Lappeenrannassa paikallisten liikkeiden leluhyllyt ovat jo tyhjentyneet rantapalloista ja –leluista, kun paikalliset ovat valmistautuneet lähettämään JYPin perjantaina kesälomalle. Vierailijat puolestaan näyttivät viimeksi, ettei lomakiireet vielä painaneet.

SaiPalla oli paikka laittaa sarja poikki keskiviikkona Hippoksella, mutta hienon ottelun pelannut Tuomas Tarkki, kaksi maalia iskenyt Ossi Louhivaara ja osittain pieni tuurikin johdattivat JYPin avausvoittoon tässä sarjassa.

Neljäs ottelu oli kuten aikaisemmatkin kaksikon väliset puolivälieräkohtaamiset: tiukka ja vauhdikas. Molemmilla osapuolilla oli ottelussa omat etsikkoaikansa, mutta SaiPan tehottomuus ratkaisi lopulta ottelun isännille.

Keltamustat pääsivät pelaamaan ottelussa peräti 10 minuuttia ylivoimalla, mutta näyttävien kuvioiden päätteeksi kiekko ei tuntunut pomppivan millään ilveellä ohi hienon ottelun pelanneen Tarkin.

Ottelun loppuhetkillä nähtiin ikävä tilanne, kun SaiPan Markku Flinck taklasi rajusti JYPin parhaimmistoon kuuluvaa Anssi Löfmania selästä. Lappeenrannasta Jyväskylään täksi kaudeksi siirtynyt Löfmän jouduttiin taluttamaan ulos kaukalosta sekavan oloisena ja Flinckille tuomittiin tilanteesta pelirangaistus. Asia eteni kurinpitoon, joten lisäsanktioista saadaan kuulla lisää perjantaina ennen ottelua. Joka tapauksessa Löfmanin pelaaminen on erittäin epätodennäköistä.

Nelosketjun laiturina pelaavan Flinckin menettäminen ei pelillisesti juuri SaiPaa kirpaise – toisin kuin JYPin pistetilastoa johtaneen Löfmanin poissaolo. Merkittävämpää on kuitenkin se, että tällä tempauksellaan Flinck saattoi antaa jyväskyläläisille juuri sen tarvittavan lisäkipinän, joka joukkueelta on tähän mennessä tänäkeväänä puuttunut.

Niin tai näin, tästä ottelusta on helppo ennustaa käsikirjoitukseltaan samankaltaista kuin edellisistä kohtaamisista. JYP pelaa selkä seinää vasten, eikä ottelusarjan katkaiseminen ole helppo paikka SaiPalle, joten avauserästä on syytä odottaa tarkkailevaa ja varovaista peliä molemmilta osapuolilta. Fyysisyydeltään tämä ottelu saattaa nousta sarjan kovimmaksi, sillä JYP haluaa muistuttaa lappeenrantalaisia edellisen ottelun tapahtumista.

Tuloksellisesti lähtökohta on niukkamaalinen ja tasainen, joten jatkoaika loppulukemilla 1-1, tai 2-2 ei olisi jättiyllätys. Mikäli SaiPa karkaa ottelussa parin maalin johtoon, voi tulos toisaalta revetä rumaksikin. Tällöin 5-7 osumaa isännille ei olisi mahdottomuus.

Vedonlyöntimielessä tuottoisin idea on lähteä SaiPan reilun kotivoiton kelkkaan. Parhaat tarjoukset ovat Betssonin 2,95 vähintään kahden maalin kotivoitosta ja pomminhakijoille Unibetin 5,60 kolmen tai useamman maalin kotivoitolle.

Paras peli-idea:

SaiPa -1,5 Betsson2,95

Pommit:

SaiPa -2 Unibet 5,60

1. erä maalit alle 0,5 Unibet 3,20