Tappara on nyt siellä, mihin sitä on jo kaksi vuotta valmistettu - pudotuspeleissä. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi on pedantein opein hionut ryhmää päivä päivältä lähemmäksi näitä kuukausia, jolloin Suomen mestaruus ratkaistaan. Erikoistilanteet, kentällisten roolitukset, kätisyydet, kemiat, maalivahdit ja jopa varamiehistö on luotu valmiiksi. Tapparalta löytyy kokoonpanon ulkopuolelta sellainen ryhmä, että edes loukkaantumiset eivät kaada kirvesrintoja.

Kurinalainen, viisas ja vahva ryhmä nojaa 100-prosenttisesti 2-2-1- trapiinsa. Kukaan ei sooloile, mutta on valmis kääntämään nopeasti pelin toiseen suuntaan, kun paikka tulee. Tapparaa on äärimmäisen vaikea voittaa. Sitä on äärimmäisen vaikea horjuttaa, yritti sitten henkistä tai fyysistä tietä. Eikä sitä vastaan pääsee useasti ylivoimalle. Jos taas pääsee, tulee vastaan Liigan paras alivoima (86,96%). Pelicansilla sen sijaan on, vielä mukana olevista joukkueista, 7. huonoin ylivoima (17,65%) sekä ylivoimaisesti huonoin alivoima (79,82%). Tapparan alakanttiin suorittaneella (8. sija: 16,35%) ylivoimallakin on Pelicansia vastaan mahdollisuutensa. 

Pelicans eteni suoraan 2-0 voitoin jatkoon Lomarengas -kierrokselta kaatamalla IFK:n. Harri Rindellin petopaidat olivat kuitenkin vain lammaslauma vastustajana. Sarja oli varsinaista seisoskelua, jossa molemmat vain odottelivat. Pelicans antaa avaimet vastustajan käsiin, puolustaa kurinalaisesti, ei ota jäähyjä - se ei tee oikeastaan yhtään mitään. Hannu Aravirran suojattien taktiikka on jäädyttää kaukalossa kaikki pelitapahtumat ja toivoa onnekasta osumaa.

Pasi Puistola ja Jukka Voutilainen kärsivät pikkuvaivoista, mutta herrojen pitäisi päästä takaisin kaukaloon jossain vaiheessa pudotuspelejä. Pelicansilla ei ole suurempia loukkaantumishuolia.

Nyt Pelicans saa aivan toisen tason vastustajan, mitä IFK tarjosi. Vaikka Tappara on paras puolustamaan, sen kaikki neljä kentällistä pystyvät myös painamaan pelin Pelicansin päätyyn.

Mikään ei ole niin varmaa, kuin Tapparan jatkoonmeno tästä sarjasta. En usko edes Pelicans-pelaajien itse uskovan jatkopaikkaan. Ensimmäiseen peliin Kirvesrinnat lähtevät kotiedun sekä pudotuspelikokemuksensa vuoksi jättisuosikkina ja oranssipöksyjen kotikerroin on tämän päivän maistuvin helmi: Tappara 1,70 Expekt/Unibet/Bet365/ComeOn.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Tappara

X

Pelicans

1X2

1,70 Expekt Unibet Bet365 ComeOn

4,46 ComeOn

4,40 Nordicbet

Moneyline

1,40 Bet365

 

3,15 Nordicbet

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,95 Unibet

 

Alle: 1,44 Sportingbet

Elmoorin pelivalinta: Tappara 1,70 Expekt/Unibet/Bet365/ComeOn