Naisten parisprintti

Veikkauksen supertripla 2 – UV:n vihjerivi:

1. Suomi2. Norja3. Ruotsi, Saksa, Slovenia, USA

4 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 11:10

Voittaja: Suomi 2,50 Unibet

Vaikka asian kääntää miten päin tahansa, on Suomi tämän kilpailun voittajasuosikki numero yksi. Norjan voiteluryhmä on epäonnistunut täysin perinteisen matkoilla ja suomalaiskaksikko Aino-Kaisa Saarinen ja Kerttu Niskanen ovat olleet loistavassa vireessä Sotshissa. Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Marit Björgen ovat myös niin kova pari, että kulta sekä hopea tuntuvat olevan jo etukäteen jaetut.

Pronssille pystyviä maita on oikeastaan vain kaksi. Kun Ruotsin Charlotte Kalla jättää tämän matkan väliin, saa Saksa varsin tasavertaisen ryhmän länsinaapurin kanssa liikkeelle. Parisprintit ovat kuitenkin usein yllätyksiä täynnä, joten isompien kertoimien metsästäjät ottavat mukaan Slovenian.

Miesten parisprintti

Veikkauksen supertripla 3 – UV:n vihjerivi:

1. Venäjä, Kazakstan2. Venäjä, Kazakstan, Norja, Ruotsi3. Venäjä, Kazakstan, Norja, Ruotsi

12 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 12:00

Mitali: Kazakstan 2,75 Unibet

Miesten puolella tilanne on todella mielenkiintoinen! Neljällä maalla on mahdollisuudet aina kultaan asti. Norjan Ole Vigen Hattestad-Petter Northug luo hurjan parin, kuten myös sprinttispesialisteista koostuva Ruotsin Emil Jönssön-Teodor Peterson. Kun hiihdetään perinteisellä, ei kuitenkaan sovi unohtaa hurjia tikittäjiä. Venäjällä ja Kazakstanilla on todella mielenkiintoiset parit, jotka lyövät kapulaa Pohjoismaiden rattaisiin. Suomen pari Iivo Niskanen-Sami Jauhojärvi omaavat täydet mahdollisuudet jymypommiin, mutta suomalaiskaksikolle sopisi jos matka olisi pari kilometriä pidempi...

Ampumahiihto sekaviesti

Veikkauksen supertripla 4 – UV:n vihjerivi:

1. Tshekki, Ranska2. Tshekki, Ranska, Norja, Venäjä3. Tshekki, Ranska, Norja, Venäjä, Saksa, Italia

24 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 16:25

Voittaja: Tshekki 4,75 Unibet

Sekaviestistä on luvassa äärimmäisen mielenkiintoinen. Norja ei ole läheskään niin ylivoimainen mitä aikaisemmissa kilpailuissa. Tora Berger on kuin haamu entisestään ja Ole Einar Björndalen taistelee ammuntaongelmien kanssa.

Ampumapenkalla vahvimmilta näyttää Ranska, joka saa todella kovan joukkueen kasaan. Marin Doran Habert, Anais Bescond ja Jean Guillaume Beatrix pystyvät povaamaan loistavat asetelmat ankkuriosuudelle, jossa Martin Fourcade tuskin epäonnistuu.

Mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Tshekillä! Veronika Vitkova sekä Gabriela Soukalova ovat olleet loistavassa vauhdissa Sotshissa ja muodostavat parhaan naiskaksikon kilpailuun. Ei olisi mikään ihme, jos Tshekki lähtisi kolmannelle osuudelle johdossa. Tämän jälkeen tulee tasainen suorittaja Jaroslav Soukup, jonka tehtävä on taata, että yhteislähdön pronssimitalisti Ondrej Moravec pääsee kärjen mukana viimeiselle lenkille.

Haastajaosastolta löytyy tasaiset joukkueet omaavat Venäjä sekä Saksa. Jymypommin hakijat paukuttavat lapulle vielä Italian.

Lue myös AH-miehen sekaviesti ennakko tästä!

Olympiakiekko

Venäjä on suurmaista Suomelle ylivoimaisesti paras vastustaja. EHT-turnauksissa Suomi voitti kaikki keskinäiset kohtaamiset tänä vuonna. Tällä ei toki tämän illan otteluun ole mitään suhdetta, mutta suurturnauksissakin Suomi on voittanut 2000-luvulla 13 MM- tai Olympiatason ottelusta seitsemän kertaa mahtimaan. Venäjän ailahtelevat tähdet joutuvat pelaamaan valtavien paineiden alla.

Suomi voittaa itänaapurit valmennuksellisesti 100-0, sillä Venäjän päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov ei ole saanut minkäänlaista otetta ryhmäänsä, vaan tähtinimet pelaavat kuten haluavat. Suomen maalivahti Tuukka Rask otti Kanada-ottelussa uskomattomia pelastuksia ja on kiistatta kisojen paras veräjän vartija. Venäjän turhautunut hyökkäys sortuu helposti tyhmiin jäähyihin sekä keskialueen virheisiin. Kulminaatiopiste on, miten Suomi käyttää tarjotut paikat? Yksi maali ei riitä Venäjän voittoon.

Venäjän materiaali on ylivertainen, mutta kaikki muut seikat puoltavat Suomea. Leijonille on aina sopinut, että otteluun päästään altavastaajan asemasta. Leijonista tarjotut kertoimet ovat roimassa laskussa, mutta pikkurahalla Suomi pääsee vielä peleihin.

Suomi – Venäjä 1 3,60 Bet365

Tshekki pääsi salama-alulla johtoon Slovakiaa vastaan, meinasi munia koko ottelun, mutta hoiti sen lopussa 3-5. USA on ollut tähän mennessä kisojen vakuuttavin joukkue. Jenkit ovat käyttäneet äärimmäisen tylysti maalipaikkansa, eikä aggressiivinen ryhmä jätä vastustajaa hetkeksikään rauhaan. Materiaaliero on selvästi USA:n puolella, eikä muu kuin Tshekki-molari Ondrej Pavelecin jumalainen (= Antti Raanta-moodi) voi viedä Tshekkiä välieriin. USA:sta tarjottu kerroin tuntuu varsin aikaiselta joululahjalta!

USA – Tshekki 1,70 Sportingbet