Tappara eteni välieriin kaatamalla Pelicansin voitoin 4-2. Lukko sen sijaan niputti Espoon Bluesin Game Sevenissä maalein 3-1.

Kyseessä on viime kevään välieräuusinto. Tuolloin kirvesrinnat olivat 4-0 parempia. Asetelmat tämän vuoden koitokseen ovat erilaiset. Jos viime vuonna raumalaiset ratsastivat tulikuumalla Justin Azevedolla sekä Petri Vehasella, ei tämän kevään ryhmästä voi sanoa samaa. Ykköspuolustaja Petteri Nummelin ei mahdu kokoonpanoon, tähtihyökkääjä Ville Vahalahden tehot ovat kadonneet ja maalivahti Ryan Zapolski on ollut haparoiva. Potentiaali raumalaisilta kuitenkin löytyy. Varsinkin Zapolskin otteet olivat todella nousujohteiset puolivälieräsarjassa.

Tappara joutui puristamaan neljä voittoa Pelicansista väkisin. Teho-ongelmien kanssa painineet tamperelaiset eivät päässeet missään vaiheessa mukavuusalueelleen. Kuitenkin joukkueen tekeminen oli koko Pelicans-sarjan ajan nousujohteista, mikä lupaa hyvää välieriin. Nyt, Ville Niemisen jatkoaikamaalin jälkeen, joukkue on varmasti vapautuneempi. Jukka Voutilaisen johtama ykkösylivoima osoitti ajoittain vaarallisuutensa ja pystyy paljoon. Alivoimassa, pelikurissa, puolustamisessa ja ”pelin virtauksen ohjaamisessa” Jukka Rautakorven joukkue on Suomen paras. Tapparaa vastaan ei saa päästää avausosumaa, sillä sen jälkeen Lukolla tulee olemaan vaikeaa.

Lukko on Tappara pienoiskoossa. Myös sen vahvuudet ovat puolustamisessa, kärsivällisyydessä sekä pelin kontrolloinnissa. Vaikkakin raumalaiset menettivät johtoaseman Blues-sarjassa pariin otteeseen, tulee jokaisessa ottelussa avausmaali olemaan äärimmäisen tärkeä.

Raumalaisten nelos- ja kolmoskentälliset pystyvät horjuttamaan Tapparaa kovuudella. Mikäli Lukko haluaa jatkoon, täytyy kuitenkin ykköskentällisen herätä ja iskeä paikasta kuin paikasta ratkaisevat osumat. Puolustusosastolla puntit kääntyvät selvästi Tapparan suuntaan. Juha Metsola oli lähellä sulaa viime vuoden finaalisarjassa, mutta vuotta kokeneempana Metsola voittanee maalivahtien taiston.

Risto Dufvan suojatit saavat minimaalisen edun avausotteluun, koska pelitauko on lyhyempi. Sarjan edetessä Tapparan lepopäivät voivat kuitenkin vielä nousta arvoon arvaamattomaan. Laadukkaamman materiaalin sekä lepo- ja kotiedun puolesta Tappara on ylivoimainen suosikki menemään sarjasta jatkoon. Lukolla on varmasti hapaankolossa paljon viime vuodesta ja Tappara saa tehdä täyden päivätyön edetäkseen jatkoon. Lopulta kirvesrinnat tiputtavat Lukon toista vuotta peräkkäin pronssiotteluun otteluvoitoin 4-2.

Avausotteluun lähdetään kuitenkin tasaisista sekä äärimmäisen vähämaalisista lähtökohdista. Lukon momentum on tässä, eikä missään miniän persiissä. Haetaan avausotteluun minimaalisesti ylikertoimista vierasvoittoa, mutta pidetään panostaso matalana.

Elmoorin peli-idea:

Moneyline: Lukko 2,75 Bet3651x2: Lukko 3,80 Bet365

Muut peli-ideat:

Ensimmäiseen osaotteluun lähdetään varmasti tarkkaillen. 1. erän alle 0,5 maalia tuntuu alustavasti äärimmäisen kiehtovalta peli-idealta. Kirjoitushetkellä kansainväliset bookerit eivät ole kuitenkaan vielä avanneet näitä kohteita, joten suoraa vihjettä ei voi jakaa. Tarkkailkaa!

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Tappara

X

Lukko

1X2

1,96 Betsson

4,10 Sportingbet

3,80 Bet365

Moneyline

1,55 Betsson

 

2,75 Bet365

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,10 Betsson

 

Alle: 1,78 Unibet