Maastohiihto naisten 30km vapaa (yhteislähtö)

Veikkauksen supertripla 2 – UV:n vihjerivi:

1. Johaug, Björgen 2. Johaug, Björgen, Kalla3. Johaug, Björgen, Kalla, Kowalczyk, Weng

12 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 11:25

Alustavasti tämän matkan piti olla Norjan Therese Johaugin juhlaa. Rata, raskaat olosuhteet ja korkea ilmanala sopivat loistavasti kevytrakenteiselle Johaugille. Norjalaisnuorukainen ei ole kuitenkaan vakuuttaneet. Vaikka Johaug on epäonnistunut jo monella matkalla, sopii vapaa tyyli loistavalle ylämäkimenijälle paljon perinteistä paremmin, eikä Johaugia pidä missään nimeä unohtaa pois laskuista.

Toinen norjalainen voittajasuosikki, Marit Björgen osoitti taas parisprintissä millaiseen dominointiin monsteri pystyy, kun suksi ja tähdet ovat kohdallaan. Yksi kaikkien aikojen naishiihtäjistä taitaa molemmat hiihtotyylit ja kun kyseessä on yhteislähtö, olisi jääminen mitalleilta pois jymypommi.

Suosikkikolmikon viimeinen lenkki on hurjaan hiihtovauhtiin Sotshissa yltynyt Charlotte Kalla. Viestissä ruotsalaisnainen nousi viimeiselle lenkillä uskomattoman hiihdon jälkeen aina voittoon asti. Nyt Kalla on kuitenkin varsin yliarvostettu, eikä mahdu vihjeessämme yläriville lähes 40% pelikannatuksellaan. 

Jos hakee yllätyksiä, katseet kohdistuvat Puola Justyna Kowalczykiin sekä Norjan Heidi Wengiin. Näiden naisten mitali vaatisi kuitenkin jonkun kärkikolmikon naisen suurta epäonnistumista. 

Ampumahiihto miesten viesti

Veikkauksen supertripla 4 – UV:n vihjerivi:

1. Norja, Venäjä2. Norja, Venäjä, Itävalta3. Norja, Venäjä, Itävalta, Ranska, Saksa

12 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy kello 16:25

H2H-vedot: Ranska - Venäjä 2 2,00 UnibetSaksa - Venäjä 2 1,72 Unibet

Norja lähtee matkaan joukkueella Tarjei ja Johannes Bö, Ole Einar Björndalen ja Emil Hegle Svendsen. Tässä nelikossa on sellainen määrä hiihtovauhtia, ettei kenelläkään ole mitään mahdollisuuksia, jos työskentelyä penkalla onnistuu. Svendsen on hieman rauhoittunut näissä kisoissa ladun päällä ja keskittynyt ammuntaan. Björndalen on ailahteleva, mutta uransa 14 olympiamitalia jahtaava Herra Ampumahiihto tuskin pettää joukkuettaan. Jostain norjalaisvanhus aina kaivaa ammuntavarmuutensa viesteihin, kuten nähtiin sekaviestissä. Näin ollen Norjan kysymys merkit lähtevät eli aluksi matkaan. Jo Tarjei tai Johannes ei onnistu penkalla, joutuvat Björndalen sekä Svendsen hiihtämään kärkeä kiinni, mikä totta kai näkyy myös ampumapenkalla...

Normaaleissa oloissa Norjan ykköshaastaja olisi Martin Fourcaden tähdittämä Ranska. Nyt kuitenkin Fourcade on sairastellut ja heitti sekaviestin täysin läskiksi. Myös ryhmän kolmas lenkki, Simon Desthieux herättää paljon kysymyksiä. Näin ollen nappaamme ykköshaastajaksi kotiyleisön edessä taistelevan Venäjän. Todella tasainen, varmasti ampuva nelikko on viestissä rautaa, kuten Ukraina osoitti jo naisten puolella. Venäjältä löytyy juuri tätä ja kaikkien kilpailijoiden käyrä on ollut Sotshissa ylöspäin. Myös Itävalta saa varsin tasainen ryhmän jalkeille, joka on loistava ampumapenkalla. Kokeneet ketut kilpailevat luultavasti viimeisissä olympialaisissaan, joten nyt laitetaan kaikki peliin myös ladulla!

Usko on vahva, että mitalit jaetaan Venäjän, Itävallan sekä Norjan kesken. Jos kuitenkin jotain odottamatonta tapahtuu, niin kuin usein ampumahiihdossa tapana on, taistelevat Ranska, Saksa, Tshekki ja Ruotsi tiukimmin mitaleista. 

Olympiakiekko

Suomi - USA 1 3,25 Bet365*

Ottelun suurin kamppailu käydään ennen kuin astutaan kaukaloon. Kuinka paljon pronssimitali kiinnostaa? Suomea luulisi kiinnostavan, sillä ryhmä on loistava sekoitus nuoria pelaajia, joilta ei vielä löydy olympiamitalia sekä vanhoja pelaajia joiden maajoukkueura päättynee tähän otteluun. Historia kertoo, että Suomi on aina saanut ladattua uuden iskun pronssiotteluun välierän pettymyksen jälkeen, kuten Vancouverissa 2010 ja Naganossa 1998. 

USA:n tilanne sen sijaan on täysin toinen. Vancouverin hopeajoukkue lähti Sotshiin vain yksi asia mielessään: kulta. Finaalitappio Kanadalle piti kuitata näissä kisoissa, mutta jenkkien taistelu välierässä toi mieleen lähinnää PMMP:n kappaleen Pikkuveli. Valtavasta välieräpettymyksestä ei ole montaa tuntia aikaan ja tuskin on tullut uni yöllä silmään ilman Yhdysvaltain nerokkaan lääketeollisuuden antimia. 

Materiaaliltaan USA on parempi, mutta kiinnostus pronssia kohtaan on vähintään kyseenalaistettava. Leijonat harvoin sortuvat alisuorittamiseen arvokisoissa, oli ottelun panos sitten mikä tahansa. Suomen kaikkien aikojen (oho, oliko liian rohkeasti sanottu?) jääkiekkoilija, Teemu Selänne päättäköön maajoukkueuransa olympiamitaliin!