Viikonlopulta nasahti kiinni sekä SaiPa (1,90) että HIFK (2,05), joten voitolle jäätiin taas vaikka hurja pommi-idea (Ässät 5,30) jäikin toteutumatta. Tänään kiinnostaa vetomielessä huomattavasti enemmän vieras- kuin kotimenestykset, mutta vain JYPin voittoa voi suositella osuvana vetona.

Kärpät – Lukko: Kärpät rikkoi SM-liigan ennätyksen ottamalla 15. peräkkäisen voiton lauantaina Ässistä. Oululaiset eivät olleet ottelussa parhaimmillaan, mutta ns. rutiinipelikin toi pisteet lukemin 4-1. Juha-Matti Aaltonen jatkaa Kärpissä loppukauden, joka saattaa muodostautua vielä joukkueen kannalta ratkaisevaksi (en sano kumpaan suuntaan). Aaltonen kärsii kuitenkin pikkuvaivoista ja pelaaminen tämänkin illan ottelussa on epävarmaa.

Lukolla on myös loukkaantumishuolia, kun Petteri Nummelin joutui taas jättämään kentän lauantaina kesken pelin. Nummelin on raumalaisten kiekollisessa pelissä kaikki kaikessa, sillä vain Ville Vahalahti pystyy Nummelinin lisäksi oivaltavaan hyökkäyspeliin. Pelaajien on siis syytä tarkkailla raumalaisten kokoonpanoa silmä tarkkana. Ilman Nummelinia Lukko on hyvin puolustava joukkue, mutta hyökkäyspelaaminen on olematonta. Kalpaa vasta Rauma keräsi jatkoajalle pisteet lähinnä kuopiolaisten huonouden, ei oman paremmuuden vuoksi.

Tänään lähtökohdat otteluun ovat luonnollisesti kotivetoiset. Lukko pystyy kuitenkin pitämään lukemat tasaisina ja pienen onnen kautta vierailla on mahdollisuutensa vieraissakin. Kärpät saivat ennätyksensä tehtyä, millä ei tietenkään ole mitään merkitystä, mutta se vaikuttaa varmasti hieman pelaajistoon. Jossain vaiheessa Kärppien on hävittävä ja tänään ainakin kerrointarjonta puoltaa vieraspelaamista: 5,55 Betsson/Betsafe.

Tappara – HPK: HPK on löytänyt itseluottamuksensa huipennuksen ja viikonloppuna kaatui Jokeritkin kotona 3-0. Tämän illan vastus Tappara tulee kuitenkin varmasti vihaisena päälle, sillä viime viikolla kirvesrinnat antoivat 4-0 johtonsa lipua Kerhoa vastaan 5-6 jatkoaikatappioksi.

Tappara käänsi kelkkansa perjantaina kaatamalla Ilveksen 1-2, mutta esitys ei millään tavalla ollut vakuuttava. Kaikki odotti taistelevaa, vihaista kirveslaumaa, joka HPK-pelin sekoilun jälkeen haluaa näyttää niin itselleen kuin tamperelaisyleisöllekin – tätä ei tapahtunut. Luulisi, että viimeistään tänään Tapparalla on taistelukirves eikä tylsä kalpa taisteluaseenaan. Jos Tappara ei tule tähän otteluun sisuuntuneena, on se menettänyt itsekunnioituksensa täysin.

Kotijoukkue on materiaalin puolesta selvä suosikki otteluun, mutta Kerhon itseluottamustila on tällä hetkellä niin vahva kolmen peräkkäisen voiton johdosta, ettei sitä vastaan tunnu mielekkäältä pelata. Ottelussa on varmasti tietty erityislataus edellisen kohtaamisen vuoksi ja jos pakko olisi jotain veikata, saisi rohkeasti itseään toteuttava vierailija ennemmin roposeni kuin tylsä Tappara: 4,60 bet365.

TPS – JYP: TPS on voittanut edellisestä kymmenestä ottelustaan vain KalPan. JYP sen sijaan palasi nopeasti voittojen tielle kaatamalla perjantaina IFK:n kotonaan 4-2. JYPin kohuhankinta Juuso Ikonen oli heti vaarallinen mies hurrikaanien ykköskentällisessä Eric Perrinin ja Jani Tuppuraisen kanssa. Ikonen saattaa piristää koko ketjun peliä, mikä olisi JYPille taivaanlahja, sillä Perrin-Tuppurainen ei missään ole ollut alkukaudesta parhaimmillaan.

TPS pelaa ajoittain hyvin, mutta itseluottamus on niin alhaalla, ettei peli kestä kasassa täyttä 60 minuuttia: ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen selät nousee pystyyn ja joukkue luovuttaa. Tai sitten avainmiehet (lue: ulkomaalaisosasto) turhautuvat ja hakkaavat itsensä jäähylle tai ratkaisevat pelin väärään suuntaan typerällä virheellä.

JYP on pelkän rutiinin puolesta hirmuisesti edellä ja sen itseluottamustaso on monta luokkaa korkeammalla. Kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta silti JYP on ottelun suosikki: 2,20 Nordicbet.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Kärpät – Lukko

2

5,55 Betsson Betsafe

1X2

Tappara – HPK

2

4,60 bet365

1X2

TPS - JYP

2

2,20 Nordicbet