan ylikerrointa, jota voi pelata pikkurahalla: Jokerit 4,00 Betsson.

Lukko – JYP:JYPin päävalmentaja Marko Virtanen jatkoi omituista ketjurulettiaan. Tällä kertaa tätä ei voida hirveästi haukkua, sillä hurrikaaniryhmä esitti tasapainoisen esityksen. Myös viime ajat takerrellut ylivoima oli kunnossa ja Eric Perrinin johdolla jyväskyläläiset nappasivat 4-1 voiton. Lukon synkkä vierassaldo sai jatkoa; joukkueella on vain yksi voitto viidestä edellisestä vierasottelusta.

Raumalla joukkue on kuitenkin pelannut huomattavasti paremmin. Ottelusta voi edelleen odottaa varsin vähämaalista, joka nostaa tasapelin riskiä. Lukon avainmiesten tulee nostaa sekä hyökkäämisen tasoa että ylivoimapeliä, jos mielivät kellistää JYPin. Alemmat ketjut vääntävät tasaisesti, mutta JYPin keihäänkärki oli eilen huomattavasti Lukon vastaavaa tehokkaampi.

KalPa – Pelicans: KalPa romahti totaalisesti Lahdessa jo avauserässä. Pelicans raateli kalakukot lopulta 5-0. Maalivahdit haparoivat, mutta myös KalPan oma hyökkäyspeli oli täysin lapsen kengissä.

Pelicans ei millään lailla loistanut, mutta eilen voittoon riitti, kun tuli paikalle. Tänään Kuopiossa tilanne voi olla jo täysin toinen. Jos KalPan maalivahtipelaaminen palaa entiselle tasolleen, on ottelu jo täysin toisennäköinen. Suurta materiaalista eroa joukkueilla ei ole ja kotietu tekee KalPasta niukan suosikin.

SaiPa – Tappara: Mielenkiintoinen kamppailu! Eilen nähtiin, kun kaukalossa pelasi runkosarjajoukkue pudotuspelijoukkuetta vastaan. Tappara tuli kaukaloon arkisesti valmistautuneena, perusrutiineillaan. SaiPa sen sijaan oli valmistautunut loistavasti, scoutannut kirvesrinnat viimeisen päälle ja iski alusta asti valtavalla halulla. Lappeenrantalaiset olivat kuskin paikalla koko ottelun, eikä paremmasta joukkueesta jäänyt epäselvyyttä.

Tänään Lappeenrantaan saapuu nöyryytetty Tappara. Jukka Rautakorven miehistö yllätettiin riu'ulta housut kintuissa – Rautakorpi yllätettiin riu'ulta housut kintuissa. Kollega Pekka Tirkkonen vei Rautakorpea kuin litran mittaa. Varmaa on, että nyt Tapparalta löytyy ainakin sisua. Joukkue haluaa revanssin heti. Suurta kotietua ei voi SaiPalle tasauskierroksen luonteesta johtuen antaa, joten Tappara lähtee paremman materiaalin puolesta otteluun niukkana suosikkina.

Ässät – TPS: TPS näytti taas legendaarisen puolensa; sitten kun ei ole enää mitään väliä millään, ruvetaan pelaamaan. Hohhoijaa! On vähintään huonon paineensietokyvyn merkki, kun pelaaja pelaa kauden parasta peliään heti kun on sanottu; ”Nyt ei enää oo niin väliä, hei. Rentoo pelailua vaan.”. Tämä on irvikuva urheilulle – liigakarsinnat takaisin ja perkeleen nopeasti! Tai ei mitään karsintoja.. Tiputetaan runkosarjan huonoin suoraan Mestikseen, niin loppuu pelaajien myynti, kevään surffaillut ja alkaa heikommilla maila tutista.

Ässät kaatui eilen omaan tehottomuuteensa. Puolustuspelin kuntoon saanut patapakka on liikaa Niklas Hagmanin sekä Dragan Umicevicin ratkaisujen varassa. Porissa Ässät pelaa kuitenkin huomattavasti paremmin kuin vieraskentillä. TPS:n myytyä puolimiehistöä, on Ässät materiaaliltaan parempi ja lähtee kotona otteluun selvähkönä suosikkina. Sen verran ottaa pannuun koko TPS ja eilinen hutibetsi, että nyt isketään tilttisingleä ja isolla, vaikka kerroin on lähes mätä: Ässät 1,75 Betsson.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Ilves – HPK

2

3,25 Bet365

1X2

Blues - IFK

2

2,55 Unibet Expekt

1X2

Ässät - TPS

1

1,75 Betsson