HPK – Blues:

Molemmat pelasivat tasauskierroksen ottelut hyvin. Blues nappasi kivikovalta IFK:lta kolme pistettä ja HPK tärkeät viisi pistettä Ilvekseltä. Kerhon asetelmat pudotuspeleihin pääsyssä paranivat näin huomattavasti. Ero tappiokierteessä matkaavaan Ilvekseen on enää kolme pistettä. Keskikastin tasaisuudesta kertoo paljon se, että HPK:lla ei ole suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavaan kuudenteen sijaankaan kuin yhdeksän pistettä.

Molemmat joukkueet kuuluvat sarjan vähämaalisimpiin joukkueisiin. Hyökkäyksistä ei ole paljon ilosanoja kerrottavana, mutta puolustukset ovat pelanneet hyvin. Materiaalit ovat huomattavan tasaväkiset, joten kotietu tekee Kerhosta vain niukan suosikin.

Jokerit – KalPa:

KalPa keräsi viikonloppuna Pelicansilta vain yhden pisteen ja haaveet pudotuspeleihin pääsystä saivat kovan kolauksen. Kuopiolaisilla on nyt kymmenestä edellisottelusta koossa kolme voittoa. Jokerit haastoi vahvasti tasauskierroksella sarjakärki Kärpät. Kotiottelun jatkoaikavoiton jälkeen narrit pistivät Kärpät ahtaalle myös vieraissa, mutta loppujen lopuksi peli kostautui jäähyihin.

Materiaaliltaan Jokerit on selvästi KalPaa edellä ja kotiedun myötä isännät ovat jättisuosikkeja. Vieraiden hyökkäystehot on täysin hukassa, eikä edes maalinteko tule olemaan vahvaa Jokerit-puolustusta vastaan helppoa. Kotivoitto on todella lähellä ja kerroin 1,67 Sportingbet riittää peleihin.

Pelicans – Ilves:

Kliseisesti sanottuna; kuuden pisteen ottelu. Joukkueilla on vain piste eroa sarjataulukon sijoilla 9-10. Pelicans keräsi viisi pistettä KalPalta tasauskierroksella. Ilves sen sijaan hävisi kahdesti HPK:lle ja on nyt jo neljän ottelun tappioputkessa.

Pelicans on materiaaliltaan parempi ja kotietu sekä viime aikojen paremmat otteet tekevät siitä suosikin otteluun. Täyttä luottoa lahtelaisjoukkueeseen ei löydy, mutta pikkurahalla kotikerrointa 2,11 Betsson kannattaa kokeilla.

SaiPa – Ässät:

1 Ässät esitti TPS:n kanssa tasauskierroksella kuusi erää SM-liigan surkuhupaisinta jääkiekkoa. +2 SaiPa esitti Tapparaa vastaan ilmiömäistä venymistä, taktista osaamista sekä työmoraalia. =SaiPa 1,88 Betsson

Tappara – Kärpät:

Tappara joutui viikonloppuna Idän Ihmeen mankeliin. Kotiottelussa Jukka Rautakorven suojatit yllätettiin housut kintuissa ja vieraissakin kirvesrinnat taipuivat 4-3 jatkoajalla. Kärpät nöyrtyi myös Jokereille vieraissa, mutta kotiottelussa joukkue kaapi 5-2 voiton. Pienen suvantovaiheen jälkeen voitto tuntui varmasti hyvältä ja lisäsi uskoa tulevaan. Huolestuttavinta muiden joukkueiden kannalta oli oululaisten ykkösmiesten herääminen. Ivan Huml keräsi neljä syöttöä, Juha-Matti Aaltonen kolme ja Ben Maxvell iski kaksi maalia.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella, joista molemmista Kärpät selvisi voittajana. Materiaaliltaan Kärpät on aavistuksen edellä, mutta Tapparan kotietu tasoittaa lähtökohtia. Ottelusta muodostuu luultavasti todellinen puolustusjuhla, joten vähämaalinen ottelu olisi kaikkea muuta kuin yllätys. Todella vähämaalisessa ottelussa tasapelin riski kasvaa. Kansainväliset betsarit ovat kuitenkin olleet hereillä ja pudottaneet tasapelin kertoimia normitason alapuolelle.

TPS – JYP:

JYP teurasti Lukon kahdesti viikonloppuna yhteismaalein 9-3. Vaikka jyväskyläläisten peli ei ole aina vakuuttanut, maalivahti Tuomas Tarkki on ollut sensaatiomaisessa iskussa. Lukkoa vastaan myös viisikkopelaaminen nousi uudelle tasolle.

TPS heräsi hieman pelaamaan Dan Sextonin myynnin jälkeen. Todellisuudessa joukkueella ei kuitenkaan ole kaudessa enää mitään panoksia. Joukkueesta on imetty kaikki tehomiehet ulos ja JYPiä vastaan maalintekeminen tulee olemaan vaikeaa. Pelkkä vieraiden rutiini riittää kaatamaan tänään TPS:n: vetoihin JYP 1,90 Sportingbet/Bet365.

Elmoorin (oikeasti) suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Jokerit - KalPa

1

1,67 Sportingbet

1X2

Pelicans – Ilves

1

2,11 Betsson

1X2

SaiPa – Ässät

1

1,88 Betsson

1X2

TPS - JYP

2

1,90 Bet365Sportingbet