HPK kaatoi Lomarengas- kierroksella Jokerit puhtaasti 2-0 voitoin ja eteni puolivälieriin runkosarjavoittajaa vastaan. Kerho on voittanut nyt kymmenen edellisotteluaan. Joukkueen tähtipelaajaksi, Juuse Saroksen rinnalle, on noussut Teemu Rautiainen. 1992 syntynyt, pienikokoinen taituri on iskenyt maalin seitsemässä ottelussa peräkkäin. HPK:lta puuttunee edelleen takalinjoilta Craig Schira, mutta tämä ei Kerhon peliin vaikuta. Joukkueen voima on yhtenäisyydessä, rajattomassa itseluottamuksessa ja tulikuumassa maalivahdissa. Yksittäisillä pelaajilla ei ole normaalia suurempaa merkitystä, vaan jokaisen panos on tärkeä.

Jussi Rynnäs, Mikko Lehtonen, Juha-Matti Aaltonen ja Jari Viuhkola palaavat näillä näkymin perjantaina Kärppien kokoonpanoon, joten oululaiset pääsevät parhaimmalla mahdollisella miehistöllään pudotuspeleihin. Kärpät dominoi runkosarjaa ja edellisestä "tosipelistä" alkaa olla aikaa, kun viimeisissä otteluissa ei ole enää ollut panosta.

Erikoistilanteet tulevat olemaan jälleen pudotuspeleissä isossa roolissa, kun ratkotaan vähämaalisia kamppailuja. Kärpät esitti sarjan parasta ylivoimaa (23,65%), kun taas Kerho on pudotuspeleihin selvinneistä joukkueista tällä saralla huonoin (11,51%). Alivoimalla Kärpät on ollut Liigan toiseksi paras (86,96%), kun taas HPK (80,37%) toiseksi huonoin.

Hämeenlinnalaisilla on parempi pelituntuma ja joukkue pääsee lähtemään sarjaan vapautuneesti - kaikki paineet ovat Kärpillä. Kerhon vahva itseluottamus on huipussaan nyt, joten paras (ja ainoa) iskunpaikka on avausottelussa. Kerhon tulee yllättää näädät heti housut kintuissa. Kärpät on materiaalin, valmennuksen ja pudotuspelikokemuksen puolesta ylivoimainen suosikki menemään tästä parista jatkoon. Vain maalivahtiosastolla HPK pystyy kilpailemaan runkosarjan voittajan kanssa.

Kärpät on supersuosikki. Piste. HPK:lla lienee maha jo melko täynnä, kun joukkue on jo nyt saavuttanut enemmän mitä piti. Päävalmentaja Lauri Marjamäen sekä kokoneiden, pudotuspeleissä meritoituneiden pelaajien johdolla, Kärpät tuskin sortuu vastustajan aliarvioimiseen. Muu kuin kotivoitto olisi pommien pommi: Kärpät 1,60 Expekt/Bet365.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Kärpät

X

HPK

1X2

1,60 Bet365 Expekt 

4,58 ComeOn

4,80 Nordicbet

Moneyline

1,33 Expekt

 

3,50 Bet365

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 1,89 ComeOn

 

Alle: 1,96 Unibet

Elmoorin pelivalinta: Kärpät 1,60 Bet365/Expekt