Eilen jatkettiin taas voittoputkea, kun Kärpät nappasi voiton Jokereista ja moneyline-pelimme (1,75) nasahti! Tänään haetaan isompia kaloja.

HIFK – Ilves: IFK puskee kovaa vauhtia sarjassa eteenpäin. Neljän ottelun voittoputkessa matkaavat petopaidat ovat kaatoivat TPS:n, JYPin sekä Jokerit ja nousivat lauantaina Pelicansia vastaan vieraissa 4-1 tappiotilanteesta 4-6 voittoon! Joukkueen itseluottamustila vaikuttaa olevan todella korkealla. Sen sijaan Ilves vaikuttaa masentuneelta. Parin voiton jälkeen ollaan taas palattu kolmen ottelun tappioputkeen ja JYPiä vastaan joukkue vaikutti alentuneelta – uskoa omiin mahdollisuuksiin ei ollut.

IFK pelaa tällä hetkellä niin Raimo Summasen pelikirjan mukaan kuin vain voi. Vahva eteenpäin pelaaminen toimii todella hyvin varsinkin kotikentällä. Pelicansia vastaan maalivahti Antti Ore lievästi romahti, mutta nyt maaliin oletettavasti taas kauden sensaatio Ville Husso. Ilves on materiaalin puolesta selvästi kotijoukkuetta perässä ja näin kovakuntoinen IFK on selvä suosikki kotonaan. Petopaitojen voitosta tarjotaan kerrointa 1,80 Sportingbet, joka riittää meille. Kolmas kerta toden sanoo: En Gång IFK, Alltid IFK!

HPK – KalPa: KalPa sai kaksi peräkkäistä voittoa ja taisteli urheasti vajaamiehisenä Kärppiä vastaan Oulussa, mutta joutui taipumaan 4-3. Kuopiolaiset kärsivät lukuisista poissaoloista, joten ennen vetojen lyömistä on syytä syynätä kokoonpanot tarkkaan. HPK on kerännyt viidestä edellisottelusta vain kaksi jatkoaikavoittoa.

Kummankaan peli ei ole vakuuttanut, mutta KalPa on ollut viime ajat taistelevampi. Molemmilla on todella kuumat maalivahdit: Pekka Tuokkola ja Juuse Saros pelaavat upeaa kautta. Hyökkäystehot ovat kuitenkin olleet kateissa. Molempien ykkösvitjat ovat alisuorittaneet. Kuopiolaisten puolelta asia lienee ymmärrettävämpi, kun ykkösmiehet ovat mopoautoiässä, mutta Kerhon Ville Viitaluoma – Joonas Vihko -”tutkapari”... Missä te olette?

Äärimmäisen vähämaaliseen otteluun lähdetään ympäripyöreissä merkeissä. Vähämaalisuus nostaa tasapelin riskiä, eikä kertoimet houkuttele pelaamaan.

Lukko – JYP: JYP pääsi kahden tappion jälkeen takaisin raiteilleen kaatamalla kahden päivän sisään Pelicansin sekä Ilveksen maalierolla 9-4. Joukkueelle tekee varmasti hyvää saada onnistumisia hyökkäyspäässä, mutta kyllä puolustuksen kanssa on vielä tekemistä. Lukko sen sijaan on löytänyt taas taistelevan puolustusilmeensä ja tämä on palkittu viiden ottelun voittoputkella (HUOM. Kaikki ilman Petteri Nummelinia!).

Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen on lokakuulta, jolloin raumalaiset ryöstivät Hippokselta 1-2 voiton. JYPillä on ollut usein vaikeuksia Lukkoa vastaan, eikä välttämättä pienin tekijä tähän ole raumalaisten pääkäskijä Risto Dufva, jonka historian Jyväskylässä tuntevat kaikki.

Materiaaliltaan JYP on parempi, mutta Lukko on ollut kotonaan huomattavasti vierasotteluita parempi. Vahva kotietu tekee lähtökohdista ympäripyöreät. Luultavasti ottelussa jäädään vähiin maalimääriin, mutta JYP on osoittanut kauden aikana, ettei vähämaalisuus ole enää itsestäänselvyys, päinvastoin.

Pelicans – Blues: Pelicansin syöksykierre on alkanut. Viimeisin romahdus nähtiin lauantaina, kun joukkue antoi 4-1 johdon valua 4-6 tappioksi ja kaiken lisäksi kotikentällään. Lahtelaiset ovat nyt neljän ottelun tappioputkessa ja tekevät sarjataulukossa vapaapudotusta kohti TPS:ää ja KalPaa.

Bluesilla ei ole mennyt paljon paremmin, sillä viidestä ottelusta on koossa kaksi voittoa ja sarjataulukossa joukkue on edelleen Pelicansin takana. Joukkueen peli-ilme on kuitenkin taisteleva sekä raikas ja se antaa joka ilta joukkueelle mahdollisuuden voittoon.

Materiaaleissa ei ole suurta eroa ja Pelicansin kotietu tekee siitä niukan suosikin. Jos pelata olisi pakko, saisi kuitenkin espoolaisten vieraskerroin 3,10 Expekt/ Unibet ennemmin betsin.

SaiPa – TPS: SaiPa on voittanut viidestä edellisottelustaan kolme, mutta molemmat tappiot ovat tulleet vieraskentällä. Kotihallissaan joukkue on kerännyt kahdeksasta edellisestä ottelustaan vähintään pisteen, voittaen näistä seitsemän. Edelliskierroksella kaatui kovakuntoinen Tappara 3-1 ja joukkueen tähti oli jälleen maalivahti Jussi Markkanen.

TPS on voittanut vain yhden viidestä viime ottelusta. Perustasoltaan joukkueessa on edelleen potentiaalia paljon parempaan kuin sarjan viimeiseen tilaan. Kotijoukkue kärsii lukuisista avainmiesten poissaoloista ja Idän Ihme on nyt haavoittuvimmillaan. TPS taistelee edelleen, vaikkakin itseluottamus on nollassa. Jos peli lähtee kuitenkin alussa, vaikka sillä kuuluisalla onnella, tai Francis Paren johtaman ykköskentällisen esimerkillä kulkemaan, ei vierasvoitto olisi jättiyllätys. Bet365 tarjoaa hulppeaa kerrointa 4,40 vierasvoitosta, jota on pakko pelata!

Tappara – Ässät: Tappara on sarjan vahvimpia kotijoukkueita ja materiaaliltaan Ässiä parempi. Päävalmentaja Jukka Rautakorpi on taas aloittanut jokavuotisen syysoperaationsa: ostetaan joukkue niin täyteen pelaajia kuin olla ja voi. Ensin maalivahti Andy Chiodo, sitten kanadalaishyökkääjä Raymond Sawada ja vielä ruotsalaispuolustaja Johan Larsson. Tämä ei voi olla vaikuttamatta joukkueen harmoniaan.

Ässät on voittanut vain yhden viidestä edellisottelustaan, mutta joukkueella on hyvät muistot Tapparasta: edellinen tappio on viime vuoden finaalisarjasta ja neljä edellistä keskinäistä kohtaamista on päätynyt patapaitojen voittoon. Tappara on hävinnyt kaksi viime otteluaan, eikä Ässien mahtikerrointa 4,80 Betsafe/Betsson voi jättää kokeilematta!

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

HIFK - Ilves

1

1,80 Sportingbet

1X2

SaiPa - TPS

2

4,40 Bet365

1X2

Tappara - Ässät

2

4,80 Betsafe/Betsson