Saako Ässät Idän Ihmeen kustannuksella tappioputkensa poikki?

Ässät on ajautunut jo kuuden ottelun tappioputkeen. Synkin hetki porilaisten putkessa nähtiin edelliskierroksella: Isomäen jäähalli, Ässät – Lukko, ilmeetön patalauma, 1-4 ja täysin latistunut yleisö. Silloin kun Ässät – Lukko ottelussa on lauantai-iltana latistunut yleisö Porissa, pitää Patalauman katsoa peiliin. SaiPa sen sijaan keikkuu edelleen sarjaan kärkipaikoilla, kolmantena. Joukkueen peli-ilme ja suorittaminen on pysynyt todella tasaisena läpi kauden. Nyt joukkue on voittanut edellisestä kuudesta pelistään kolme.Lappeenrantalaiset joutuivat tekemään täyden päivän työn KalPaa vastaan lauantaina kotona, kun kuopiolaiset kaatuivat vasta voittolaukauskilpailuissa 1-0.

SaiPa oli KalPaa vastaan väsyneen oloinen ja vierailijoille oikein tarjottiin voittoa. Maalivahti Jussi Markkanen pelasi kuitenkin jälleen ilmiömäisen illan ja torjui pisteet Idän Ihmeelle. Kapteeni Ville Koho teki myös paluun kokoonpanoon, eikä tätä pidä aliarvostaa. Kohon paluu ei vielä ensimmäisessä ottelussa realisoitunut pisteinä, mutta nyt voidaan odottaa taas vähää peliä ykköskentälliseltä. Ellei, ellei sitten, Stefano Giliati loukkaantunut edellisottelussa pahasti. Jos Giliati on poissa, on harmonia jälleen tipotiessään. SaiPa pelaa aktiivisesti ja hyvin, mutta ei tällä materiaalilla ole varaa menettää tällaisia nimiä. Kokoonpanot on syytä syynätä tarkkaan ennen vetojen lyömistä sisään.

Myös Ässät on huolestuttavan paljon avainmiehiensä varassa, sillä pataryhmässä olisi muitakin vastuunkantajia. Jos Niklas Hagman ja Dragan Umicevic ovat yössä – niin on Ässätkin. Ylivoima on läpikotaisin surkeaa ilman näitä miehiä, viisikkopelaaminen huolestuttavan laiskaa.

Ässien kuudesta edellisestä tappiosta neljä on tullut vieraissa. Vahva kotijoukkue on napannut 30 sarjapisteestään peräti 25 (!) kotikentällään. SaiPa on myös nojautunut lähinnä kotiotteluihinsa ja vieraissa on ollut vaikeampaa. Ässät ovat materiaaliltaan niukasti edellä ja lähtevät kotihallissaan otteluun suosikkina. Vaisut viime aikojen otteet eivät herätä kuitenkaan sen suurempia pelihaluja. Jos pakko on kuitenkin jotain vetäistä – suosittelen Ässistä tarjottuja ylikertoimia: 2,25 Unibet ja Ässät -1 3,15 Unibet. Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

Ässät

X

SaiPa

1X2

2,25 Unibet

4,05 Nordicbet

2,80 Betsafe BetssonSportingbet

Ässät -1

3,15 Unibet

6,70 BetsafeBetsson

1,67 Sportingbet

Yli/alle 5,5 maalia

Yli: 2,50 Unibet

 

Alle: 1,55 Betsson

Elmoorin pelivalinta: Ässät 2,25 Unibet