Kärpät nappasi pakkovoittoon Oulussa keskiviikkona maalein 2-1. Joukkue tuli varsinkin ottelun alkuun todella latautuneena, kun taas Tappara oli tarkkailevammalla jalalla liikkeellä. Oululaisia vastaan ei voi tulla vähän tarkkailemaan. Kärppiä vastaan pitää olla alusta asti kuskin paikalla, eikä Tappara pystynyt tähän. Varovaisesta esityksestä puuttui se fyysisyys ja tahtotila millä tamperelaiset ovat voittaneet edelliset kamppailut.

Kärpät hallitsi ottelua täysin alusta loppuun. Vain surkea viimeistelytehokkuus piti ottelun tasaisena. Ihailtavaa oululaisten otteissa oli, kuinka kolmannen erän johtomaalin synnyttyä ei missään nimessä ruvettu varmistelemaan voittoa. Kärpät haki täydellä voimalla kolmatta maalia ja ottelulle sinettiä. Näin Tappara ei missään vaiheessa saanut edes takaa-ajovaihdetta päälle.

Tomi Karhunen palasi Kärppien maalille, kuten hieman jo ennakoitavissakin oli. Karhunen oli jälleen itsevarmuus, vaikka todelliseen testiin ei joutunutkaan. Luultavimmin Karhunen saa jatkaa myös tänään. Myös Juha Metsola loisti ottelussa. Ilman Metsolan ilmiömäistä peliä, olisi numerot voineet olla paljon rumemmat. Kirvesvahti oli ainoa syy, miksi Tappara kamppaili ottelun voitosta päätössekunneille asti.

Tappara iski jälleen ainokaisensa ylivoimalla. Enää ei tarvitse toistaa, kuinka tärkeässä roolissa erikoistilanteet ovat. Kärppien tulee välttää jäähyjä viimeiseen asti. Myös oululaisten oma ylivoima on pelottavalla tasolla. Tehokkuus on kuitenkin uupunut – edes tyhjään maaliin kiekon sijoittaminen ei ole itsestäänselvyys.

Kärpät oli keskiviikkona sisuuntunut. Tänään voidaan odottaa vapautuneempaa ryhmää. Tarvittava rentous voisi avata maalihanat. Tappara oli kerrassaan lammas Oulussa, joten tähän kamppailuun siltä on lupa odottaa selvää tasonnostoa. Aggressiivisuus tulee varmasti kotihallissa takaisin. Tapparan kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta Kärpät on laadukkaampi kokonaisuus ja allekirjoittaneen papereissa edelleen suosikki.

Elmoorin peli-idea: 1x2: Kärpät 2,55 ComeOn/ Expekt

Muut peli-ideat:

Moneyline: Kärpät 1,90 Bet365

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Tappara

X

Kärpät

1X2

2,60 Unibet

3,75 Bet365 Nordicbet

2,55 ExpektComeOn

Moneyline

1,95 Unibet

 

1,90 Bet365

Yli/alle 4,5 maalia

Yli: 2,28 Betsson

 

Alle: 1,68 ComeOn