Kolmas kerta toden sanoo – vai mitä Bayern? 

Jalkapallokausi saa tänään viimeisen kliimaksinsa, kun saksalaisjätit FC Bayern München ja Borussia Dortmund kohtaavat Mestarien liigan finaalissa. Bayern on raivannut nyt tiensä seurajoukkueiden arvostetuimman kilpailun finaaliin kolme kertaa viimeisen neljän vuoden sisällä. Kaksi edellistä kertaa koituivat baijerilaisten kohtaloksi - kertooko kolmas kerta toden?

Dortmund-fanien niskaan satoi kaatamalla vettä päätöskierroksella, kun merkityksettömässä ottelussa joukkue menetti kaksi tärkeintä pelaajaansa loukkaantumisiin. Keskikentän moottori Mario Götze sekä huipputoppari Matt Hummels ovat finaalista poissa. Bayernin lähtökohdat otteluun sen sijaan ovat näiltä osin ihanteelliset. Loukkaantuneiden listalla on vain puolustaja Holger Badstuber, jolle Bayernin vakuuttavasti rosterista löytyy kyllä paikkaaja.

Vaikka panokset ottelussa eivät oikeastaan voisi olla isommat, en millään näe että Saksan ylpeydet lähtisivät peruuttelemaan tähänkään mittelöön! Bayern on iskenyt Mestarien liigassa lähes 2,5 maalia per ottelu ja keltaistenkin tulivoima on tykittänyt lähes kaksi maalia ottelua kohden. Dortmund pyrkinee pitämään enemmän palloa, mutta punaisten prässipeliä vastaan se on äärimmäisen haastavaa.

Baijerilaiset osoittivat välieräsarjassa FC Barcelonaa vastaan sellaista ylivoimaa, jota ei mikään Lionel Messin puolikuntoisuuskaan pysty selittämään. Aggressiivisen prässin lisäksi Bayern pystyy viimeistelemään jäätävällä tehokkuudella paikoistaan, kun hyökkäyskalustosta löytyy Frank Riberyn, Mario Mandzukicin ja Toni Kroosin kaltaisia nimiä.

Dortmund eteni finaaliin, Bayernin tavoin kaatamalla espanjalaisjätin. Real Madrid näytti kaatuneen jo Westfalenilla, kun Robert Lewandowski-shown jälkeen Borussia pääsi 4-1 johtoasemassa Santiago Bernabeulle. Real pääsi kuitenkin äärimmäisen lähelle finaalipaikkaa, mutta lentoliput Lontooseen jäivät yhden maalin päähän.

Bayern lähtee otteluun selvähkönä suosikkina Dortmundin poissaolojen vuoksi, sekä kokemusetunsa puolesta. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että Bayernilla on alla tappiot kahdesta edellisestä UCL-finaalista. Muistikuvat edellisistä finaalitappioista eivät varmasti ole haihtuneet pelaajien verkkokalvoilta. Tämän illan kysymys onkin, kuinka Bayern nuo tunteet käsittelee; onko katkerat pettymykset voimavara vai alkaako taas puntti tutista tosipaikassa? Dortmund on ollut aina paha vastus Bayernille, mutta viimeisestä neljästä keskinäisestä kohtaamisesta Ruhrin saastekolmion kasvatit eivät ole voittaneet ainuttakaan.  

München ei voi hävitä tätä ottelua. Eivät he vain voi. Ei kolmatta kertaa peräkkäin - tällaisen kauden jälkeen! Joukkue on rikkonut jo kaikki ennätykset Bundesliigassa, mutta ne kaikki haihtuvat tuhkaksi, jos joukkue ei voita juuri tätä peliä! Niin kauan kun Robbenia (Arjen) ei laiteta laukomaan rangaistuslaukauksia, on Bayern allekirjoittaneen selvä suosikki ja saa pelin 1,80 Bet365*.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto

Dortmund

 X

Bayern

1X2 

4,75 Bet365*

4,05 Betsson*/Betsafe*

1,80 Bet365*

Handicap: Bayern -1

2,16 Betsafe*

3,80 Betsafe*

2,95 Unibet*

Over/Under 2,5:

Over 2,5: 1,80 Bet365*

Under 2,5: 2,15 Expekt*

 

Toimituksen valinta päivän parhaaksi kohteeksi: Bayern 1,80 Bet365*