Pitkän, ansaitun ja ravitsevan tauon jälkeen on aika palata SM-liigan pariin. Totaalinen hermoromahdus on ylitetty kiitos Teemu Selänteen, joka palautti jälleen uskon jääkiekon hyvyyteen. Runkosarjan ankeus, liiallinen pelimäärä ja otteluiden merkityksettömyys ovat tipotiessään, sillä Liigassa alkaa nyt ne oikeat pelit! SaiPa ja JYP taistelevat kiivasti neljännestä sijasta ja kuudennesta sijasta kamppailee peräti viisi joukkuetta, joten pisteistä taistelun luulisi tauon jälkeen taas kelpaavan.

Ässät – JYP:

JYPille olympitauko teki todella terää. Joukkue oli ajettu täysin loppuun, eikä kierroksia raskaan runkosarjan vaatimuksiin enää löytynyt. Rauhassa syvälle Hippoksen uumeniin vetäytynyt hurrikaaniryhmä on osoittanut viimeisinä vuosina, että mitä lähempänä kevätaurinko on, sitä lennokaampi on jyväskyläläisten luistin.

Ässillä ei runkosarjassa ole enää mitään panosta, mutta tuskin joukkue kotiotteluitaan lyö läskiksi. Veli-Pekka Ketola pitänee huolen, että se mitä porilaisesta kunniasta on jäljellä, säilytetään loppuun asti. Materiaaliltaan JYP on kuitenkin huomattavasti parempi ja koska kamppailu neljän parhaan joukkoon käy kuumana, tarvitsee joukkue ehdottomasti pisteitä. Vieraskerroin 1,95 Expekt kelpaa peleihin.

Ilves – Pelicans:

Ilvekselle tauko tuli myös loistavaan paikkaan, kun loukkaantumiset riivasivat joukkuetta. Tänään on syytä ensimmäiseksi tarkastaa tupsukorvien kokoonpano. Pelicans keräsi hyvin pisteitä ennen taukoa, mutta peliotteet eivät varsinaisesti häikäisseet.

Tauon jälkeen otteluun lähdetään arveluttavista lähtökohdista. Varsinkin molempien loukkaantumistilanne on molempien puolella todella merkitsevässä roolissa. Kotiedun puolesta Ilves on niukka suosikki, eikä kertoimissa ole erikoista vääristymää, joten annetaan kohteen olla.

KalPa – HPK:

En perkele kirjoita tästä kyllä yhtään mitään. Oli niin hyvä loma, että en pilaa uutta innostustani tällaisella kuralla.

Lukko – Blues:

Lukko pääsi ennen taukoa aivan loistavaan iskuun! Kymmenestä edellisottelusta raumalaiset ovat keränneet yhdeksän voittoa. Risto Dufvan suojatit nousivat upealla putkellaan aina sarjan kolmannelle tilalle asti. Myös Blues keräsi hyvin pisteitä ennen taukoa; viisi viimeistä ottelua toivat neljä voittoa.

Lukolla on takanaan kuitenkin huomattavasti laadukkaampi materiaali. Kotikentällään Lukko on todella vaikeasti kaadettavissa. Vaikka tauon jälkeisissä otteluissa on aina oma yllätyspotentiaalinsa, vaikuttaa tämä kierroksen pankilta: Lukko 1,86 Betsson.

SaiPa – Kärpät:

Kärpät ovat käytännössä varmistaneet runkosarjan voittonsa jo hyvän aikaa sitten ja tämä näkyi taukoa edeltävissä otteluissa. Kun suurin kiima ja pisteiden tarve oli mennyt, puuttui otteista päättäväisyys sekä intohimo. Tekemistä vaivaisi tottakai myös päävalmentajan, Juha-Matti Aaltosen ja Lasse Kukkosen poistuminen Sotshiin.

SaiPalle tauko tuli hyvään paikkaan, sillä joukkue sai parsittua loukkaantumisista kärsineen ryhmän kokoon. Varsinkin maalivahti Jussi Markkasen pikkuvaivoille tauko teki varmasti hyvää. Kotonaan lappeenrantalaiset ovat äärimmäisen vahvoja, eikä Kärpät pääse tänään helpolla. Tauon jälkeen SaiPalla on loistava paikka ”yllättää” sarjakärki housut kintuissa, eikä oululaiset ole kuin marginaalinen suosikki Kisapuistossa.

 

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Ässät - JYP

2

1,95 Expekt

1X2

Lukko - Blues

1

1,86 Betsson