Kärpät voitti molemmat viikonlopun kamppailut; lukemin 3-1 kotona ja 0-1 vieraissa. Kerho löi Kärpät kotiluolassaan todella ahtaalle, mutta Tomi Karhusen ilmiömäiset otteet oululaisten maalilla piti Kärpät voittokannassa. Jopa onni oli tällä kertaa HPK:ta vastaan, sillä joukkue kolisutteli pariinkiin otteeseen maalirautoja. HPK pelasi kotiyleisön edessä valtavalla tunteella, ei niinkään järjellä. Kärpät sen sijaan oli todella maltillinen, rauhallinen ja korjasi voiton kotiin.

Nyt Kerho on kovassa paikassa. Niukkaakin niukempi kotitappio imi varmasti henkisiä voimavaroja. Lataus kotiotteluun oli valtava, mutta ei tuonut tulosta. Oulussa HPK:lla on pakkovoiton paikka, sillä 3-0-tappioasemasta joukkue ei enää Kärppiä vastaan nouse.

HPK karvasi hurjalla himolla kotihallissaan. Rasittava pelitapa kuitenkin väsytti ritaripaitoja pelin edetessä. Tänään HPK tuskin pystyy paineistamaan oululaisia samalla tavalla. Päinvastoin, kotihallissa Kärpät ottanee tilan haltuunsa ja HPK vetäytyy alas.

Vierailta puuttunee kokoonpanosta Joonas Vihko sekä Craig Schira. Teemu Rautiainen sen sijaan saattaa palata tänään kaukaloon. Tämä toisi paljon HPK:n peliin lisää. Joukkue tarvitsee nyt nimenomaan maaleja! Kärpiltä jatkanee sivussa puolustaja Mikko Lehtonen sekä keskushyökkääjä Jari Viuhkola. 

Kerho vaikuttaa oululaisia selvästi väsyneemmältä ryhmältä. Kotitappio painaa pahasti niskassa, eikä Ouluun ole ikinä mukava matkustaa pelaamaan. Kärpät on materiaaliltaan parempi ja kotihallissaan jättisuosikki. Loistavat maalivahdit pitänevät ottelun vähämaalisena, mutta pieni repsahdusvaara on olemassa, mikäli Kerhon juna lähtee raiteiltaan. Kertoimien puolesta parasta antia on Kärppien suora voitto, 1,50 Unibet/Nordicbet/ComeOn/bet365mutta en minä kiellä pelaamasta isäntiä tasoituksellakaan.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Kärpät

X

HPK

1X2

1,50 UnibetNordicbet ComeOn bet365

4,78 ComeOn

5,57 ComeOn

Kärpät -1

1,92 UnibetNordicbet

6,00 BetsafeUnibet

2,55 BetssonBetsafe

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,10 Sportingbet Unibet

 

Alle: 1,75 Nordicbet

Toimituksen pelivalinta: Kärpät 1,50 Unibet/Nordicbet/ComeOn/bet365