Torstaina lemmittiin kiekkofaneja todellisella huippukamppailulla. Kaikki eeppisen ottelun elementit täyttänyt draamankaari päättyi kirvesrintojen viime hetken osumaan. En kuitenkaan anna periksi, Kärpillä mennään päätyyn asti!

Erikoistilanteet nousivat jälleen päärooliin edellisottelussa. Tappara iski neljästä maalistaan kolme ylivoimalla, Kärpät kaksi kolmesta. Oululaisryhmä esitti hurjan nousun päätöserässä tullen kolmen maalin takaa tasoihin. Tappara iski kuitenkin voittomaalin vain 13 sekuntia ennen päätössummeria – yllättäin – ylivoimalla.

Kärpät voitti laukaukset maalia kohden peräti 39-19, mutta vieraiden laukauksista 22 nähtiin päätöserässä, jossa Tappara jäätyi totaalisesti. Kaksi ensimmäistä erää Tappara oli aktiivisempi osapuoli ja huomattavasti aggressiivisempi. Juuri fyysisyys on Tapparan vahvin ase liikkuvaa Kärppä-ryhmää vastaan. Saman tulee jatkua tänään.

Maalivahti Tomi Karhunen vaihdettiin Marko Kauppisen 3-0 osuman jälkeen pois maalilta. Nähtäväksi jää, kuka tänään avaa oululaisten maalilla. Taso ei kuitenkaan laske, sillä myös Jussi Rynnäs on huippukunnossa. Juha Metsola on pelannut Tapparan maalilla hyvin, mutta joka otteluun Metsola on päästänyt yhden "helpon". Torstaina 3-3 tasoitusmaali syntyi Metsolan karmeasta virheestä. Metsola myös sylkee kiekkoja aivan liikaa eteensä. Tähän asti Tappara-puolustus on siivonnut maalin edustaa hyvin, mutta irtokiekot luovat jatkuvasti vaarallisia tilanteita.

Vaikka torstaina nähtiin peräti seitsemän maalia, lähdetään tämän illan otteluun taas vähämaalisista lähtökohdista. On sanomattakin selvää, että vähemmän jäähyjä ottava joukkue on vahvoilla. Viidellä viittä vastaan molemmat joukkueet puolustavat loistavasti niin sanottua sota-aluetta ja vaikka näissä finaaleissa pelataan täysillä eteenpäin, ei laatupaikkoja joukkueille synny kuin ylivoimien kautta.

Tappara sai varmasti hurjan itseluottamusboostin kotivoitostaan ja nyt henkisesti niskan päällä. Kärpät on kuitenkin laadukkaampi kokonaisuus ja kotikentällään selkeä suosikki. Isäntien menestyksistä lähdetään.

Elmoorin peli-idea: 1x2: Kärpät 1,95 Expekt

Muut peli-ideat:

Tasoitus Kärpät -1: X 6,00 UnibetMoneyline: Kärpät 1,55 Expekt

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Kärpät

X

Tappara

1X2

1,95 Expekt

4,00 ComeOn

4,04ComeOn

Moneyline

1,55Expekt

 

2,70 Unibet

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,25 Nordicbet

 

Alle: 1,75 Sportingbet