Lähtökohtaisesti mielenkiintoisin valmentajien kaksinkamppailu nähdään Rauman Lukon ja Espoon Bluesin puolivälieräsarjassa. Oppi-isä vastaan oppipoika, kuvaa varmaan paremmin sarjaa, kuin mestari vastaan kisälli, sillä tässä tapauksessa molemmat valmentajat ovat mestareita. Vuonna 2009 JYPin Suomen mestariksi luotsannut Risto Dufva tuntee varmasti 2012 Jyväskylässä suomenmestaruutta juhlineen Jyrki Ahon hyvin. Kuusi vuotta samassa joukkueessa yhteistyötä tehneillä valmentajilla on paljon samaa. Sarkastiset kommentit, sanaleikit, työnteko, kurinalaisuus, puolustustaito ja ennen kaikkea: voittaminen. Molempien miesten joukkueet tunnistaa siitä, että ne on ennen kaikkea luotu voittamaan otteluja.

Myös joukkueissa on paljon samaa. Molemmat ovat pelanneet huomattavasti paremmin koti- kuin vieraskentillä, joten tässä parissa kotiedulle voinee antaa hieman normaalia suuremman arvon. Alivoimapeli on lähes samalla tasolla, molemmat ovat päästäneet todella vähän maaleja ja ottavat vähän jäähyjä.  

Ainoa ero syntyy ylivoimassa. Pistepörssin voittaja Ville Vahalahden pyörittämä Lukko-ylivoima on ollut sarjan kolmanneksi parasta (18,49%), kun taas Bluesin YV on ollut tervanjuontia (9. sija: 14,54%). Ratkaiseva ero joukkueiden välille tulee juuri tässä; Lukon keihäänkärki Vahalahden, Petteri Nummelinin ja elämänsä parasta kautta pelaavan Ilkka Mikkolan johdolla, on huomattavasti Bluesin vastaavaa vahvempi. Koska Bluesilla ei ole kärkimiehiä. Blues on tasaista puurtajamassaa alusta loppuun.

Odotettavissa on väkivaltainen pudotuspelisarja, jossa ei anneta senttiäkään periksi, eikä tuumaakaan armoa. Varmasti nähdään vähämaalinen kamppailu, joten tasapelin riski on ilmeinen. Raumalaisilla on enemmän pudotuspeleissä meritoituneita pelaajia. Joukkueesta löytyy Suomen mestareita lähes kaikista kentällisistä. Nelosketju Erik Riska-Filip Riska-Olli Sipiläinen on ehdottomasti mielenkiintoinen seurattava. Koti-, materiaali- ja kokemusedun puolesta Lukko on ensimmäisen ottelun selvähkö suosikki: moneyline Lukko 1,57 Bet365.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Lukko

X

Blues

1X2

1,95 BetssonNordicbet

4,10 Expekt

3,53 ComeOn

Moneyline

1,57 Bet365

 

2,55 Unibet

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,00 ComeOn

 

Alle: 1,88 Nordicbet Unibet

Elmoorin pelivalinta: Lukko moneyline 1,57 Bet365