Torstaina osui supersuosikki Sotkamo (1,25) ja Hyvinkää-Seinäjoki alle 15,5 juoksua (1,98). Tänään on vaikea löytää edes kohtuukertoimisia suosikkeja, joten nyt pitää lähteä iskemään isolla kädellä!

Vimpeli-Kitee 17.00 Vimpelin Veto saa tänään Saarikentälle vastaansa Kiteen Pallon. Kiteeltä on melkoisesti bussimatkaa Järvisuomeen ja kun sunnuntaiottelut aloitetaan Vimpelissä perinteisesti aamulypsyn ja kirkonmenojen jälkeen kello 13.00, ovat karjalaiset saaneet lähteä jo yön pikkutunneilla ajamaan kohti vieraspeliä. Nyt ottelun alkuaika on kuitenkin sunnuntaipeliksi jostain syystä (?) siirretty kello viiteen.

Kitee otti torstaina komean päänahkan Joensuusta 0-2. Kolme pistettä maistuivat varmasti taistelussa pudotuspelipaikoista, sillä tänään ei KiPalle ole paljon luvassa. Äärettömän kotiedun lisäksi Veto on materiaaliltaan usean luokan Kiteetä edellä. Vimpeli taistelee edelleen myös runkosarjan voitosta, joten löysäilyyn ei ole varaa. Veto lepäsi torstaina, joten jalkoja pitäisi pyhäpäivän kotiotteluun riittää.

Molemmat joukkueet kuuluvat runsasjuoksuisten joukkoon, joten oletettavissa on todellinen juoksuiloittelu. Kotijoukkue on jättisuosikki, mutta ikävä kyllä kertoimentarjoajatkin ovat tästä tietoisia. Vedon 16+ on perusmerkki tulosvetoon. Overkohteet eivät ole vielä auki, mutta kun ne aukeavat, voin suositella overpeliä jos kerroin on edes sinne päin.

 

Raahe-Kankaanpää 17.00 Pattijoen Urheilijat saa tänään Rännärin kentälle vastaansa Kankaanpään Mailan. Maila otti torstaina ensimmäisen voittonsa Ville Väliahon lukkaroimana Jyväskylän Kiristä 2-1. Kaksi pistettä oli tärkeä lisä taisteluun pudotuspelipaikoista ja nuorelle miehelle raivolisä itseluottamusta hattuun. Raahe kävi sen sijaan hukkareissulla Hiukassa. Piste-eroa neljänteen sijaan ja kotietuun ei kuitenkaan ole paljon, joten taistelu jatkuu Raahessakin.

Tämän illan ottelussa Raahe on totta kai kotietunsa sekä materiaalinsa puolesta suosikki. KaMa on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista, kun taas Raahe on saamassa parhaat miehensä takaisin kokoonpanoon. Kankaanpää on kuitenkin osoittanut, ettei sitä pidä aliarvioida mihinkään otteluun lähdettäessä. Raikkaalla ilmeellä joukkue pystyy napsimaan jaksovoittoja sieltä ja täältä, mutta puhtaat voitot ovat antaneet odottaa itseään.

Rännärillä saatetaan koska vain nähdä paljon juoksuja, eikä tänäänkään juoksuiloittelu olisi suuryllätys. Overkohteet eivät ole vielä auki, mutta esim. yli 12,5 juoksua voi hyvin pelata. Sen sijaan pitkävetopuolella, Nordicbetillä on nyt lähtenyt homma lapasesta. Vaikka Kankaanpää kärsii loukkaantumisista, on heikompi nippu ja Raahella on kotietu, niin eihän nyt tällaisia kertoimia herran jestas voi olla pelaamatta! Kankaanpää suoravoitto 25,00, moneyline 7,30 ja ennen kaikkea se hulppein tarjous, eli tasapelistä 4,80 Nordicbet*.

 

Sotkamo-Joensuu 17.00 Hiukassa pelataan tänään todella mielenkiintoinen ottelu, kun Sotkamon Jymy saa vastaansa Joensuun Mailan. Mailaa ennakoitiin sotkemaan Vimpelin ja Sotkamon kävelyä finaalipariksi, mutta ainakaan vielä Joensuussa ei ole saatu asetuksia sille tasolle. Nyt alkaa kausi olla siinä vaiheessa, että pelin pitäisi löytyä. Torstaina Maila hävisi kotonaan Kiteelle ehkä kauden huonoimmalla esityksellä, nyt tulee parantaa rutkasti!

