Kuumassa kamppailussa pudotuspelipaikoista kokemus nousee esiin. Mitä tekee viime kaudella Ravensin mestaruuteen johtanut Joe Flacco?

NFL- ennakko & pelivihjeet:

Detroit Lions (7-6) – Baltimore Ravens (7-6)

Maanantai-tiistai välinen yö 17.12.2013 kello 03:40

Ford Field – Detroit, Michigan

Nelonen Pro 1 & Ruutu

Lähtökohdat otteluun:

Todella tärkeä kamppailu pudotuspelien kannalta! Molemmilla on jo kuusi tappiota, eikä enempään olisi varaa. Ravens on päässyt hyvään iskuun viime aikoina, loukkaantumiset ovat helpottaneet ja joukkue on vienyt viidestä edelliskamppailusta neljä. Lions on voittanut kaksi viidestä edellisestä ottelusta. Ravensin seitsemästä voitosta vain kaksi on tullut vieraskentältä.

Seuraa heitä:

Lions-hyökkääjä Calvin Johnson kuuluu sarjan ehdottomaan eliittiin, mutta otteet viime ottelussa olivat jotain aivan muuta. Mikä on Johnsonin pelikunto? Pikkuvaivaa varmasti on, mutta oliko viime ottelun esitykset vain pieni notkahdus vai vammasta johtuvia? Myös toinen hyökkäyksen johtohahmo, Reggie Bush on kärsinyt lievistä vammoista ja pelikunto on kysymysmerkki.

Mikäli Lions haluaa voittaa tänään, Johnsonin on nostettava selvästi tasoaan. Ravensin tähtipuolustaja Elvis Dumervilin pelaaminen ottelussa on epävarmaa. Tämä olisi järkyttävä takaisku vierasjoukkueelle. Nimenomaan Dumervilin avulla Ravens pystyy horjuttamaan Lions-pelinrakentaja Matthew Staffordin heittopeliä.

Ottelun kulmakivet:

Molempien joukkueiden hyökkäyspeli on todella heittoystävällistä. Ravensin puolelta tähän on myös selvä syy: juoksupeli on NFL:n huonoin. Pelinrakentaja Joe Flacco on pelannut todella paljon pitkiä heittoja, joiden kanssa kotijoukkueen takapuolustus saa olla tarkkana. Dennis Pitta palasi Ravens-hyökkäyksen kokoonpanoon, joka varmasti nostaa Flaccon tekemistä.

Stafford pelaa myös todella paljon heittäen. Kohteena on lähes aina Johnson tai upeaa kautta pelaava Joique Bell. Staffordin johtama hyökkäys saa tänään kuitenkin todellisen haasteen, sillä Ravensin puolustus on sarjan parhaita.

Uskon, että Ravensin puolustus pystyy pitämään Lionsin kurissa, varsinkin jos Dumervil on mukana. Kaikki on siis taas Flaccosta kiinni – yhdellä tai kahdella maalilla ei tänään voiteta, mutta kolme touchdownia saattaa jo riittää.

Arvio & pelivihje:

Vieraiden puolustus on sarjan parhaita, mutta vastavuoroisesti hyökkäys on tökkinyt todella pahasti. Pittan mukaantulo sekä viime aikojen pirteät otteet ovat kuitenkin varmasti nostaneet Flaccon itseluottamusta. Kotietu tekee Lionsista suosikin, mutta viime kauden mestarijoukkue on todella vaarallinen. Vieraiden voitosta tarjotaan mellevää kerrointa, joka on pakko painaa peltiin! Go Flacco – Ravens 3,35 Nordicbet!

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Lions

Ravens

12

1,40 Bet365William Hill

3,35 Nordicbet

Lions -6

1,95 Nordicbet

1,95 Bet365

Yli/alle 50

Yli: 1,91 Betsafe

Alle: 1,93 Nordicbet

Mystisen Jefu-miehen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Ravens 3,35 Nordicbet