Suomen ajassa olemme jo jouluaaton puolella, kun Falcons lähtee haastamaan 49ersia. Nähdäänkö joulun ihme vai eteneekö 49ers kevyesti pudotuspeleihin vieraiden kustannuksella?

NFL-ennakko & pelivihjeet:

San Francisco 49ers (10-4) – Atlanta Falcons (4-10)

Maanantai-tiistai välinen yö 24.12.2013 kello 03:40

Candlestick Park – San Francisco, Kalifornia

Nelonen Pro 1 & Ruutu

Lähtökohdat otteluun:

49ers on voittanut kymmenen ottelua, kun taas Falcons hävinnyt kymmenen 14 mahdollisesta. Kotijoukkue lähtee kamppailuun neljän ottelun voittoputkessa. Falcons on saanut pelinsä parempiin uomiin viime aikoina: neljästä edellisestä ottelusta on tullut kaksi voittoa ja kaksi varsin niukkaa tappiota. Joukkueiden edellisen kohtaamisen muistavat varmasti kaikki, kun 49ers raapi viime kauden konferenssifinaalissa voiton Falconsista ja eteni Super Bowliin Ravensia vastaan. Tuota huikeaa trilleriä muistellessa tuntuu epätodelliselta, miten huonosti Falcons on tällä kaudella pelannut. Joukkue ei joutunut kokemaan offseasonilla kovinkaan suuria menetyksiä ja joukkue on lähes viime vuoden kaltainen!

Kokoonpanot: Molemmat kärsivät lukuisista pikkuvaivoista, mutta ainoa merkittävä varma poissaolija on vieraiden Zeke Motta. Takamiehelle olisi varmasti ollut käyttöä 49ersin hyökkäystä vastaan.

Ottelun kulmakivet:49ersin pelinrakentaja Colin Kaepernick on päässyt hurjaan vireeseen viime aikoina. Yhteistyö laitahyökkääjä Vernon Davisin kanssa on puhjennut kukkaan. Kun Kaepernickilla on käytössään myös Frank Goren tasoinen keskushyökkääjä sekä Anguan Boldin, on lähes ihme, kuinka huonosti 49ers-hyökkäys on tilastojen mukaan pelannut. Kaepernickin johtama heittopeli on sarjan toiseksi huonointa. Gore pystyy kuitenkin yksin etenemään pallon kanssa pitkälle, joten sarjan viidenneksi paras juoksupeli tehnee tänäänkin tuhojaan.

Falcons-hyökkäys on pelinrakentaja Matt Ryan on pelannut ajoittain kohtalaisesti, mutta 14 syötönkatkoon johtanutta heittoa kertoo olennaisen ailahtelevaisuudesta. Huippuhyökkääjä Tony Gonzales on kärsinyt loukkaantumisista, joka toki on myös vaikuttanut Ryanin peliin. Joukkueen juoksuhyökkäys on sarjan huonointa, joten kivikovaa 49ers-puolustusta vastaan Falcons ei tule etenemään maan kautta pitkälle. Vieraiden ainoa mahdollisuus on Gonzalesin ja Ryanin huippuottelu.

Arvio & pelivihje:

Vaikka Falconsin kausi on ollut katastrofi, ei se ole kertaakaan hävinnyt tällä kaudella ottelua yli 14 pisteen marginaalilla. Päinvastoin kamppailut ovat olleet usein ns. ”maalin pelejä”. Myös 49ersin ottelut ovat usein pienimarginaalisia – upea puolustus pitää tästä huolen. 49ers on jättisuosikki kamppailuun, mutta 15 pisteen tasoitus on liikaa ja vieraskerroin 1,81 Betsafe/Betsson houkuttaa!

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

49ers

Falcons

12

1,13 Nordicbet

7,25 Unibet

49ers -15

2,03 BetsafeBetsson

1,81 BetsafeBetsson

Yli/alle 46

Yli: 1,91 William Hill Sportingbet

Alle: 1,93 Nordicbet

Mystisen Jefu-miehen valinta parhaaksi pelikohteeksi: Falcons +15 1,81 Betsafe/Betsson