Kaksi täysin eri suuntaan matkaavaa ryhmää: saako Ilves käännettyä kelkkansa vai jyrääkö sinilauma Hakametsässä?

Sarjassa seitsemäntenä oleva Blues matkaa tänään Tampereen Hakametsään sarjakasin Ilveksen vieraaksi. Tasaisessa keskikastissa joukkueilla on vain piste eroa, mutta kuntopuntarit osoittavat täysin eri suuntiin. Ilves on neljän ottelun tappioputkessa, kun taas Blues on voittanut jo viisi ottelua peräjälkeen.

Liigalle tyypilliseen tyyliin tänäänkin ottelu on lähtökohdiltaan varsin vähämaalinen, vaikkakin SM-liigan keskiarvoa nähden enemmän on maaleja tänään luvassa. Ilves on roikkunut jo pitkään täysin maalivahti Ville Kolppasen varassa ja kun Blues kärsii omista maalinteko-ongelmistaan, ei suurta maalijuhlaa luultavasti nähdä. Blues osaa toisaalta puolustaa äärimmäisen hyvin ja Ilves on tehnyt sarjassa varsin vähän maaleja.

Bluesilla on todella vahva itseluottamustila päällä. Joukkue nojaa täysin päävalmentaja Jyrki Ahon pelitapaan: välimatkat pidetään lyhyinä ja peliä pelataan eteenpäin yksinkertaisesti helpoilla syötöillä. Puolustuspäässä taistellaan kuin hullut, eikä saumaakaan anneta periksi.

Ilves on hukassa! Pelaajat eivät enää usko omaan tapaan pelata, vaan välimatkat kasvaa, hyökkääjät hortoilevat ja puolustajat sooloilevat. Näin ohuella materiaalilla tähän ei ole missään nimessä varaa. SaiPaa vastaan myös loistavan kauden pelannut Kolppanen romahti täysin ja hyppäsi kaukalosta ennen aikojaan.

Ilveksen tilanne näyttää pahalta ja on selvää, että joukkue on nopeasti matkalla kohti sarjan häntäpäätä. Blues on taistelevampi ja itseluottamus voittojen myötä on kasvanut, mikä näkyy kärkipelaajien maalisarakkeissa. Ilveksen kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta vieras tuntuu toteutuvammalta kuin kotivoitto. Veikkauksella on joku tupsukorvien fani ilmeisesti kertoimien laskijana, sillä vierasvoitosta tarjottu herkkupala on kenties koko SM-liigakauden paras: 3,00!!!!

Pelimuoto:

Ilves

X

Blues

1X2

2,45 bet365 Nordicbet William Hill

4,15 Betsafe

3,00 Veikkaus

Ilves -1

3,60 Sportingbet

6,55 Betsafe

1,55 Betsafe

Yli/alle 5,5 maalia

Yli: 2,60 Betsafe

 

Alle: 1,50 WilliamHill Unibet