HPK hävisi kaksi vierasotteluaan, mutta kolme edellistä kotiottelua on päättynyt voitollisesti. Kaatuuko sarjan huonoin vierasjoukkue tänään ritarien käsittelyssä?

Ässät on sarjan huonoin vierasjoukkue. 23 matkapelistä joukkue on voittanut tasan kolme varsinaisella peliajalla ja vain yhden jatkoajan jälkeen. Porilaiset kaatoivat Ilveksen lauantaina 4-1 kotonaan, mutta edellisestä vierasvoitosta alkaa olla melkein kuukausi aikaa. Ässien tilanne sarjan hännillä on lohduton. Pudotuspelipaikkaan on 13 pistettä matkaa, joten vain ihme vie patapaidat tänä vuonna kevään peleihin.

HPK sen sijaan taistelee tiukasti pudotuspeliunelmastaan. Eroa kymmenentenä majailevaan Pelicansiin on neljä pistettä. Ritaripaidat ovat viime ajat esiintyneet kotihallissaan oikein mallikkaasti, mutta vieraissa on ollut vaikeampaa. Ässät pääsee otteluun hieman paremmista lähtökohdista, sillä loukkaantuneiden lista on tyhjä lomake. Kerho joutui sen sijaan turvautumaan Jokeri-apuihin, koska Tuomas Vänttinen, Antti Aarnio, Jaakko Turtiainen ja Jyri Niemi ovat loukkaantuneiden listoilla.

Kerhon suurin ongelma on koko kauden ollut onneton viimeistely. Vain Ville Viitaluoman johtama kentällinen pystyy luomaan riittävästi tilaa ja maalipaikkoja. Hyvin puolustavaa SaiPaa sekä IFK:ta vastaan joukkue sai vain yhden maalin aikaiseksi. Tämänkin IFK-molari Ville Husson suosiollisella avustuksella.

Kahden ahdistuneen joukkueen kohtaamisesta muodostunee tasainen ja vähämaalinen. Ässät on materiaaliltaan parempi, mutta Kerhon vahva kotietu tekee siitä suosikin. HPK:lle pisteet olisivat äärimmäisen tärkeät, jotta pudotuspelipaikka ei karkaisi liian kauaksi. Hämeenlinna ei ole enää yhtä paha paikka vastustajalle kuin aikaisempina vuosina, mutta Ässien todella synkkä vierassaldo saa mielen kääntymään ennemmin koti- kuin vierasmenestyksiin. Kertoimet eivät kuitenkaan houkuta - päinvastoin, Ässien kertoimet houkuttelevat huomattavasti enemmän.

Kierroksen suosituimmat pelivalinnat:

Pelimuoto:

HPK

X

Ässät

1X2

2,10 WilliamHill

4,15 Betsson

3,30 Nordicbet bet365 Unibet

Moneyline

1,57 Sportingbet

 

2,50 bet365

Yli/alle 5,5 maalia

Yli: 2,75 Betsson

 

Alle: 1,45 Unibet

Elmoorin pelivalinta: Ei peliä