Ensi yönä nähdään kenties koko kauden kovin kamppailu! Ketään ei varmaan yllättäisi, jos samat joukkueet kohtaisivat myös konferenssifinaalissa?

Seattle Seahawks (10-1) – New Orleans Saints (9-2)

3.12.2013 maanantai-tiistai välinen yö kello 03:40

CenturyLink Field – Seattle, Washington

Nelonen Pro 1 & Ruutu

Lähtökohdat otteluun:

Lähtökohdat eivät voisi olla herkullisemmat: Seahawks on voittanut yhdestätoista ottelusta kymmenen, Saints yhdeksän. Konferenssin kärkipaikalla majaileva yön isäntä on kuuden ottelun voittoputkessa ja vierailijat ovat voittaneet viidestä edellisottelustaan neljä. Ainoa huti tuli yllättäen New York Jetsin vieraana. Seahawks nauttii länsirannikolla todella kovaa kotietua; Seattlen yleisö on edellisen kerran joutunut todistamaan tappiota 24.12.2011!

Tämän yön kohtaamisella saattaa olla ratkaiseva merkitys koko kauden tulosta ajatellen. Kotiedulla pudotuspeleihin olisi järkyttävä vaikutus ja – vaikka tässä vaiheessa ei saisikaan mennä asioiden edelle – voisi Seahawks tänään käytännössä varmistaa kotietunsa aina loppuun asti.

Kokoonpanot:

Saintsin pitäisi päästä otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Seahawksin puolella kysymysmerkit leijuu running back Marshawn Lynchin ja laitahyökkääjä Percy Harvinin yllä. Kumman tahansa poissaolo olisi jättimenetys kotijoukkueelle. Myös laitahyökkääjä Jermaine Kearsen mukanaolo on epävarmaa ja kulmapuolustaja Brandon Browner on varmasti poissa.

Ottelun kulmakivet:

Vastakkain on kaksi sarjan kovinta puolustusta, mutta ei hyökkäyksiäkään voi haukkua. Isäntien pelinrakentaja Russell Wilson ei ole ikinä hävinnyt ainuttakaan kotiottelua Seahawksin aloittavana QB:na. Wilsonin tutkaparina on toiminut keskushyökkääjä Marshawn Lynch.Beast Moden lisäksi Seahawksilla on useita huippuhyökkääjiä, ja vaikka Percy Harvin ei olisi edes mukana, on joukkueella karmea juoksuosasto. Jos taas Harvin on mukana, nousee Seahawks-hyökkäyksen ja Wilsonin pelivariaatioiden määrä lukemattomaksi.

Saints-hyökkäysellä on vähemmän huippunimiä, mutta laitahyökkääjä Jimmy Graham on tällä hetkellä pysäyttämätön. Nopean ja tehokkaan lyhyen heittopelin lisäksi Saints-pelinrakentaja Drew Brees yllättää välillä aivan hatusta revityillä peleillä. Tämä avaa tiloja ”normaaleille” peleille. Vieraiden hyökkäys on huomattavasti monipuolisempaa, mutta lähtökohdat ovat selvät: Seahawks kulkee maan kautta, Saints pelaa ilmassa.

Arvio & pelivihje:

Kahden äärimmäisen kovan puolustuksen kohtaamisesta voi odottaa vähämaalista. Jostain syystä overvetojen kertoimet ovat nousussa, joten kannattaa seurata kerroinmuutoksia viimeiseen asti. Kotiedun merkitystä ei voi ylikorostaa. Saintsin matka kauaksi länteen ei ole helppo ja CenturyLink Field on yksinkertaisesti sarjan vaikein paikka pärjätä. Jos jollakin, niin Saintsilla on tähän kuitenkin mahdollisuus ja kertoimet todella puoltavat pelaamista: 2,90 Expekt.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Seahawks

Saints

12

1,50 ComeOn

2,90 Expekt

Seahawks -6

2,06 Betsson/Betsafe

1,78 Betsson/Betsafe

Yli/alle 47,5

Yli: 1,90 Bet365

Alle: 1,90 Bet365

Mystisen Jefu-miehen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Saints 2,90 Expekt