Pienet marginaalit ovat kääntyneet julmasti Kärppiä vastaan. Oravanpyörän kliimaksi nähtiin maanantaina, kun Tapparan 2-1 osuma syntyi Ari Vallinin mailan katkettua. Tätä ennen oululaisilta hylättiin maali maalivahdin häirinnän vuoksi, Tappara sen sijaan teki jatkoerän ratkaisumaalin Tomas Plihalin ensin kaadettua Jussi Rynnäs maali sisään.

Kiekkopiireissä läpeen asti läpikäydystä tuomarifarssista huolimatta kirvesrinnat ansaitsivat voittonsa. Joukkue oli selvästi parempi jatkoerässä. Tappara on iskenyt Kärpät ahtaalle fyysisyydellään. Tomas Plihal on tuonut voimaa myös neloskentällisen pelaamiseen. Oululaiset ovat liukkaampia jalalla, mutta varsin salliva tuomarilinja on ollut taitavampaa Kärppä-ryhmää vastaan. Jukka Rautakorven kahvakiekko on palannut vahvempana kuin koskaan.

Juha Metsola on ottanut niskalenkin Kärppä-vahdeista. Mielenkiintoista nähdä, kuka keskiviikkona asettuu isänniltä tolppien väliin. Rynnäs haparoi maanantaina, vaikka paransikin ottelun edetessä.

Pelin kuva tulee olemaan nähdynlainen: Kärpät hallitsee pelivälinettä ja dominoi liikkeellään. Tappara on fyysisempi ja pyrkii ratkaisuihin terävistä vastahyökkäyksistä tai erikoistilanteista. Oululaisten materiaali on edelleen vahvempi ja kotikentällään se on suosikki. Henkisesti nyt on klassinen selkä seinää vasten -tilanne. Molemmista joukkueista löytyy kuitenkin valtava määrä kokemusta, joten tämä tuskin vaikuttaa liiemmin peliin.

Maalimäärällisesti puhutaan jälleen äärimmäisen vähämaalisesta kamppailusta, vaikka peruutteluun ei kumpikaan joukkue ole missään vaiheessa sortunutkaan. Marginaalit ovat pienet, mutta jossain vaiheessa niiden täytyy kääntyä myös oululaisten puolelle.

Elmoorin peli-idea: 1x2: Kärpät 1,97 ComeOn

Muut peli-ideat:

Moneyline: Kärpät 1,55 Sportingbet

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Kärpät

X

Tappara

1X2

1,97 ComeOn

3,93 ComeOn

3,50 Unibet SportingbetBet365

Moneyline

1,55 Sportingbet

 

2,60 Bet365

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,20 ComeOnUnibet

 

Alle: 1,70 Sportingbet Nordicbet William Hill