Kärpät sai kovan haasteen HPK:lta, mutta eteni kärsivällisyydellään sarjasta 4-0 johtoon. Oululaisten tähti oli Juha-Matti Aaltonen, jonka pelihuumori on ilmeisesti jälleen kevään korvilla kohdillaan. Kakkosmaalivahdista ykköseksi noussut Tomi Karhunen pelasi myös sensaatiomaiset neljä ottelua. Mielenkiintoista on, nähdäänkö Jussi Rynnästä enää alkuunkaan maalilla.

Jos Kärpät-HPK oli oululaisten kliininen kirurgin tarkka mittatilaustyö, SaiPa järjesti JYPin kanssa jotain aivan muuta. Ehdottomasti kaikkien aikojen ottelusarja tarjosi jotain, mitä kukaan lätkäfani ei edes märimmissä päiväunissaan kehdannut toivoa. Lappeenrannan Kisapuisto räjähti käsiin, kun SaiPa nousi Game Sevenissä 1-3 tappioasemasta 6-4 voittoon. SaiPan parhain pelaaja JYP-sarjassa oli Jesse Mankinen. Liukasliikkeinen hyökkääjä pystyy yksin ratkaisemaan otteluita.

Kärpät on materiaalin puolesta ylivertainen. Se päihittää SaiPan niin hyökkäys-, puolustus- kuin maalivahtiosastolla. Vaikka Jussi Markkanen aloitti JYP-sarjan loistavasti, väsymys ja pikkuloukkaantumiset vaivaavat selvästi konkarivahtia. Kärppien kokemus ja koti- sekä lepoetu tekevät oululaisista jättisuosikkeja menemään sarjasta jatkoon.

SaiPan ainut mahdollisuus löytyy sydämestä. JYP-sarja valoi varmasti joukkueseen uskoa. Kokemuspankissa on kaikki ne hetket, jolloin syvimmästä alhosta on noustu voittajiksi. Lappeenrantalaiset ovat varmasti nälkäisiä. Kaikesta aistii, ettei Pekka Tirkkosen ryhmä ole vielä saanut mahaansa täyteen. JYP-sarjasta revitty energialisä sekä itseluottamus antaa SaiPalle edun, mutta vain ensimmäiseen otteluun. Sarjan edetessä Kärpät hyötyvät lepopäivistä selvästi ja etenvät otteluvoitoin 4-1 tai 4-2 jatkoon.

SaiPa hyökkää varmasti vieraissakin aktiivisesti päälle. Sen pelitapaan ei kuulu peruuttelu. Kärpät ottanee avausotteluun tarkkailevamman roolin. Ensimmäisessä osaottelussa marginaalit ovat pienemmät, eikä vähämaalinen ottelu yllättäisi. Parhaat peli-ideat löytyvät SaiPan yllätyksistä. 

Annetaan tarinan jatkua, SaiPa!

Elmoorin peli-idea:

Moneyline: SaiPa 3,60 Bet365/Betsson1x2: SaiPa 5,15 Betsson

Muut peli-ideat:

1. erä: alle 0,5 maalia 3,50 Unibet

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Kärpät

X

SaiPa

1X2

1,63 Sportingbet

4,63 ComeOn

5,15 Betsson

Moneyline

1,30 Bet365Expekt

 

3,60 Bet365Betsson

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 1,95 Betsson

 

Alle: 1,92 Unibet