JYP – HIFK:

JYP hävisi tiistaina Ilveksen 5-0. Joukkue ei taklannut, ei karvannut, ei tehnyt oikeastaan mitään ja kaiken lisäksi maalivahti Tuomas Tarkki oli kaukana omasta tasostaan. Tällainen asennevammaisuus ei ole koskaan kuulunut joukkueen identiteettiin. Joukkue pelasi myös KalPaa vastaan lauantaina kuin vammaiset oravat, mutta tuolloin Tarkki toi joukkueelle 1-0 kotivoiton.

IFK on ollut jo viikon pelaamatta ja voinut keskittyä harjoitteluun. Edellisottelussaan joukkue laittoi Kärpät todella ahtaalle Oulussa, mutta joutui nöyrtymään lopussa 4-2. Helsinkiläisjoukkue on pudonnut sarjataulukossa sijalle seitsemän, mutta tasaisessa keskikastissa voitto nostaisi petolauman viidenneksi.

Materiaaleissa ei ole suurta eroa. IFK pelaa JYPin tavoin todella energistä, vahvasti luistelevaa jääkiekkoa, joten luvassa on (mikäli JYP sentään IFK:ta vastaan syttyy pelaamaan...) viihdyttävä ottelu. Kotietu tekee JYPistä niukan suosikin, mutta IFK:n perussapluuna on vahvempi. Joukkueen erikoistilannepelaaminen voittaa jyväskyläläisten vastaavan selvästi, mikä saattaa nousta arvoon arvaamattomaan. Vieraskerroin 2,90 Betsson/Bet365 on aivan siinä pelaamisen rajoilla.

Tappara – HPK:

Hämeen Derby. Tapparalla on takanaan lähes viikon pelitauko, kun taas Kerho pelasi keskiviikkona voitokkaasti Ässiä vastaan kotona. HPK pelasi aktiivista ja jopa yllättävän hyvää kiekollista peliä, varsinkin kun Craig Schira puuttui takalinjoilta. Schira palaa tänään kokoonpanoon ja kiekollinen peli paranee entisestään, mutta tästä huolimatta HPK on KalPan jälkeen sarjan huonoin joukkue viimeistelemään. Tähtinimi Ville Viitaluoma on kadottanut itseluottamuksensa kokonaan.

Tappara on sarjan parhaimpia joukkueita puolustamaan ja maalivahti Juha Metsola on ollut vakuuttava. Luvassa on luultavasti vähämaalinen (tylsä? - ei yllättäisi) kamppailu. Kirvesrinnat ovat materiaalin puolesta selviä suosikkeja kamppailuun, mutta luultavasti voittomarginaali on pieni.

TPS – Ilves:

Ilves nappasi komean 5-0 voiton JYPistä tiistaina. Tupsukorvien peli-ilme oli hyvä, mutta totuuden nimissä on sanottava, että KOOVEEkin olisi voittanut tiistaisen JYPin. TPS tulee otteluun lähes viikon tauon jälkeen; lauantaina Jokerit kävi teurastamassa Palloseuran 1-7.

Vaikka TPS on myynyt kaikki avainmiehensä, ei materiaaleissa ole käytännössä eroa. Motivaatiotekijät puoltavat kuitenkin selvästi vieraita, kun TPS:n kausi on ohi. Kotietu puoltaa isäntiä ja lähtökohdat ovat ympäripyöreät.

Elmoorin suosittelemat pelikohteet:

Pelimuoto:

Kohde:

Merkki:

Kerroin:

1X2

JYP – IFK

2

2,90 BetssonBet365