HIFK – Kärpät: IFK on palannut maajoukkuetauolta vahvasti. Keskiviikkona jyrän alle jäi Ässät ja petopaidoilla on nyt tauon jälkeisestä neljästä ottelusta koossa kolme voittoa. Sarjakärki Kärppien voittoputkesta sen sijaan ei varmaan tarvitse enää mainita.. IFK on pikkuhiljaa on nousemassa sarjassa ja varsinkin kotipeleistä joukkue on alkanut kerätä kovalla prosentilla pisteitä.

Kärpät on tuntunut ylikylän hevoselta niin kotona kuin vieraissakin. Joukkueella on kolme pelaavaa ketjua, jotka on roolitettu loistavasti, maalivahti Jussi Rynnäs on takuuvarma ja kaikki kolme puolustajaparia ovat lähellä EHT-tasoa. Kärppien tulivoima on niin kova, ettei IFK:lla ole varaa jatkaa puolustuspään hölmöilyjään tänään. Lukko-ottelussa Kärppien pelissä oli kuitenkin paljon huolimattomuusvirheitä ja keskittymisen puute näkyi tekemisessä. Lukko vain oli niin huono, ettei osannut hyödyntää tilaisuuttaan.

Vaikka IFK-käskijä Raimo Summanen ei ole saanut vieläkään petopaitojaan pelaamaan järkevästi, on ”Raivo” saanut joukkueensa kuitenkin voittamaan. Joukkue tekee paljon töitä, antaa kaiken energian kentälle ja luottaa itseensä. Itseluottamuksen takuuna on toiminut nuori maalivahti Ville Husso, jonka edessä puolustus uskaltaa pelata. Myös Corey Elkins on löytänyt tasonsa ja pystyy tekemään laitureistaan parempia.

Tänään Kärpät ovat materiaalin puolesta suosikkeja vieraissakin, mutta joskus tämän on joukkueen on vain (IHAN OIKEASTI) hävittävä. IFK:n kotihalli ei ole kiva paikka vierailla ja kertoimien puolesta kotivoitto on pelattavissa: 3,55 Nordicbet.

HPK – TPS: HPK:n lievä nousukausi päättyi tiistaina tappioon Tapparan vieraana. Vanha tehottomuus palasi ja kirvesrinnat veivät Kerhoa 2-0. TPS sai myös kokea – jälleen kerran – tappion, kun JYP kävi vierailulla Turussa. Turkulaisilla on valtava gorilla selässä ja liigajumbo KalPa puuskuttaa jo pisteen päässä sarjan perillä. HPK on sarjassa 11. kahdeksan pistettä TPS:ää edellä.

Molemmat ovat kärsineet tehottomuudesta, mutta Kerhon puolustus ja maalivahtipeli ovat vakuuttaneet viime aikoina huomattavasti enemmän. TPS:n avainmiehet osoittivat JYPiä vastaan heräämisen merkkejä, mutta Fredrik Norrenan loukkaantumisen johdosta veräjää vartioinut Ville Hostikka oli kaikkea muuta kuin varma.

Ottelusta on luvassa luultavimmin varsin vähämaalinen. Kerho on ollut viime aikoina vakuuttavampi ja lähtee Ritariluolassaan otteluun suosikkina. TPS oli kuitenkin JYPiä vastaan todella aktiivinen ja taisteleva kaksi erää. Joukkueessa on edelleen hurja määrä potentiaalia, eikä ainakaan kotivoitto kiinnosta vetomielessä.

JYP – Ässät: Ässät jatkoi sekä synkkää vierasputkeaan, että huonoja EHT-tauon jälkeisiä otteita keskiviikkona IFK:n vieraana. Porilaiset heräsivät otteluun aivan liian myöhään ja kokivat neljännen peräkkäisen tappion lukemin 4-2. JYP sen sijaan haki rutiininomaisen vierasvoiton TPS:stä 3-4 voittolaukauskilpailussa.

