JYPin ja SaiPan puolivälieräkohtaamisesta voidaan odottaa trillerimäisen jännittävää. Joukkueet kohtasivat viidesti runkosarjan aikana. Lappeenrantalaiset voittivat kolme ensimmäistä, JYP kaksi viimeisintä ja peräti kolme kertaa viidestä ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajalta.

Valmentajaosastolla on vastakkain kaksi untuvikkoa. Pekka Tirkkonen on tehnyt upeaa työtä ja saanut Lappeenrannassa varsinaisen buumin aikaiseksi. Pudotuspeleissä Tirkkosta ei vielä olla kuitenkaan testattu. Marko Virtasen lähtökohdat ovat täysin toisenlaiset, sillä päävalmentajan toimintaa on Jyväskylässä kritisoitu ensimmäisestä päivästä alkaen ja huhut pelaajiston sekä valmennuksen luottamuksen repeilemisestä ovat olleet alituisesti esillä. Totuus kuitenkin on, että jälleen kerran JYP selviytyi kuuden parhaan joukkoon ja kävi muun muassa välillä voittamassa European Trophyn.

Molemmilla oli talven aikana suuria loukkaantumisongelmia, mutta nyt nuo ovat mennyttä aikaa. SaiPa pääsee pudotuspeleihin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. JYPiltä puuttuu näillä näkymin enää Mikko Kalteva ja Antti Jaatinen vahvuudesta.

JYP on edelleen erikoistilanteiden mestari. Vaikeasta kaudesta huolimatta, tällä saralla roolitukset ovat aina olleet Jyväskylässä kohdallaan. Vain Kärpät on esittänyt parempaa ylivoimaa kuin JYP (18,94%) ja alivoimakin (85,23%) JYPillä oli sarjan kolmanneksi parasta. SaiPan (YV 16,84% ja AV 84,71%) erikoistilannepelaaminen on myös sarjan kärkipäätä.  

SaiPasta ja JYPistä puhutaan aina vahvoina kotijoukkueina, joiden peli romahtaa vieraissa. Tämä ei pidä paikkaansa, sillä vahvoista kotiotteista huolimatta myös vieraissa on kulkenut. SaiPa keräsi 43 ja JYP 42 pistettä matkapeleistään. Parempaan pystyi vain Kärpät, Tappara ja (yllättäen) Jokerit.

JYP on materiaaliltaan parempi ja sen pudotuspelikokemus on ylivertainen SaiPaan nähden. Hurrikaaniryhmä on ailahdellut kauden aikana, mutta tähän sarjaan se lähtee kuitenkin kiistatta suosikkina. Luvassa on vähämaalisia kamppailuja ja varmasti pari kertaa haetaan ratkaisua myös jatkoeristä.

SaiPan kotiedun myötä avausotteluun lähdetään ympäripyöreistä asetelmista. Avausotteluun kannattaa ehdottomasti pelata vieraita, sillä Idän Ihmeestä on turhaan tehty liiallinen suosikki. JYP 3,00 Expekt ja moneyline JYP 2,20. Huikein herkku löytyy Veikkaukselta, joka tarjoaa muhkeaa 2,05-kerrointa JYPin välieräpaikasta!

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

SaiPa

X

JYP

1X2

2,16 ComeOn

4,00 BetssonSportingbet 

3,00 Expekt

Moneyline

1,70 Bet365

 

2,20 UnibetExpekt Bet365

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 1,93 Betsson

 

Alle: 1,91 ComeOn

Elmoorin pelivalinta: JYP 3,00 Expekt