Blues – Tappara: Bluesilla on peräti neljä voittoa viidestä edellisestä kamppailusta, mutta edellisottelussaan se romahti Ilveksen vieraana. 5-1 tappio Ilvekselle tekee Bluesista varmasti sisuuntuneen illan otteluun. Tappara on neljän ottelun voittoputkessa ja HPK-romahdusta laskematta ollut todella varma kamppailuissaan. Edelliskierroksella kaatui JYP kotona 3-2 vahvan esityksen jälkeen.

Tappara on materiaaliltaan parempi ja Juha Metsola on päässyt takaisin omalle tasolleen. Tänään maalissa aloittaa kuitenkin tuore hankinta Andy Chiodo. Bluesin kotietu tasoittaa lähtökohtia ja taistelevat isännät voivat tehdä ottelusta Tapparalle vaikean. Tamperelaiset ovat kuitenkin löytäneet myös vakuuttavan ykkösiskijän, kun Pekka Jormakka on noussut sille tasolle, mihin mies tässä sarjassa kuuluu. Kotijoukkueelta puuttuu puolustusosastolta miehitystä, kun muun muassa ykkösluutija Arto Laatikainen on poissa. Vierasvoitto kiinnostaa vain ohuesti pelimielessä: 2,15 Sportingbet / bet365 / Unibet.

HIFK – JYP: Joukkueet kohtasivat edelliskerran kymmenen päivää sitten, jolloin JYP oli lukemin 4-2 parempi. IFK oli kuitenkin hyvin mukana ottelussa ja tänä iltana kotietu on helsinkiläisten puolella. Edellisestä viidestä ottelustaan IFK on JYPin lisäksi hävinnyt vain Kärpille ja pelaamisessa on alkanut löytyä järjen merkkejä. Hurrikaaniryhmä hävisi Tapparalle 3-2 käsittämättömillä oman alueen virheillä, vaikka peli oli jo hallinnassa. Puolustaja Mikko Luoma alkaa olla todellinen lahja vastustajajoukkueille.

Molempien maalivahdit vakuuttavat. IFK:n Ville Husso on ollut todellinen sensaatio, koko lyhyen Liiga-uransa ajan. Tuomas Tarkki sen sijaan vakuuttaa tasaisuudellaan. Silti JYPin peleistä on tällä kaudella muodostunut Liigan tasoon nähden runsasmaalisia (mikä ei tietysti paljon ole sekään). JYP on materiaaliltaan parempi ja lähtee vieraissakin suosikkina otteluun. Kansainvälinen kerrointarjonta on tästä niukasti eri mieltä, joten niukka ylikerroin otetaan peleihin: 2,55 Nordicbet.

Ilves – TPS:Ilves löysi hurjan vireen viime viikon lopulla ja iski Bluesin sekä Kärpät kumoon maalierolla 10-3! TPS jatkaa edelleenkin kammottavaa putkeaan, nyt joukkue on hävinnyt kuusi edellistä kohtaamistaan. Ainoa voitto neljästätoista (!) edellisestä ottelusta on sarjajumbo KalPaa vastaan kotona.

TPS kärsii useista loukkaantumisista, mikä ei itse asiassa edes ole yllätys, kun tuntee Kai Suikkasen harjoittelumetodit ja Liigan tiukan ottelutahdin. Pelaajisto alkaa olla kireällä – levolla ei niin väliä, jos voittaa mutta - häviäjät ei jaksa tällaista tahtia. IFK sai pelattua TPS:n uuden hankinnan Milan Jurcinan edellisottelussa ulos, mutta jatkossa Jurcinan lyöntilaukauksesta saattaa olla vielä paljon iloa Palloseuralle.

Materiaalinen etu on vieraiden puolella. Vaikka kotietu kääntää kelkkaa isäntien suuntaan, on kerroinvertailussa nyt ylireagoitu Ilveksen kahteen voittoon. Jos kukaan joukkue ikinä saa Ilvestä vastaan kertoimen 3,70 Bet365– on se pakko pelata.

KalPa – Jokerit: Jokerit sai orastavan tappioputkensa poikki – ei kylläkään omaa hyvyttään – Pelicansin jaettua ilmaiset pisteet 5-3. KalPan tappiot sen sijaan jatkuivat, kun SaiPa oli jatkoajalla parempi 1-0. Kuopiolaiset ovat nyt tehneet 24 ottelussa 37 maalia, mikä toden totta on vähiten koko sarjassa. Eikä uutiset jatkosta ole hyviä, sillä nyt loukkaantui myös uusi hankinta Rastislav Pavlikovsky. Joukkueen peli-ilme ei ole edelleenkään huonoja, mutta itseluottamus on täysin kateissa.

Jokerit eivät missään nimessä hallinneet ottelua Pelicansia vastaan. Vaikka joukkue sai viisi maalia aikaan, oli näistä yli puolet ilmaiseksi saatuja. Kokonaisvaltainen hyökkäyspelaaminen ei vakuuta ja kun KalPa osaa sentään puolustaa ja maalivahti Pekka Tuokkola on pelannut loistavasti, saatetaan tänään nähdä varsin vähämaalinen kamppailu.

Jokerit on materiaalin puolesta niukka suosikki vieraissakin, mutta ei alavireisen narripakan pelaaminen houkuta.

Lukko – HPK: Lukko haki maukkaan voiton Satakunnan Derbystä, kun Ässät kaatui vieraissa 1-4. Kettupaidoilta puuttui kuitenkin Petteri Nummelin, Teemu Nurmi, Lauri Tukonen ja Aki Uusikaartano kokoonpanosta, joten tänään on syytä syynätä tarkkaan kokoonpanot, ennen kuin laittaa mahdolliset vedot sisään. Lukko ei pelaa kovinkaan näyttävää peliä, mutta se pelaa tehokkaasti – viidestä ottelusta koossa kolme voittoa.

Kerho on voittanut viidestä edellisottelustaan neljä. Juuse Saros on ollut loistava maalillaan, Ville Viitaluoman ykköskentällinen alkaa pikkuhiljaa heräillä ja puolustaja Craig Schira on ollut itse varmuus. Peli-ilme on täydellisesti muuttunut alkukaudesta ja jos Lukolla on edelleen liuta avainmiehiä poissa, voi joku kokeilla itseluottamuksen löytänyttä vierasjoukkuetta: 3,40 bet365.

Pelicans – Kärpät: Pelicans oli todella huono Ilmalassa Jokereita vastaan ja kaiken kruunuksi Kimmo Koskenkorva loukkaantui todella pahan näköisesti saatuaan viillon Mikko Kousan luistimesta. Kärpät koki myös ensimmäisen tappionsa, kun väsynyt ryhmä otti Ilvekseltä 5-2 takkiin. En kuitenkaan usko tämän hirveästi Kärppiin vaikuttavan, päinvastoin, tappio saattoi olla jopa helpotus.

Vieraat ovat materiaalin puolesta ylivertaisia Pelicansiin nähden. Kotijoukkueen peli on menossa koko ajan huonompaan ja huonompaan suuntaan – Jokereita joukkue itse asiassa pelasi sillä tasolla, mitä allekirjoittanut on koko syksyn odottanut. Ylivoimainen materiaali tekee Kärpistä vieraissakin selvän suosikin ja aina Sportingbetin kerroin 1,95 riittää peleihin. Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

HIFK - JYP

2

2,55 Nordicbet

1X2

Ilves – TPS

2

3,70 Bet365

1X2

Pelicans – Kärpät

2

1,95Sportingbet