Ässillä on otteluun lähdettäessä piristymisvaara – joukkueessa on edelleen potentiaali paljon! Tehot ovat kuitenkin liikaa Niklas Hagmanin johtaman ykköskentällisen varassa. JYPin puolelta TPS-ottelussa positiivisinta oli Eric Perrinin onnistumiset. Kapteenilta on odotettu jo pitkän aikaa heräämistä.

Ottelussa tullaan tänään kuitenkin luultavasti näkemään maaleja, sillä molemmat kuuluvat sarjan runsasmaalisempien joukkueiden listalle. JYP on pelkällä rutiinillaan kotonaan selvähkö suosikki Ässiä vastaan. Vahvasta kotiedusta nauttiva hurrikaaniryhmä kiinnostaa vetomielessä vähän heikommallakin kertoimella: 1,73 Sportingbet.

KalPa – Tappara:Sarjajumbo KalPa saa tänään vieraita Tampereelta, kun Tappara saapuu Niiralan monttuun. Tapparalla oli lieviä käynnistymisvaikeuksia EHT-tauon jälkeen; joukkue hävisi IFK:lle, menetti 4-0 johdon HPK:ta vastaan ja voitti vaivoin Ilveksen 1-2. Tiistaina Kerhoa vastaan joukkue oli kuitenkin taas oma vakaa itsensä, kun Kerho kaatui 2-0.

KalPa tuli ryminällä tauolta voittaen Ässät vieraissa 2-5. Lukkoa vastaan peli kuitenkin palautunut normaalitasolle, eikä vieraspiste ollut edes ansaittu – Lukko oli vain todella huono.

Tappara on materiaalin puolesta selvästi edellä ja pelkkä rutiini riittää pitkälle. KalPalla on ollut suuria ongelmia maalinteossa ja Tapparan puolustus on timanttia, joten ottelusta voi odottaa vähämaalista. Vieraissakin Tappara on suosikki ja kerroin 2,21 Betsson riittää peleihin!

Lukko – Jokerit:Lukolla on ollut vaikeuksia tauon jälkeen. Kolmesta ottelusta on tullut kaksi pistettä ja tiistaina Oulussa joukkueen yleensä vahva puolustuspeli romahti täysin, kun Kärpät teurasti raumalaiset 7-4. Myös Jokereilla on ollut hankaluuksia tauon jälkeen. Edes loukkaantumiset eivät selitä tappioita Kerholle ja Bluesille.

Molemmat joukkueet osaavat puolustaa hyvin, joten maaleja ei luultavammin runsaasti nähdä. Jokerit ovat materiaaliltaan hiukan parempi, mutta Lukon kotietu tekee lähtökohdista ympäripyöreät. Kotijoukkueen kannalta elintärkeää on Petteri Nummelinin tilanne, joten kokoonpanot on syytä tarkastaa ennen mahdollisia betsejä.

Pelicans – SaiPa: Klassinen kommentti: kukapa olisi uskonut, että tässä vaiheessa kautta illan kärkikamppailu käydään Pelicansin ja SaiPan välillä? Molemmat ovat pelanneet todella vahvasti ja tasaisuus kuuluu joukkueiden perusluonteeseen.

SaiPa kärsii kammottavalla tavalla Ville Kohon poissaolosta. Kapteenin merkitys joukkueelle on suuri. Pelicans on näyttänyt hieman menettävän otettaan viime aikoina. Lahtelaisten kotietu tekee kuitenkin ottelusta ympäripyöreän. Jos Koho on palannut kokoonpanoon, kiinnostaa SaiPan vieraskerroin 2,90 bet365!

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

HIFK - Kärpät

1

3,55 Nordicbet

1X2

JYP – Ässät

1

1,77 Sportingbet

1X2

KalPa – Tappara

2

2,21 Betsson

1X2

Pelicans - SaiPa

2

2,90 bet365