Tiistaina tahkottiin hyvät rahat, kun sekä Kärpät (1,86) että alle 4,5 maalia (1,75) tarttuivat ansaan. Tänään oikea vastaus on Kanada: voittanutta joukkuetta ei vaihdeta.

Kärpät avasivat Oulussa tahmeasti. Tappara oli selvästi niskan päällä ottelun avauserässä ja erätauolle mentiin 0-1 tamperalaisjohdossa, kun Josh Green ohjasi Nick Bailenin viivavedon sisään ylivoimalla. Pieni ottelutauko näkyi Kärppien alussa; Tappara oli huomattavasti terävämpi ja haastoi fyysisyydellään voittaen kaksinkamppailut lähes poikkeuksetta. Kärpät pääsi kuitenkin toisessa erässä peliin mukaan, Juha Metsola lahjoitti Kärpille tasoituksen ottelun puolivälissä ja pari minuuttia ennen päätössummeria Joonas Donskoi iski ratkaisun isännille.

Tapparan fyysisyys katosi ottelun edetessä. Joukkue voisi myös haastaa henkisellä puolella vastustajaa huomattavasti enemmän. Ainakin avausmaalin iskeneen Ivan Humlin ihon alle pitää mennä rajummin. Nämä ovat ainoita keinoja, miten Kärppiä voidaan horjuttaa. Huolella rakennetun paketin yksi nurkka pitää saada liitoksistaan, jotta koko rakennus voidaan kaataa.

Tapparan Metsola on edelleen hieman katsomaton kortti, vaikka keräsikin itsensä upeasti tiistain virheen jälkeen. Tomi Karhunen Kärppä-maalilla on sen sijaan Herra Rauhallisuus. Tänäänkin luvassa on varmasti tasainen, kurinalainen ja vähäjäähyinen kamppailu, joka luonnollisesti huippumaalivahdeilla johtaa myös vähiin maalimääriin. Tylsäksi tai passiiviseksi kummankaan peliä ei kuitenkaan missään tapauksessa voi haukkua. Pelitempo ensimmäisessä finaalissa oli upealla tasolla ja molemmat hakivat loppuun asti ratkaisua – kyttäilyyn ei sorruttu!

Vaikka Tappara pysyi täysin Kärppien vauhdissa ja ajoittain jopa hallitsi ottelua tasakentällisin, on se tehnyt huolestuttavan vähän maaleja. Nytkin ainokainen osuma tuli ylivoimalla, kuten myös suurin osa Lukko-sarjan maaleista. Kärpiltä löytyy enemmän yksilöitä, jotka pystyvät henkilökohtaisilla suorituksilla ratkaisemaan otteluita. Jos oululaiset hieman tahmeasti kaatoivat Tapparan tiistaina, mitä tapahtuu, kun tämä joukkue alkaa pelaamaan? Ja jos Juha-Matti Aaltonen oli niin sanotusti yössä ensimmäisen finaalin ajan, mitä tapahtuu kun JMA herää tähän finaalisarjaan?

Ylivertaisella materiaalilla Kärpät on vieraissakin suosikki. Osuvin idea on pelata näätien moneylinevoittoa, sillä vähämaalisissa koitoksissa jatkoajalle eteneminen on hyvin lähellä.

Elmoorin peli-idea: Moneyline: Kärpät 1,95 Bet365/Unibet

Muut peli-ideat:

Alle 4,5 maalia 1,70 Sportingbet

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Tappara

X

Kärpät

1X2

2,50 Betsson

3,75 Betsson

2,60 Unibet

Moneyline

1,89 Betsson

 

1,95 Bet365 Unibet

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,40 BetssonBetsafe

 

Alle: 1,70 Sportingbet