Ensi yönä on melkoista änäriherkkua tarjolla, kun kolme äärimmäisen mielenkiintoista sarjaa pärähtää käyntiin. 

New York Rangers - Philadelphia Flyers

Odotettavissa on väkivaltainen ja vauhdikas sarja, joka saa luultavasti eeppisen lopetuksen. Molempien pudotuspelihistoria viime vuosilta on lähes surkuhupaisa, joten nyt mitataan kahden epäonnisen, mutta myös henkisesti heikohkon joukkueen kantit. Joukkueiden pitkä keskinäinen historia tuo entisestään erityislatausta. 

Joukkueet ovat edenneet samankaltaisen runkosarjan: alkukaudesta pahasti haparoineet ryhmät saivat runkosarjan lopulla juonen päästä kiinni ja ovat näin parantaneet otteitaan päivä päivältä. Keskinäiset kohtaamiset tasattiin 2-2 ja Rangers lunasti kotiedun Flyersiin nähden lopulta vain kahden pisteen erolla. 

Henrik Lundqvist maalillaan Rangers on päästänyt viime aikoina varsin vähän maaleja ja sen puolustus on ollut pitävä. Philly sen sijaan sai karmeita uutisia, kun ykkösvahti Steve Mason loukkaantui runkosarjan lopulla. Toivottavasti Mason on kunnossa, sillä häntä Flyers ehdottomasti tarvitsee. Philadelphialaista maalivahtihistoriaa tuskin tarvitsee tässä sen enempää kerrata.. 

Rangersin puolustuspeli on vahvempaa, mutta Flyersilla on Claude Ciroux'n johdolla kuumemmat yksilöt. Ilmassa haisee vahvasti Game Seven, jonka Rangers vie kotiedun turvin.

Jos Mason puuttuu Phillyn maalilta, voi ensimmäiseen otteluun kokeilla pudotuspelien luonteesta huolimatta ohuesti overeita. Ensimmäisessä kamppailussa molempien lataus saattaa lähteä käsistä, mikä voisi johtaa runsasjäähyiseen ja tätä kauttaa -maaliseen otteluun. 

Yli 5,5 maalia 2,50 Bet365Yli 4,5 maalia 1,65 Unibet

Arvio: Rangers jatkoon 4-3 

St. Louis Blues - Chicago Blackhawks

Toinen aivan hurja pudotuspelisarja: molemmat voisivat yhtä hyvin pelata Läntisen konferenssin finaalissa. Molempien joukkueiden runkosarjan päätös ei mennyt kuitenkaan suunnitelmien mukaan. Toki pistetarvekaan ei ollut suurin mahdollinen ja loukkaantumiset vaivasivat ryhmiä, mutta ei Blues varmaan suunnitellut päättävänsä kautta kuuden ottelun tappioputkeen? Kaiken lisäksi Blues oli viimeiset kierrokset pelillisesti täysin sekaisin, joten itseluottamuksen kanssa on ongelmia. 

Blackhawks sai loistavia uutisia juuri playoffsien alla: Patrick Kane ja Jonathan Toews ovat täydessä pelikunnossa. Tämä nostaa varmasti joukkueen itseluottamusta. St. Louis voitti kauden keskinäisistä kohtaamisista kolme ensimmäistä, mutta tämän kalenterivuoden puolella Blackhawks vei molemmat kohtaamiset. 

Hallitseva mestari lähtee näistä asetelmista kiistattomana suosikkina sarjaan. Bluesin peli oli sen verran sekaisin runkosarjan lopulla, että pyritään rahastamaan Chicagon menestyksillä heti! 

1x2: Chicago 2,85 Betsson/Betsafe/UnibetMoneyline: Chicago 2,15 Betsson/Betsafe/William Hill

 

Arvio: Chicago jatkoon 4-1

Colorado Avalanche - Minnesota Wild

Runkosarjan sensaatio Colorado Avalanche lähtee ottelusarjaan selvänä suosikkina. Päävalmentaja Patrick Roy on tuonut voittamisen kulttuurin seuraan heti ensimmäisenä vuotenaan. Wildillä on ollut suuria ongelmia maalinteon sekä vieraspelaamisen kanssa, eikä maalivahti Ilja Bryzgalov herätä ainakaan allekirjoittaneen luottamusta. Sen sijaan Avalanche-veskari Semjon Varlamov on ollut tulikuuma. 

Runkosarjan viidestä keskinäisestä kohtaamisesta Avalanche vei nimiinsä neljä. Vauhdikas kotijoukkue lähtee avausotteluun sekä koko sarjaan selvänä suosikkina. Coloradosta on tarjolla avausotteluun jopa yllättävän mehukkaita kertoimia, jotka on pakko napata äkkiä lapuille. 

1x2: Colorado 2,25 Bet365

Arvio: Colorado jatkoon 4-1

San Jose Sharks - Los Angeles Kings

Viime vuoden konferenssivälierin uusinta. Tuolloin Kings oli hurjassa ottelusarjassa parempi voitoin 4-3. Nyt kotietu on kuitenkin Sharksilla, joka keräsi runkosarjassa 11 pistettä vieraita enemmän. Keskinäiset kohtaamiset menivät Losille 3-2. 

Molemmilla löytyy maalilta Stanley Cup-mestari. Antti Niemen ja Jonathan Quickin kaksintaistelusta voi odottaa tiukkaa. Kummaltakin joukkueelta löytyy myös valtava liuta kokeneita pelaajia. Kingsin ryhmällä on kuitenkin enemmän kokemusta menestymisestä pudotuspeleissä. Sharks on jo pitkään ollut runkosarjan tehosuorittaja, jonka parhaat tehot katoavat pudotuspeleihin edetessä. 

Runkosarjan lopulla San Jose esiintyi kuitenkin vahvemmin. Los Angeles on ollut haparoiva, eikä sen peli vaikuta valmiita. Jos enkelten kaupungissa ei loksahda palaset kohdalleen, etenee Sharks tästä sarjasta jatkoon. 

Arvio: Sharks jatkoon 4-2