Onnistuuko Chiefs vihdoin kaatamaan pudotuspelipeikkonsa vai jyrääkö viime aikoina paremmin esiintynyt Colts?

NFL-ennakko & pelivihjeet:

Indianapolis Colts – Kansas City Chiefs

Lauantaina 04.01.2014 kello 23:35

Lucas Oil Stadium – Indianapolis, Indiana

Nelonen Pro 2 / Ruutu+

Lähtökohdat otteluun:Vastakkain asettuu kaksi täysin erisuuntiin matkaavaa ryhmää. Colts päätti runkosarjan kolmen ottelun voittoputkeen, kun taas Chiefs lähtee villikortti-kierrokselle hävittyään seitsemästä edellisottelusta viisi. Chiefs pelasi alkukaudella sarjan parasta puolustuspeliä ja voitti sillä otteluita otteluiden perään. Hyökkäys on kuitenkin nyt romahtanut. Joukkueiden edellinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Colts-puolustuksen taidonnäyttöön, kun Indianapolis nollasi Chiefs-hyökkäyksen lukemin 7-23 pari viikkoa sitten.

Seuraa heitä:

Jamaal Charles, Kansas City Chiefs: Keskushyökkääjä kuuluu sarjan kuumimpiin tähtiin. Charles pystyy yksin viemään joukkojaan eteenpäin. Charlesin tasoinen keskushyökkääjä avaa tilaa Chiefsin heittopeleille.

Robert Mathis, Indianapolis Colts: Ei olisi suuri vääryys, jos Mathis valittaisiin kauden parhaaksi puolustajaksi. Tukimies voitti runkosarjan säkitystilaston ja sekoitti täysin Chiefs-pakan, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran.

Ottelun kulmakivet:Colts on kokeempi pudotuspelikävijä, jolla on NFL:ssä todella merkitystä. Vain 11 pelaajaa Chiefs-ryhmästä on pystynyt voittamaan urallaan playoff-ottelun. Chiefs oli alkukaudella todella vakuuttava. Vaikka viime aikoina on mennyt heikommin, ei tähän pidä ylireagoida. Andy Reidin suojateilla ei ole ollut otteluissa panosta pitkään aikaan, joten joukkue on saanut rauhassa keskittyä pudostupeleihin ja säästellä tärkeimpiä pelaajiaan.

Colts-hyökkäys perustuu raskaaseen juoksupeliin sekä Andrew Luckin lyhyisiin heittoihin. Luckilla on kuitenkin ominaisuudet useaan eri heittovariaatioon. Isäntien heikoin lenkki on kenties hyökkäyksen linja, jota vastaan Chiefsilla on asettaa todella vahva puolustus. Olennaista kotijoukkueen kannalta tulee olemaan, kuinka hyvin hyökkäyksen linja pystyy suojelemaan Luckia?

Chiefs-pelinrakentaja Alex Smith ei ole tähti, hän ei loista, mutta ei myöskään petä. Sen sijaan todellinen tähti vierailta löytyy juoksuosastolta: Jamaal Charles.Running Back kuuluu ehdottomasti sarjan parhaimpiin pallonkantajiin ja pystyy viemään Chiefsin peliä eteenpäin jatkuvalla syötöllä. Chiefs kuitenkin on pelannut paljon palloa myös ilman kautta.

Erikoista:Kansas City Chiefs ei ole voittanut pudotuspeliottelua 21 vuoteen. Näinä vuosina joukkue on päässyt kuusi kertaa pudotuspeleihin ja peräti kolme kertaa kuudesta juuri Indianapolis Colts on pudottanut Chiefsin – ottelussa on todellista revanssihenkeä!

Arvio & pelivihje:Chiefs on parempi joukkue, eikä sen viime aikojen otteiden pidä antaa vaikuttaa kokonaiskuvaan. Kotietu tasaa lähtökohtia ja ottelusta on luultavasti luvassa melko vähämaalinen molempien vahvan puolustuksen johdosta. Colts on hieman tasapaksu, enkä näe sillä hirveästi varaa parantaa. Chiefs sen sijaan oli alkukaudesta huikea ja jos sama tatsi saadaan nyt raavittua esiin, menee pudotuspelivoitto pitkästä aika Kansas Cityyn: 1,96 Betsafe/Betsson.

Pelimarkkinoiden pääkohteet:

Pelimuoto:

Colts

Chiefs

12

2,10 bet365

1,96 BetsafeBetsson

Colts -3

2,29 Betsafe Betsson

1,57 Betsafe Betsson

Yli/alle 46

Yli: 1,91 Nordicbet

Alle: 1,91 BetsafeBetsson

Mystisen Jefu-miehen valinta parhaaksi pelikohteeksi: Chiefs 1,96 Betsafe/Betsson