Ilves – JYP: Sarjataulukon viides, Ilves saa tänään vastaan sarjaseiskan JYPin. JYP on ollut viime vuodet paha vastus Ilvekselle, sillä tupsukorvien edellinen voitto JYPistä on tammikuulta 2011. Molemmilla joukkueilla on nyt hieman vaikeampi jakso menossa, sillä viidestä edellisestä ottelusta on tullut vain kaksi voittoa.

JYP on materiaaliltaan selvästi kotijoukkuetta edellä ja lähtee otteluun vieraissakin suosikkina. Kuitenkin vain niukkana sellaisena, koska alkukaudesta JYPin pelisapluuna ei ole ollut totutunlaisessa kuosissa. Ilves luottaa tiukkaan puolustamisen ja hyvään maalivahtipeliin, kuten lähtökohtaisesti JYPkin, joten odotusarvoltaan ottelu on vähämaalinen. Kuitenkin hurrikaanipaitojen otteluista on tällä kaudella, syystä tai toisesta, muodostunut normaalia runsasmaalisempia.

Kansainvälisessä kerrointarjonnassa on Ilveksestä tehty niukka suosikki, eikä se käy laatuun: JYP 2,50 bet365/ Nordicbet / Unibet

Jokerit – Tappara: Jokerit on pikkuhiljaa hinannut itsensä jo sarjassa kuudenneksi nappaamalla neljä voittoa peräjälkeen. Tappara on kerännyt pisteitä peräti yhdeksästä ottelusta putkeen ja on sarjassa neljäntenä, viisi pistettä Jokereita edellä.

Jokereiden neljä voittoa ovat tulleet kuntopuntarin heikoimpia joukkueita vastaan (HIFK, TPS, KalPa), eikä niiden perusteella voi vielä hirveästi päätellä Jokereiden todellista tasoa. Tehot ovat edelleen liikaa puolustajien (lue: Teemu Erosen) varassa. Tappara sen sijaan on ollut jo yhdeksän ottelua vakuuttavassa iskussa, häviten vain JYPille vieraissa jatkoajalla.

Jokerit on kotiedun puolesta suosikki, mutta pidän Tapparan ryhmää huomattavasti vaarallisempana. Vierasmenestyksistä tarjotaan oivia kertoimia, jotka saavat pelin: Tappara 2,95 Veikkaus ja Tappara +1 1,71 Betsson.

KalPa – HPK: Molemmat joukkueet nappasivat edelliskierroksella voitot: KalPa 1-2 Pelicansista ja HPK 1-0 HIFK:sta. Kuten edellisten otteluiden lopputuloksistakin huomaa, joukkueiden murheenkryyninä on ollut tehottomuus.

Materiaaleissa ei ole suurta eroa ja KalPa lähtee äärimmäisen vähämaaliseen otteluun kotiedun puolesta niukkana suosikkina. Illan isännät saivat varmasti pitkän tappioputken katkaisusta lisävirtaa ja itseluottamusta tulevaan. Kertoimet eivät kuitenkaan houkuta pelaamaan.

Lukko – TPS: TPS on jo kuuden ottelun tappioputkessa kahden peräkkäisen Jokereidelle koetun häviön jälkeen. Lukko on myös vajonnut kolme ottelun tappioputkeen, eikä ole sarjataulukossa kuin kuusi pistettä sarjan toiseksi viimeistä, Turun Palloseuraa edellä.

Lukko on materiaaliltaan parempi ja lähtee kotona otteluun suosikkina, mutta niin ailahtelevaisia on ollut molempien joukkueiden otteet, ettei voittajaa uskalla lähteä ennustamaan.

SaiPa – Kärpät: Sarjakärki Kärpät on kaameassa 11 ottelun voittoputkessa, mutta alkukauden pirtein yllätys SaiPa on vain viiden pisteen päässä toisena. SaiPa osoitti jälleen tasaisuutensa nappaamalla kahdessa perättäisessä ottelussa sarjan kestomenestyjä JYPiltä viisi pistettä. Idän Ihme on heti Tapparan jälkeen sarjan paras kotijoukkue ja Lappeenrannassa todella vaikea kaadettava.

Vaikka Kärpät on materiaalin puolesta reilusti edellä, on SaiPa osoittanut olevansa todella vahva ja tasaisen suorittaja tämän kauden sarjassa. Kotietu tasoittaa lähtökohtia, eikä Kärpät ole vieraissa kuin marginaalinen suosikki. Kotivoitosta tarjotaan maukasta kerrointa, joka kelpaa peleihin: 3,10 bet365/betsson/Unibet.

Ässät – Pelicans: Pelicansin alkukauden lento on ollut viime peleissä taittumaan päin: viidestä viime ottelusta on koossa kaksi voittoa. Ässät on kolmen ottelun voittoputkessa ja kuuluu sarjan vahvimpiin kotijoukkueisiin.

Porilaiset ovat materiaaliltaan parempi ja vahva kotietu tekee isännistä suosikin. Patapaitojen voitosta tarjotaan maistuvaa kerrointa, joka kelpaa peleihin: 2,10 bet365.

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Ilves - JYP

2

2,50 bet365/ Nordicbet / Unibet

1X2

Jokerit – Tappara

2

2,95 Veikkaus

1X2

SaiPa - Kärpät

1

3,10 bet365/ Unibet/

1X2

Ässät – Pelicans

1

2,10 bet365