Lauantaina tehtiin taas tiliä, kun JYP (2,30), Lukko (2,45) ja IFK (2,70) osuivat kiinni! Sen sijaan Kärpät löi päätöserän läskiksi kotonaan ja Kärpät -1,5 jäi toteutumatta oululaisten menetettyä 4-1 johto 4-3 voitoksi.

Sarjan viides, Helsingin Jokerit saa tänään sarjakärki Kärpät vieraaksi. Oululaiset hävisivät välissä vahingossa Ilvekselle, mutta tämän jälkeen meno on ollut jälleen ennallaan – ei tappioita. Jokerit sai orastavan tappioputken poikki Porissa lauantaina, mutta eivät peliotteet vieläkään vakuuttaneet. Viidestä edellisottelusta Jokereilla on koossa kaksi voittoa. Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen päätyi 8-4 Kärpille, joten Jokerit lähtevät varmasti todella sisuuntuneina kamppailuun.

Kärpät esiintyi Tapparaa vastaan kärkiottelussa todella kurittomasti ja hölmöili pelin lukuisiin jäähyihin. KalPaa vastaan kärkiketjut vetelivät täysin löysin rantein, ilman pelihuumoria tai -ilmettä. Kuvaavaa joukkueen ylivoimasta on sen, että molemmat ottelut päättyivät silti Kärppien voittoon. Jokerit on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista ja - kun muun muassa Steve Moses on poissa loppukauden – hankki joukkue Ladislav Nagyn vahvistamaan ryhmää. Tänäänkin on syytä tarkastaa kokoonpanot tarkasti ennen vetojen lyömistä sisään.

Jokereiden kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta Kärpät on sarjan paras vierasjoukkue. Oulussa tehtiin kesällä päätös, että tänä vuonna sattumalle ei anneta sijaa, vaan kaikki matkat lennetään. Joukkue on hävinnyt vain kaksi vierasottelua, mikä on ylivoimaisesti vähiten sarjassa. Vieraissakin Kärpät on suosikki ottelun voittajaksi, mutta varsin vähämaaliseksi ennakoitavassa ottelussa tasapelin riski kasvaa. Jatkoajalla Kärpät ei tunnetusti häviä, sillä ensin surffaillaan viisi minuuttia ja tämän jälkeen Joonas Donskoi iskee pari komeaa rankkaria sisään.

Kerroinvertailusta ei hirveitä herkkuja löydy, mutta Kärppien moneylinekerroin vaikuttaa houkuttelevimmalta: 1,75 Betsson/Nordicbet.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Jokerit

X

Kärpät

1X2

2,80 Unibet

4,05 NordicbetUnibet

2,30 Betsson

Jokerit +1

1,65 Unibet

6,65 Betsafe Betsson

3,12 Nordicbet

Moneyline

2,20 Bet365

 

1,75 Betsson Nordicbet

Yli/alle 5,5 maalia

Yli: 2,75 Betsson

 

Alle: 1,45 William Hill

Elmoorin pelivalinta: Kärpät moneyline 1,75 Betsson/Nordicbet