Eilen nasahti Jokerit (1,72) ja Ilves (3,00), joten niukasti jäätiin voiton puolelle. Tänään pelitarjonnasta löytyy kaksi ideaa, mutta jostain syystä tarjoan kaikkea muutakin pikkusälää sekaan..

HIFK – Jokerit: Kuuma Stadin derby, josta Narrien valmentajan vaihdos tekee entistä mielenkiintoisemman. IFK sai kaamean Jokerit-kammonsa poikki marraskuun lopulla hakemalla Ilmalasta 2-4 voiton, muuten Jokerit ovat viime ajat hallinneet paikallisotteluja. Nyt kuitenkin asetelmat ovat IFK:n puolella, sillä Raimo Summasen suojatit ovat esiintyneet huomattavasti varmemmin Liiga-jäillä.

Petopaidat hakivat eilen tyylikkään 0-3 voiton Pelicansista. Lahtelaisia nyt ei voi kovin suurena vastuksena pitää, mutta uusi maalivahtihankinta Joakim Lundström sai varmasti aimo määrän itseluottamusta nollapelistään. Uusi Jokeri-valmennus sai myös heti voittotilin auki, kun HPK kaatui 3-2. Kerho oli kuitenkin lähes aseeton, joten ei tästäkään ottelusta voida suuria johtopäätöksiä vetää.

Kotietua ei kuumaan paikallispeliin voi IFK:lle järimmin antaa. Kotijoukkue on kuitenkin tällä hetkellä kaikilla pelin osa-alueilla Jokereita vahvempi sakki ja lähtee otteluun suosikkina. Jokereilta puuttuu nuorten MM-kisoissa viilettävät Teuvo Teräväinen ja Esa Lindell sekä ulkomaalaisavut Steve Moses ja Jeremy Dehner. Myös kapteeni Ossi Väänäsen tilanne on avoin. Kaikki puoltaa IFK:ta, mutta pidetään panokset pieninä (Jokereilla on valmentajavaihdoksen myötä alituinen piristymisvaara): IFK 2,06Betsson.

HPK – Kärpät: Kärpät jatkoi eilen kotihallissaan siitä, mihin ennen joulutaukoja jäi. JYP kaatui vakaan esityksen jälkeen 3-1. Hurrikaaniryhmä teki ottelusta tasaisen, mutta ei päässyt millään Kärppien tiukasta viisikkopelistä ohi. Oululaisten ykköskenttä, Juha-Matti Aaltosen johdolla, veteli vielä kakkosvaihteella, joten parannettavaakin jäi.

Kerho koki 3-2 tappion Ilmalassa, vaikka Jokerit tarjosi tasoituspaikkoja oikein hopealautasella. Ratkaisijoita joukkueesta ei kuitenkaan liiemmin löydy. On vaikea nähdä, miten Kerho tänään yllättää Kärpät ja tulikuuman maalivahdin Jussi Rynnäksen. Oululaisten rutiinitaso on huikealla tasolla ja kun vielä Juuse Saros pelaa maajoukkuepaita päällä Malmössä, on Kärpät ottelun selvä suosikki. Kotimainen Veikkaus tarjoaa kohteesta yllättävän isoa kerrointa 1,90.

Ilves – Ässät: Ilves haki varmasti maukkaan 4-2 voiton Kuopiosta. Ässät sen sijaan taipui 4-5 TPS:lle rangaistuslaukausten jälkeen. Porilaiset ovat nyt voittaneet edellisestä viidestätoista ottelusta yhden, Ilves neljä!

Ilves sai varmasti virtaa vierasvoitosta ja kotietu tekee siitä suosikin otteluun. Itseluottamusta Tupsukorvilta ei ole missään vaiheessa puuttunut, se on pakko tunnustaa. Ässät sen sijaan vaeltaa jossain todella syvissä vesissä. Vaikka Ässät on parempi materiaaliltaan, ja vieraista tarjotaan kohtalaisen maukkaita kertoimia, ei mentaalisesti romahtanutta joukkuetta kiinnosta pelata.

JYP – Tappara: JYP joutui tekemään eilen täyden päivätyön ja vähän enemmänkin, eikä palkkiota herunut. Matka Ouluun ja takaisin on varmasti ollut raskas valtavasta loukkaantumissumasta kärsivälle joukkueelle. Tappara pääsi eilen helpommalla, kun heiveröinen Lukko kaatui kotona 3-0.

Vaikka hurrikaanipaidoilta puuttuu lähes kaksi kentällistä runkopelaajia, on sen taisteluilmettä pakko ihailla. European Trophyssa löydetty soturimoodi oli havaittavissa myös Oulun ottelussa. Kotonaan JYP tulee otteluun suurella tunteella, johon Tappara vastaa järjellä ja viekkaudella. Materiaaleissa ei ole periaatteessa suuria ongelmia, mutta kotijoukkueen useat poissaolot kääntävät kelkan kirvesrinnoille.

Ympäripyöreästä ottelusta on luultavasti luvassa varsin vähämaalinen. Keskinäiset kohtaamiset ovat tänä vuonna kääntyneet järjestäen Tapparalle ja viiden ottelun voittoputkessa liitävää vierasjoukkuetta voi kokeilla pikkurahalla: 2,55 Nordicbet.

Lukko – Blues: Lukko oli eilen todella aneeminen Tapparan vieraana. Blues sen sijaan jatkoi vahvaa jaksoaan kaatamalla SaiPan kotonaan 3-0. Raumalaisilta puuttui jälleen kokoonpanosta ykköspuolustaja Petteri Nummelin, jonka nivuset ilmeisesti paukkuvat joka toisen pelin jälkeen. Menetys on todella raju, sillä kiekollinen pelaaminen on tämän jälkeen täysin Jesse Virtasen varassa – joka itsessään kertoo olennaisen. (Huom! Ei mitään pahaa Virtasta kohtaan, päinvastoin, loistava pelimanni!).

Lukko on ollut kauden aikana huomattavasti parempi kotona kuin vieraissa, eikä Blues pääse tänään helpolla. Molemmat puolustavat todella hyvin ja ottelusta voi odottaa vähämaalista. Kertoimien puolesta vierasyllätyksistä tarjotaan kuitenkin niin herkullisia paloja, ettei niitä voi olla käyttämättä. Kierroksen paras kohde löytyy sinisistä: 3,60 Betsson – Let's Go Blues!

SaiPa – Pelicans: Molemmat joukkueet saivat eilen kuokkaan 3-0, joten tänään olisi revanssin ja maalinteon aika. SaiPa on kotonaan huomattavasti parempi kuin vieraskaukalossa ja lähtee selvänä suosikkina kamppailuun. Lappeenrantalaisten pelisapluuna, itseluottamus ja identiteetti tuskin horjahti yhden tappion myötä.

Sen sijaan Pelicans on hävinnyt 11 ottelua putkeen ja tuska alkaa olla kestämätön. Joulutauolla ei ilmeisesti olla ryypätty ranteita vetreiksi, sillä joukkue oli syväjäässä myös tauon jälkeen. SaiPa on kierroksen todennäköisin voittaja, mutta ei kertoimet paljon pelihaluja herätä. Nyt kun kuitenkin näitä tyhmiä vihjeitä tässä on jaettu koko illan ajan, niin laitetaan sitten vielä tämäkin ankkuriksi pohjalle: 1,67 Unibet.

Elmoorin (oikeasti) suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

HPK - Kärpät

2

1,90 Veikkaus

1X2

Lukko - Blues

2

3,60 Betsson