Viime vuonna mestaruussormukset varastanut Baltimore Ravens on tiukan paikan edessä, kun välttämättä edes voitto ei vie joukkuetta pudotuspeleihin. Viime vuonna vakavasta loukkaantumisesta kärsinyt seuraikoni Ray Lewis kommentoi ihmeparantumistaan: ”Useat lääkärit sanoivat etten voi pelata, mutta Jumala oli eri mieltä”. Lewis on jo ansaituilla eläkepäivillä, eikä auta Ravensia – mutta onko Luoja vielä mestarien puolella?

NFL-ennakko & pelivihjeet:

Cincinnati Bengals (10-5) - Baltimore Ravens (8-7)

Sunnuntai 29.12.2013 kello 20:00

Paul Brown Stadium – Cincinnati, Ohio

Nelonen Pro 2 & Ruutu

Lähtökohdat otteluun:

Bengals on jo varmistanut divisioonavoiton kymmenellä voitollaan ja tätä kautta myös pudotuspelipaikan. Viimeiset viisi ottelua ovat tuoneet kotijoukkueelle neljä voittoa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli eeppinen trilleri, jonka Ravens vei jatkoajalla 20-17. Vierasjoukkue romahti edelliskierroksella Patriotsia vastaan: 7-41. Tänään Baltimore lähtee kamppailuun huomattavasti isäntiä kovemmat panokset piipussa: vieraiden on pakko voittaa tänään, eikä sekään välttämättä riitä tuomaan viime kauden mestarille pudotuspelipaikkaa.

Ottelun kulmakivet:Viime vuonna upeasti Ravensin mestaruuteen johtanut pelinrakentaja Joe Flacco kärsii lievistä vammoista. Niillä ei kuitenkaan voi selittää sitä tosi asiaa, että Flacco on ollut tällä kaudella surkea! Ravens-QB on heittänyt tällä kaudella enemmän syötönkatkoihin (19) kuin touchdowneihin (18) johtaneita heittoja! Joukkueen juoksupeli on lähes sarjan heikointa, joten tänäänkin joukkueen mahdollisuudet lepäävät Flaccon heittopelissä.

Ray Lewisin ja Ed Reedin menettänyt Ravens-puolustus ei ole päässyt viime vuoden tasolle, mutta se on silti sarjan eliittiä. Bengals-hyökkäys nojaa yhteen tandemiin: samalla kun pelinrakentaja Andy Dalton (31 touchdown-heittoa) pelaa uransa parasta kautta, on myös laitahyökkääjä AJ Green ollut lähes pysäyttämätön: 1365 jaardia oikeuttaa NFL:n tilastoissa neljännelle tilalle. Myös Bengals-puolustus on ollut tällä kaudella loistava, tilastojen valossa jopa huomattavasti Ravensin vastaavaa parempi.

Arvio & pelivihje:

Vaikka Bengals ei pelaa Ravensin tavoin elämästä ja kuolemasta, sillekin voitto olisi äärimmäisen tärkeä ajatellen tulevaa pudotuspeliohjelmaa. Kotietu tekee isännistä suosikin, mutta jos Flacco kerrankin pelaa omalla tasollaan, ei materiaaleissa ole suurta eroa. Selkä seinää vasten asetettu Ravens iskee otteluun luultavasti epätoivoisella vimmalla ja vieraiden menestyksistä tarjotaan huippukertoimia. Parhaat ideat ovat tasoituksissa, mutta ei kukaan kiellä tällä kertoimella hakemasta Ravensia voittoa: 3,50 Betsafe/Betsson.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Bengals

Ravens

12

1,38 bet365

3,50 Betsafe/Betsson

Bengals -6,5

1,93 Nordicbet

1,99 BetsafeBetsson

Yli/alle 43,5

Yli: 1,93 Nordicbet

Alle: 1,92 Betsafe Betsson

Mystisen Jefu-miehen valinta parhaaksi pelikohteeksi: Ravens 3,50 Betsafe/Betsson