SM-liigaa on pelattu kohta 40 vuotta. SaiPa on edennyt tasan kerran puolivälieriin, vuonna 1999. Nyt lappeenrantalaiset ovat todella lähellä tempun uusimista, mutta todellisuudessa vielä todella kaukana. Jalat täytyy pitää maassa, fokuksen pitää pysyä tässä hetkessä. SaiPan täytyy edelleen voittaa JYP kahdesti, eikä se ole millekään joukkueelle helppoa.

Kaiken kaikkiaan JYPin ja SaiPan kaksi kohtaamista ovat tarjonneet ilmiömäisen viihdyttävää jääkiekkoa. Otteluissa on ollut aivan hurja tempo, vahvaa luistelua, paljon maalipaikkoja sekä komeita taklauksia. Peruuttelemaan ei ole lähtenyt kumpikaan. JYPin puolustuksessa Brian Salcido sekä Kristian Näkyvä ovat olleet jatkuvissa ongelmissa SaiPan liukkaasti liikkuvien hyökkääjien kanssa. SaiPalla tätä roolia hoitaa Jakub Cutta ja Simon Backman.

Hyökkäyspäässä Eric Perrinin tulee nyt ottaa JYP-laiva haltuun. Kapteenin suu käy taas todella paljon tuomariston suuntaan kevään peleissä. Kanadalaiselta vaaditaan tekoja, ei puheita. Sen sijaan toinen temperamenttinen hyökkääjä, Stefano Giliati on ollut itse rauhallisuus. Tulisieluisena pelaajana tunnettu Giliati on tällä hetkellä Liigan kuumin pelaaja. Nimenomaan pisteiden, ei ylilyöntien sarjassa. 

JYPiltä puuttunee tänäänkin kokoonpanosta Ossi Louhivaara. Vaikka menetys on iso varsinkin alivoimapelin kannalta, jyväskyläläisiltä löytyy korvaajat. SaiPa pääsee otteluun näillä näkymin parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

Luvassa lienee jälleen hurjavauhtinen, räiskyvä ottelu. Virheitä, jäähyjä ja sitä myöten maaleja nähtäneen taas normaalia pudotuspeliottelua enemmän. Hurrikaaniryhmällä on valtava määrä playoffskokemusta taskussaan. Joukkue tietää, että mikään ei ole vielä ohi. SaiPalla on nyt elämänsä tilaisuus lyödä homma poikki. 3-0-tappioasemasta ei edes JYP nousisi. Lappeenrantalaisten pudotuspelikokemuksen puute asettaa kuitenkin omat kysymysmerkkinsä. Marginaalit kahdessa ensimmäisessä ottelussa ovat olleet äärimmäisen pienet ja vieraista tarjottu kerroin on edelleen hulppea: 3,15 ComeOn.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

SaiPa

X

JYP

1X2

2,11 ComeOn

3,90 Nordicbet

3,15 ComeOn

Moneyline

1,65 Bet365Sportingbet

 

2,30 Bet365

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,00 Betsson

 

Alle: 1,81 ComeOn

Elmoorin pelivalinta: JYP 3,15 ComeOn