Sotkamo sai Aki Oravan takaisin kokoonpanoonsa torstain voitto-ottelussa Raahea vastaan. Jymyn pelkkä rutiinitaso riittää pitkälle, mutta kun kolmoskoppari Roope Korhonen on tämän lisäksi löytänyt ehkä uransa komeimman lyönti-iskun, on Sotkamo lähes mahdoton pideltävä.

Koti- ja materiaalietu on Jymyn puolella, Joensuu sytyttää varmasti ja runkosarjan voitosta pelaavalla joukkueella ei ole varaa pistemenetyksiin. Kaikki haisee Jymyn voitolta, mutta helpolla se ei tänään tule. Sotkamon kertoimet on painettu aivan pohjiin, joten oikeat pelurit vetävät tänään Joensuuta. Paras tarjous on x 4,15 ja suoravoitto 14,20 Veikkaukselta.

 

Jyväskylä-Koskenkorva 17.00 Kiri haki torstaina pisteen Kankaanpäästä Kalle Virolaisen avausjakson neljällä lyödyllä. Piste-ero kuitenkin kasvoi jälleen Kankaanpäähän nähden ja selvää on, että Jyväskylässä taistellaan nyt vain putoamista vastaan. Loukkaantumiset ovat repineet joukkueen siipirikoksi, joten venymistä tarvitaan joka mieheltä.

Tämän illan vastustaja Koskenkorva on materiaaliltaan pari luokkaa Kiriä edellä, mutta ei ole missään nimessä pystynyt tällä kaudella pelaamaan omalla tasollaan. Joukkue turhautuu aivan liian herkästi, eikä pelistä silloin tule mitään. Torstain joukkue lepäsi, joten valmistautumisen luulisi olevan kunnossa. Hippos on silti vierasjoukkueille helpoin paikka turhautumiseen. Ensin bussimatka. Sitten kopit ovat kaukana kentästä. Sitten yleisöä on paikalla vähemmän, kuin lounaspaikkana matkalla toimineella huoltoasemalla. Kentän pinta on hengenvaarallinen. Ja hidas, pallo ei kulje millään. Eikä nouse pomppu.

Kotietu tasoittaa lähtökohtia, mutta KoU on luonnollisesti silti Hippoksella selvähkö suosikki. Kossu on kuitenkin ollut niin ailahteleva tällä kaudella, ettei Kirin jaksovoitto tai jopa kolmen pisteen ilta tulisi täytenä yllätyksenä. Tässä ottelussa on kaikki merkit Kossun asennevammaan sekä turhautumiseen, joten nyt lyödään betseihin ensimmäistä(?) ja viimeistä kertaa Jyväskylän Kirin voitto 8,00 Nordicbet*.

 

Nostetaan näin yllätysten sunnuntaina listalle vielä Ykköspesiksen puolelta yksi yllättäjä; Ulvilan vierasvoitto Imatrasta. UPV on pelannut upean kauden ja taistelee jopa pääsystä neljän parhaan joukkoon. Imatra on pystynyt keräämään kaksi pistettä enemmän ja on kotiedun puolesta suosikki, mutta Veikkauksen tarjoama 5,15 on niin jättipaukku vierasvoitosta, ettei sitä voi sivuuttaa.

Kierroksen parhaat pelivalinnat:

Pelimuoto

Ottelu

  Merkki

Kerroin

yli/alle ?

Vimpeli-Kitee

yli

?

yli/alle ?

Raahe-Kankaanpää

yli

?

         1X2

Raahe-Kankaanpää

x

4,80 Nordicbet*

1X2

Jyväskylä-Koskenkorva

1

8,00 Nordicbet*

1X2

Imatra-Ulvila

2

5,15 Veikkaus

Valinta kierroksen parhaaksi pelikohteeksi: Raahe-Kankaanpää x 4,80 Nordicbet*