HPK – Ässät: HPK on kaapinut viidestä edellisottelustaan kolme voittoa kasaan, mutta kotona joukkue on ollut sitäkin vahvempi voittaen viidestä edellisestä kotiottelustaan neljä. Ässillä on jo synkkä seitsemän ottelun tappioputki menossa. En tiedä mitä Porissa on EHT-tauolla tehty, mutta sen jälkeen peliotteet ovat olleet kuin toiselta planeetalta.

Keskiviikkona Ässillä oli kuitenkin jo jotain – taisteluilme. Porilaisyleisö ei paikalla ollut todistamassa tätä, mutta 1-4 tappiossa SaiPalle oli jo paljon hyvää. Ässät ei antanut missään vaiheessa periksi ja ottelu olisi voinut paremmalla viimeistelyllä kääntyä moneksi. HPK:n taso laski pidemmän paremman jakson jälkeen Lukkoa vastaan taas ala-arvoiseksi, enkä malta olla mainitsematta, että Frans Tuohimaa oli myös palannut maalille. Eihän yhden miehen pitäisi vaikuttaa koko konseptiin, mutta totta kai maalivahdilla on valtava merkitys myös puolustajien toimintaan. Juuse Saros maalille loppukaudeksi (prkl)!

Ässät on sarjan huonoimpia vierasjoukkueita, eikä Kerho ole pelannut hassummin kotona. Materiaalin puolesta vieraat ovat parempia, mutta kotietu ja viime aikojen otteet puoltavat vahvasti kotijoukkuetta, joka lähtee näin otteluun suosikkina. Markkinoilla tarjotut kertoimet eivät kuitenkaan houkuta.

Jokerit – HIFK: IFK on päässyt aimo vireeseen, kun viidestä edellispelistä on neljä voittoa taskussa! Jokereiden peli on ollut vaihteeksi surkeaa, eikä joukkue ole saanut viidestä edellisestä ottelusta kokoon kuin kaksi voittoa, joista näistäkin toinen ilmaiseksi Pelicansilta. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat menneet viime aikoina järjestäen Jokereille, mutta tänään IFK:lla on loistava sauma kääntää kelkka.

Jokereiden sairastupa on edelleen ylimiehitetty, eikä paikalliskamppailussa voi järin häävisti kotietua jakaa. IFK:n nousukunto on ollut vakuuttava, kun muun muassa edellisottelussa kaatui JYP 4-1 ja vierasvoitosta tarjotut kertoimet ovat päätä huimaavia: 3,45 Betsson/Nordicbet. En Gång IFK, alltid IFK!

JYP – Pelicans: JYP hävisi kaksi edellistä otteluaan IFK:lle ja Tapparalle. Myös Pelicans lähtee kaksi tappiota niskassaan Jyväskylään, kun takkiin tuli Jokereilta sekä Kärpiltä. Lahtelaisia häiritsee otteluun lähdettäessä loukkaantumiset.

Vaikka joukkueet ovat sarjassa tasapisteissä sijoilla neljä ja viisi, on Hurrikaaniryhmä materiaalin puolesta selvästi edellä. Pelicansin otteet kahdessa edellisottelussa ovat olleet surkeita. JYP nauttii vahvasta kotiedusta ja kahden epäonnistuneen vieraspelin jälkeen se tulee varmasti perjantai-otteluun Hippokselle sisuuntuneena. Pelicans pelaa fiksusti, eikä päästä helpolla vastustajaa sota-alueelle, mutta jostain syystä en näe tässä ottelussa kuin yhden voittajan. Kotivoitto kiinnostaa: 1,70 Sportingbet.

KalPa – Ilves: Teki mieli kirjoittaa ”sarjan jumbokamppailu”, mutta ei – Ilveshän on sarjassa seitsemäntenä! Silti vieraat kuuluvat materiaalin puolesta aivan sarjan pohjasakkaan. Molemmille joukkueille edellisestä viidestä ottelusta on tullut kaksi voittoa. Molemmat myös yrittävät kovasti, eikä työmäärästä voi ainakaan syyttää kumpaakaan. Ilves kuuluu sarjan parhaimpiin vierasjoukkueisiin (mikä on hieman yllättävää), kun taas KalPa on sarjan huonoin kotijoukkue.

Suurta kotietua en näin KalPalle anna, mutta edellisottelun 4-0 voitto Jokereista valaa varmasti uskoa joukkueeseen. Molemmilla on ollut maalinteon kanssa ongelmia ja varsin vähämaaliseen kamppailuun isännät lähtevät kotiedun puolesta suosikkeina. Marginaalit kahden huonon joukkueen välillä ovat kuitenkin pienet, eivätkä kertoimet herätä houkutuksia.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

Jokerit – IFK

2

3,45 Betsson/Nordicbet

1X2

JYP - Pelicans

1

1,70 Sportingbet