Eilen tehtiin tili, kun sekä IFK (3,45) että JYP (1,70) näsähtivät kohdalleen. Tänään molemmat joukkueet ovat uudestaan peleissä!

TPS – Lukko: Ottelussa on selvä erityislataus, kun usea TPS-taustainen pelaaja löytyy nyt raumalaisten väreissä. Petteri Nummelin on edelleen loistanut poissaolollaan, joka on iso kolhu Lukolle, mutta ei ole haitannut voittoputken rakentamista, sillä toinen ex-TPS-tähti Ville Vahalahti on ollut loistava. Lukko on neljän ottelun voittoputkessa ja noussut sarjassa seitsemänneksi.

TPS sai voittonsa, mutta ei pystynyt rakentamaan siitä putkea. Joukkue pupelsi taas täydellisesti Bluesia vastaan kaksi kertaa johtonsa. Mikä hemmetti tätä sakkia vaivaa? Fredrik Norrena palasi tolppien väliin, mutta edes maalivahtiosaston vahvistuminen ei riittänyt Palloseuralle. Francis Paren johtama kentällinen on edelleen ainoa, joka pelaa jollain tasolla.

Paikallishenkisessä kamppailussa en anna TPS:lle suurta kotietua. Lukko oli joukkueiden edellisessä kohtaamisessa ylivoimainen voittaen sen 6-2. Sama ei yllättäisi tänään edes vieraissa ja Lukkojen kerroin 2,45 Betsafe/Betsson/Bet365 riittää peleihin.

Blues – HPK: HPK hävisi eilen Ässille kotonaan 1-3 ja kun Blues ei ollut perjantain pelivuorossa, saavat isännät kotiedun lisäksi myös lepoedun puolelleen. Kerhon vahva jakso on kääntynyt laskuun ja tehot hyökkäyspäästä ovat katoamassa. Joukkueesta löytyy yksi hyökkäyskentällinen sekä kaksi puolustajaa, jotka pystyvät pelin tekoon.

Espoolaisten tilanne on suunnilleen sama. Blues pelaa materiaalinsa nähden hyvin, jolla kaatui eilenkin TPS, mutta ratkaisuihin pystyviä kentällisiä on hyvin vähän. Tapparasta ulos savustettu Philip McRae on löytänyt pientä piristystä peliinsä, mutta ei mies mikään sateentekijä ole. Kim Hirsovirsh sen sijaan ailahtelee aivan liikaa.

Blues lähtee otteluun koti- ja lepoedun puolesta suosikkina, mutta materiaalit ovat aika tasan. Ei oteta kantaa lopputulokseen.

Ilves – JYP: JYP teurasti eilen Pelicansin 5-2 kotonaan. Ilves pelasi myös eilen Kuopiossa häviten KalPalle 4-2, joten näen lepoedun tässä hurrikaanipaitojen puolella – voittajat ei väsy! JYP sai pelikaaneja vastaan orastavan tappioputkensa poikki ja mikä parasta: Jani Tuppurainen sekä Eric Perrin olivat johtohahmoja. Molempien kasvoilta huomasi osumien jälkeen, kuinka suuri tuskan kivi vierähti sydämeltä.

Tupsukorville tämä ei tiedä hyvää. Ilves on voittanut viidestä edellisestä pelistään kaksi, mutta peliotteet eivät ole vakuuttaneet. Vaikka kotietu tasoittaa lähtökohtia, on JYP materiaalin puolesta niin paljon edellä, että se lähtee suosikkina otteluun. Vierasvoitosta tarjotut kertoimet ovat melko maukkaita ja kelpaavat peleihin: 2,30 Betsson/Nordicbet.

Kärpät – KalPa: Kärpät on aloittamassa uutta voittoputkea – torstaina kaatui Tappara vieraissa rangaistuslaukauksien jälkeen (Joonas Donskoi EI tehnyt maalia!). KalPa on myös pääsemässä lentoon – joukkue kaatoi ensin komeasti Jokerit 4-0 ja eilen kaatui Ilves 4-2. Joukkueella on varmasti itseluottamus tämän kauden osalta huipussaan. Koti- ja lepoetu on kuitenkin Kärppien puolella. Tämän lisäksi isännät ovat materiaalin osalta niin ylivoimaisia kuopiolaisia vastaan, että vierasvoitto tuntuu varsin vaikealta.

ComeOn tarjoaa tasoituskohteen Kärpät -1,5 kertoimella 1,86, joka tuntuu melko palkitsevalta.

SaiPa – Tappara: SaiPa on kerännyt viidestä edellistä kotiottelustaan kaikista pisteitä. SaiPa on edelleen sarjassa kolmantena ja esiintynyt kaukalossa aina energisesti. Tappara on sarjassa toisena, mutta pelasi torstaina todella kuuman kamppailun Kärppien kanssa häviten sen rankkareilla.

Molemmat puolustavat hyvin ja vähämaalisuus ei yllättäisi, varsinkin kun molemmilla maaleilla seisoo varmat maalivahdit. SaiPan vahva kotietu tasoittaa paljon lähtökohtia. Vaikka materiaaliltaan Tappara on paljon edellä SaiPaa, ei Idän Ihmettä ole helppo kaataa Lappeenrannassa. Asetelmat ovat ympäripyöreät, eikä kerrointarjonta herätä kiinnostusta.

Ässät – Jokerit: Ässät sai vihdoin tappioputkensa poikki Kerhon vieraana 1-3. Jokerit on hävinnyt edellisestä viidestä ottelustaan myös neljä ja viimeinen tappio tuli pahimmalle paikallisvastustajalle 1-4 Ilmalassa.

Ässät sai varmasti virtaa voitostaan ja se tulee tänään pelaamaan kovaa kotihallissaan. Jokerit on ollut todella vaisu viime aikoina, eikä se ole materiaaliltaan tällä hetkellä hirveästi edellä lukuisten loukkaantumisten takia. Kotivoitto tuntuu tällä hetkellä olevan lähempänä, mutta ei rahoja näillä kertoimilla patapaidoille kuitenkaan lyödä.

Pelicans – HIFK: IFK on hurjassa iskussa! Viidestä edellisottelusta on tullut neljä voittoa ja viimeisimpänä kaatui Jokerit kuumassa paikallisessa 4-1. Joukkueen itseluottamus on nyt kovalla tasolla ja avainmiehet kantavat joukkuetta. Maalivahti Ville Husso on loistava, eikä joukkuetta vastaan ole helppo tehdä maaleja.

Pelicansin synkät otteet jatkuivat JYPin vieraana, kun pelikaanit otti 5-2 siipeensä. Joukkueen pelissä on tällä hetkellä paljon vialla ja varsinkin puolustuspään loukkaantumiset haittaavat pelaamista. Materiaaliltaan IFK on edellä ja vieraskerroin 2,70 Unibet maistuu.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

TPS – Lukko

2

2,45 Betsafe/Betsson/ Bet365

1X2

Ilves – JYP

2

2,30 Betsson/Nordicbet

Tasoitus

Kärpät -1,5 – Kalpa

1

1,86 ComeOn